شنوایی کودکتان را آزمایش کنید
* کودک ناهماهنگ به صداها پاسخ میدهد.
* در صحبت کردن و آموزش کلمات او تاخیر روی داده است.
* گفتارش نامشخص و نامفهوم است.
* صدای لوازم الکترونیکی مانند تلویزیون، رادیو و... را بیش از حد بلند میکند.
* معمولا در برابر صحبتهای شما میپرسد «چی؟»
* زمانی که صدایش میکنید پاسخ نمیدهد.
تاثیرات شنوایی بر رشد و پیشرفت
بدیهی است که شنیدن و حس شنوایی برای رشد گفتار و زبان، برقراری ارتباط و یادگیری واجب و ضروری است. پس کودکانی که مشکلاتی در شنوایی داشته باشند، مشکلاتی جدیتر در آموزش و پیشرفت خواهند داشت.
هرقدر این کاهش شنوایی در زندگی کودک زودتر رخ دهد، اثرات جدیتری بر رشد وی بهجا خواهد گذاشت. همین طور، هر چه مشکل زودتر شناسایی شده و درمان صورت گیرد، نتیجه نهایی بهتر و مناسبتر خواهد بود.
4 مورد اساسی وجود دارد که کاهش شنوایی بر آنها تاثیر میگذارد:
* تاخیر در رشد و توسعه مهارتهای ارتباطی.( گفتاری و زبانی)
* کمبود دانش زبانی منجر به بروز مشکلاتی در یادگیری شده و در نتیجه حرکت علمی فرد کند میشود.
* داشتن مشکل در برقراری ارتباط، منجر به کنارهگیری و انزوا و ضعف در اعتماد به نفس میشود.
* مجموعه این مسائل بر انتخاب شغل و تمام آینده فرد تاثیر میگذارد.
اثرات خاص واژگان
در این گروه از کودکان، توسعه خزانه واژگان آهستهتر صورت میگیرد. این بچهها کلمات عینی (آنچه را در جهان بیرون میبینند و درک میکنند) مانند گربه، قرمز و پنج را راحتتر از کلمات انتزاعی مانند قبل و بعد، یاد میگیرند.
کودکانی که با کاهش شنوایی مواجه هستند در یادگیری کلماتی که چند معنی دارند نیز با مشکل مواجه میشوند.
ساختار جمله
کودکان مبتلا به کمشنوایی نسبت به کودکانی که شنوایی طبیعی دارند، جملاتی سادهتر و کوتاهتر را درک و بیان میکنند. به معنای دیگر، آنها در بیان و درک جملات بلند و پیچیده با مشکل مواجه میشوند.
صحبت کردن
این کودکان معمولا با برخی حروف مشکل دارند و به این دلیل از این حروف کمتر استفاده میکنند. برای همین درک صحبتهای آنها اغلب دشوار خواهد بود.
موفقیت آموزشی
مشخص است که این کودکان در زمینه تحصیل و آموزش مشکلاتی دارند، به خصوص در خواندن و مفاهیم ریاضی. نتایج مطالعات نشان داده کودکان مبتلا به کاهش شنوایی خفیف تا متوسط، به طور میانگین 1 تا 4 نمره کمتر از همسالان طبیعی خود میگیرند.
علل بروز مشکل در کودکان
1ـ اوتیت مدیا
اوتیت مدیا التهابی در گوش میانی (ناحیه پشت پرده گوش) است که معمولا با افزایش مایع همراه میشود. این مایع ممکن است عفونی یا غیر عفونی باشد. علائم، شدت، میزان تکرار پذیری و طول مدت بیماری هم متفاوت است.
در این مورد سوال این است که چگونه میتوان متوجه شد کودک دچار این مشکل شده است یا خیر؟
حتی اگر هیچ درد و تبی وجود نداشته باشد، علائم دیگری وجود دارند مانند: بیتوجهی، بلند کردن غیر معمول صدای تلویزیون و رادیو، اشتباه در جهت صداها، بیحال و بیاعتنا بودن، تحریک پذیری بیدلیل، کشیدن و خاراندن گوشها.
2ـ علل مادرزادی
کمشنواییهای مادرزادی به مواردی اطلاق میشود که به هنگام تولد وجود دارند. شامل کمشنواییهای ارثی یا ناشی از سایر عوامل(پیش از زایمان یا هنگام تولد)
3ـ علل اکتسابی
کمشنواییهای اکتسابی کم شنواییهایی هستند که پس از تولد یا در هر زمانی در طول زندگی ایجاد میشوند. این مشکل میتواند به دلیل بیماری یا صدمات و شرایط زندگی خاص ایجاد شود. موارد زیر نمونههایی از شرایطی هستند که میتوانند باعث از دست رفتن شنوایی در کودکان شوند: عفونت گوش، مننژیت، سرخک، آبله مرغان، آنفلوآنزا، ضربه به سر و قرار گرفتن در معرض صداهای بسیار شدید. البته در حال حاضر بیماریهایی که برشمردیم، قابل پیشگیری و درمان کامل هستند؛ اما به دلیل اهمیت سلامت گوش و سیستم شنوایی، با مشاهده هر یک از این موارد، فورا به پزشک متخصص مراجعه نمایید.
- ۸۹/۰۵/۱۷
- ۲۳ نمایش
ضمن تشکر از فعالیت روزانه شما در مفیدترین باید خدمت شما عرض کنیم بالاخره
کد مفیدترین در وبلاگ شما آماده شده میتونید به صفحه زیر برید
http://www.mofidtarin.com/coderss.html
و کد رو در قالب خودتون در جای مناسبی کپی کنید
تا هر روز مفیدترینها رو در وب خود داشته باشید
موفق باشید
مدیریت مفیدترین
www.mofidtarin.com