مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

آتنولول، آبی بر آتش فشار خون

پنجشنبه, ۱۴ مرداد ۱۳۸۹، ۰۳:۲۷ ب.ظ

mahu.ir

فشار خون بالا که به نوعی بیماری همه ارگان‌های بدن است این روزها پیر و جوان نمی‌شناسد و هرروز که می‌گذرد محدوده سنی این بیماری پایین‌تر می‌آید اما به هر حال دانش پزشکی با راهکارهای مختلف براین بیماری غلبه کرده و بواقع دیگر این روزها کنترل فشار خون بالا برای پزشکان خیلی کار سختی نیست و این را باید مدیون دستاوردهای دارویی سال‌های اخیر پزشکان دانست و د ر این بین آتنولول به عنوان دارویی پر طرفدار از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است.

شاید دهه 90 میلادی را بتوان دهه خوبی برای بیماران فشار خونی دانست، چراکه آتنولول با تولدش توانست جان تازه‌ای به روش‌های درمانی این بیماری ببخشد. این دارو که به عنوان یک مسدودکننده گیرنده‌های بتا در داخل عروق محسوب می‌شود با ورود به خون باعث گشاد شدن و شل شدن عضلات قلب و عضلات دیواره عروق می‌شود و از این طریق فشار خون بیمار را تعدیل می‌کند. اگر چه توصیه می‌شود بیمار صبح‌ها این دارو را مصرف کند، اما این موضوع ارتباطی به پر یا خالی بودن شکم ندارد و مدت کوتاهی پس از مصرف سریعا وارد خون می‌شود و اثر می‌کند. این دارو معمولا 8 تا 12 ساعت در خون می‌ماند و سپس از طریق متابولیسم بدن توسط کبد و کلیه‌ها از بدن دفع می‌شود.

آتنولول فقط زیر نظر پزشک

1- هرگز این دارو را که در دوز‌های 50 تا 100 میلی‌گرمی است به‌طور خودسرانه نه مصرف کنید و نه به‌طور ناگهانی قطع؛ چراکه مصرف آنها منوط به سلامت کامل سیستم خون‌رسانی کلیه‌هاست که تنها توسط پزشک با آزمایش‌های لازم باید تایید شود و قطع ناگهانی آن فرد را در معرض یک حمله قلبی حاد قرار می‌دهد.

2- بیماران مخصوصا آقایان باید بدانند که آتنولول روی فعالیت جنسی‌شان تاثیر می‌گذارد و آنها را قدری ناتوان می‌کند، از این‌رو اگر در سن بالا نیستند ‌باید از داروهای دیگری زیر نظر پزشک خود استفاده کنند تا دچار چنین عارضه‌ای نشوند.

3- صبح‌ها قبل از مصرف آتنولول ضربان قلبتان را با گرفتن نبض بگیرید، اگر کمتر از 50 تاست آتنولول را میل نکنید و به پزشکتان مراجعه کنید و این موضوع را با وی در میان بگذارید.

4- کسانی که از بیماری‌هایی همچون آسم، مشکلات احتقانی و نارسایی قلبی، مرض قند، پرکاری تیروئید، افسردگی و بیماری‌های کبدی رنج می‌برند، آتنولول را باید یا ترجیحا قطع یا زیر نظر پزشک آن را جایگزین کنند.

5- سیگار باید در اسرع وقت کنار گذاشته شود.

6- علائمی همچون سرگیجه، احساس تنگی نفس پس از مصرف دارو، ظاهر شدن ضایعات پوستی در بدن، اسهال و استفراغ می‌تواند گوشه کوچکی از عوارض احتمالی این دارو باشد که باید با مشاوره پزشکی این عوارض را درمان کرد.


  • حامد عبیری

نظرات (۱)

با سلام به شما، مدیر وبلاگ
"دانشجویان بهداشت مبارزه با بیماری‎ها"

مطلب اخیر شما رو با عنوان
"آتنولول، آبی بر آتش فشار خون" خوندم
اگه دوست داشتى سرى به ما بزن
منتظر شما هستیم
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی