مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

متفورمین (Metformin) را زیر نظر پزشک استفاده کنید

جمعه, ۲۲ مرداد ۱۳۸۹، ۰۷:۴۷ ق.ظ

متفورمین - mahu.ir

وجود 5‌/‌5 میلیون نفر دیابتی در کشور کافی است تا متفورمین را دارویی بدانیم که تقریبا هر خانواده‌ای به نوعی با آن آشنا هستند و حال آن که بنا به نتایج ارائه شده در آخرین کنگره بین‌المللی سندرم متابولیک در کشورمان، مشخص شده که هر 15 سال این تعداد از بیماران تقریبا 3 برابر می‌شوند. از طرفی این روزها این دارو غیر از مصارف روزمره خود برای کاهش قند خون بیماران دیابتی، به منظور کاهش وزن نیز از سوی متخصصان غدد و متابولیسم برای برخی افراد با احتیاط تجویز می‌شود. پس این هم دلیل دیگری است تا لازم باشد قدری بیشتر متفورمین را بشناسیم.

به طور کلی متفورمین را پرکاربردترین دارو برای درمان دیابت نوع 2 می‌دانند، چراکه گام اول درمانی را همه پزشکان در درمان دیابت از این دارو آغاز می‌کنند. اساسا در دیابت نوع 2 پاسخ بدن به انسولین مختل می‌شود و متفورمین با افزایش حساسیت سلول‌های بدن به انسولین، خاصیت کاهندگی قند خون را اعمال می‌کند. اساسا قرص‌های متفورمین که در دوز‌های 500 میلی‌گرم در بازار موجود هستند به 2 نوع روکشدار و بی‌روکش ارائه می‌شوند. همان‌طور که باید بدانید، نوع روکشدار این قرص‌ها برای کسانی است که مشکلات معده و روده دارند و توانایی هضم این نوع قرص‌ها را ندارند. متفورمین معمولا زیر نظر پزشک متخصص 2 تا 3 بار در روز همراه غذا میل می‌شود و بلافاصله پس از میل کردن علاوه بر جلوگیری از جذب قند در روده‌ها با ورود به گردش خون و با رفتن به کبد، متابولیسم قند را در این ارگان تغییر داده و تولید گلوکز را در کبد کاهش می‌دهد.

احتیاط‌های لازم در مصرف متفورمین (Metformin)

1 ـ هرگز از نظر پزشک پا را فراتر نگذارید و خودسرانه دوز مصرفی متفورمین را افزایش ندهید.

2 ـ اگر در هر صورت دوز این دارو را فراموش کردید به محض یادآوری، دوز فراموش شده را میل کرده اما اگر نزدیک به دوز بعدی هستید 2 قرص را با فاصله 1 تا 2 ساعت میل نکنید، چون خطر افت قند دارد.

3 ـ سردرد، سرگیجه، تاری دید، احساس گرسنگی شدید، تپش قلب و تعریق سرد یا گرم نشانه‌های افت شدید قند خون است. از این‌رو سریعا یک ماده شیرین همچون یک تکه میوه یا یک عدد بیسکویت میل کنید.

4 ـ تکرر ادرار، تشنگی شدید، خشکی پوست و دهان و گر گرفتگی نشانه‌های بالا رفتن قند خون است، از این‌رو این موضوع را با پزشک خود مطرح کنید اما خیلی نترسید، چراکه افت قند خون خطرناک‌تر از افزایش قند خون است.

5 ـ این روز‌ها پزشکان متخصص برای کاهش وزن در بیماران خیلی چاق از متفورمین استفاده می‌کنند که متاسفانه برخی خانم‌ها نیز خودسرانه اقدام به مصرف این دارو می‌کنند.

6 ـ جدا از مصرف نوشیدنی‌های الکل‌دار پرهیز کنید، چراکه بشدت تداخل دارند.


  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی