مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

اقدامات اولیه پس از سکته مغزی

چهارشنبه, ۲۷ مرداد ۱۳۸۹، ۰۹:۵۱ ق.ظ

سکته قلبی - mahu.ir

در هفته‌های قبل به علل تاخیر افراد مبتلا به سکته مغزی در مراجعه به اورژانس اشاره و در ادامه به علائم و نشانه‌ها پرداخته شد. اما بعد از شناسایی و تشخیص چه باید کرد؟

نخستین اقدام اطلاع‌رسانی به اورژانس پیش بیمارستانی(115) است که آنها برای انجام سنجش قندخون و دادن اکسیژن به بیمار دارای امکاناتی هستند. مهم انتقال بیماران به مرکزی است که دارای وسایل تشخیصی و درمانی لازم بوده و بیمار به منظور اقدامات لازم نیازمند انتقال بین بیمارستانی نباشد. به فرض بیمارستان باید دارای دستگاه سی‌تی‌اسکن باشد.

بهتر است برای بیماران اقدام به سنجش اشباع اکسیژن از طریق پایانه‌های متصل شونده به بند انتهایی انگشت کرد. اگر این وسیله در دسترس نیست یا اشباع اکسیژن کمتر از 92 درصد است به بیمار اکسیژن بدهید.

بسیار دیده شده که پرسنل اورژانس یا همراهان بیمار اقدام به گرفتن فشار از بیمار می‌کنند و با دیدن اعداد بالا سریعا فشار بیمار را پایین می‌آورند، در صورتی که علت فشار بالا در افراد مبتلا به سکته مغزی جهت جبران کاهش خون‌رسانی است.

در این بیماران فشار درون مغز بالا می‌رود و خون‌رسانی در کل مغز کاهش می‌یابد. بدن برای جبران این مساله با افزایش فشارخون بر مقاومت موجود غلبه می‌کند. به همین دلیل، کاهش فشار به این مکانیسم هوشمندانه بدن آسیب رسانده و مغز را درگیر کاهش خون‌رسانی شدید می‌کند. استفاده از داروهای خود بیمار یا دارویی جدید نیز تا قبل از تایید تشخیص قدغن است.

برای تشخیص، بیماران نیازمند عکسبرداری از مغز به روش سی‌تی‌اسکن هستند. اگر در سی‌تی‌اسکن خون‌ریزی وجود نداشته باشد، آسپیرین برای جلوگیری از بروز لخته مجدد در عروق مغزی تجویز می‌شود.

بیماران نیاز به مصرف آسپیرین 325 میلی گرم در روز دارند که از میزان مصرفی آسپیرین در سکته‌های قلبی بیشتر است. بیماران دیابتی نیز نیازمند کنترل قند خون در محدوده طبیعی هستند.

در بیمارانی که دمای بدنشان به بالای ْ5/37 سانتی‌گراد می‌رسد باید تب را کنترل کرد. افزایش درمان با افزایش ناخوشی و مرگ بیماران همراه است.

در نظر داشته باشید تمام بیماران مبتلا به سکته‌های مغزی مستعد تشنج نیستند و نیازی به درمان با داروهای ضدتشنج ندارند، مگر این‌که تشنج در آنها بروز کند یا خونریزی مغزی داشته باشند. در این شرایط برای پیشگیری از بروز تشنج اقدام به تجویز فنی توئین می‌کنند.

برای شروع غذا در این بیماران باید با رژیم مایعات شروع کرد. اگر پس از نوشیدن مایعات علامتی از عدم تحمل و بروز سرفه دیده نشد می‌توان رژیم غذایی محتوی جامدات را شروع کرد. برای دادن آسپیرین می‌توان آن را با مربا مخلوط کرد و به بیمار داد تا قابل تحمل شود و خطری برای بیمار در موقع بلع ایجاد نکند.


مطالب مرتبط ( هفته های گذشته) : نشانه‌های سکته مغزی  ،   رویارویی با سکته‌ مغزی

  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی