متفورمین (Metformin) را زیر نظر پزشک استفاده کنید
به طور کلی متفورمین را پرکاربردترین دارو برای درمان دیابت نوع 2 میدانند، چراکه گام اول درمانی را همه پزشکان در درمان دیابت از این دارو آغاز میکنند. اساسا در دیابت نوع 2 پاسخ بدن به انسولین مختل میشود و متفورمین با افزایش حساسیت سلولهای بدن به انسولین، خاصیت کاهندگی قند خون را اعمال میکند. اساسا قرصهای متفورمین که در دوزهای 500 میلیگرم در بازار موجود هستند به 2 نوع روکشدار و بیروکش ارائه میشوند. همانطور که باید بدانید، نوع روکشدار این قرصها برای کسانی است که مشکلات معده و روده دارند و توانایی هضم این نوع قرصها را ندارند. متفورمین معمولا زیر نظر پزشک متخصص 2 تا 3 بار در روز همراه غذا میل میشود و بلافاصله پس از میل کردن علاوه بر جلوگیری از جذب قند در رودهها با ورود به گردش خون و با رفتن به کبد، متابولیسم قند را در این ارگان تغییر داده و تولید گلوکز را در کبد کاهش میدهد.
احتیاطهای لازم در مصرف متفورمین (Metformin)
1 ـ هرگز از نظر پزشک پا را فراتر نگذارید و خودسرانه دوز مصرفی متفورمین را افزایش ندهید.
2 ـ اگر در هر صورت دوز این دارو را فراموش کردید به محض یادآوری، دوز فراموش شده را میل کرده اما اگر نزدیک به دوز بعدی هستید 2 قرص را با فاصله 1 تا 2 ساعت میل نکنید، چون خطر افت قند دارد.
3 ـ سردرد، سرگیجه، تاری دید، احساس گرسنگی شدید، تپش قلب و تعریق سرد یا گرم نشانههای افت شدید قند خون است. از اینرو سریعا یک ماده شیرین همچون یک تکه میوه یا یک عدد بیسکویت میل کنید.
4 ـ تکرر ادرار، تشنگی شدید، خشکی پوست و دهان و گر گرفتگی نشانههای بالا رفتن قند خون است، از اینرو این موضوع را با پزشک خود مطرح کنید اما خیلی نترسید، چراکه افت قند خون خطرناکتر از افزایش قند خون است.
5 ـ این روزها پزشکان متخصص برای کاهش وزن در بیماران خیلی چاق از متفورمین استفاده میکنند که متاسفانه برخی خانمها نیز خودسرانه اقدام به مصرف این دارو میکنند.
6 ـ جدا از مصرف نوشیدنیهای الکلدار پرهیز کنید، چراکه بشدت تداخل دارند.
- ۸۹/۰۵/۲۲
- ۱۸ نمایش