وقتی ناتوانی در بیان نیازهای زنانه مشکلآفرین میشود!
احساس رضایت از یک رابطه زناشویی نکتهای است که هیچ مرد و زنی در طول زندگی مشترک خود نباید آنرا نادیده بگیرند و این درحالی است که در رسیدن به این هدف هم مرد و هم زن دخیلاند، اما این روزها ناتوانی جنسی به موضوعی داغ تبدیل شده است که مبتلایان به آن از بازگوکردنش ابا دارند و در این بین خانمها به سبب معذوریتهای اخلاقی بیشتر از آقایان رنج میبرند و مجبورند به نوعی با رنج خود کنار بیایند.
بسیاری حتی از مشکل خود خبر هم ندارند، از اینرو مهم است که خانمها بدانند اساسا ناتوانی جنسی خود را به چه شکل نشان میدهد. ناتوانی جنسی در خانمها به شکل مجموعهای از علائم بروز میکند که درنتیجه پس از مدت کوتاهی او را از انجام رابطه زناشویی دلزده میکند. این آغاز تنشها و مشکلات روحی بین زوجین است بیآنکه بدانند مشکل اصلی جای دیگری است. پزشکان علائم این نوع ناتوانی را در خانمها به اشکال زیر توصیف میکنند.
1ـ شخص مبتلا هیچگونه میلی برای انجام رابطه جنسی با همسر خود ندارد. این نوع ناتوانی جنسی که شایعترین حالت است، زوجین را بسیار آزار میدهد، چرا که عملا به یکی از مهمترین نیازهای زوجین پاسخ مناسبی از سوی زن داده نمیشود.
2ـ میل جنسی در زن وجود دارد، اما هیچ عاملی نمیتواند این میل را شعلهور کند. در این حالت برانگیختگی جنسی در زن به طور کامل از بین میرود.
3ـ برقراری یک رابطه جنسی با رسیدن زوجین به ارگاسم یا همان اوج لذت جنسی میبایست به پایان برسد و بسیاری از پزشکان بر این عقیدهاند که مهمتر از برقراری رابطه جنسی، اوج لذت جنسی است که مهم است اما در نزد برخی از خانمها واژهای به نام ارگاسم جنسی اصلا معنایی ندارد و در پارهای از اوقات زن حتی نمیداند این مفهوم چیست و همین موضوع کمکم وی را از رابطه جنسی بیزار میکند.
4ـ Dysparunia فرم دیگری از ناتوانی جنسی است که به نزدیکی دردناک اطلاق میشود. خانم با شروع رابطه دچار درد شدیدی در نواحی ژنیتال میشود که سریعا تصمیم میگیرد رابطه را زودتر از موعد به پایان برساند و این موضوع همسرش را بسیار آزار میدهد.
بیماران بهتر است علت را بدانند
بروز ناتوانی جنسی در خانمها علل مختلفی دارد که به مرور زمان فرد را کاملا از انجام یک رابطه زناشویی دلزده میکند.
هر خانم جوانی پس از ازدواج احتمال دارد انجام رابطه جنسی برایش سخت و دشوار باشد و آناتومی سیستم ژنیتالیا به نوعی است که تا مدتها نمیتواند یک رابطه جنسی مناسب داشته باشد؛ از اینرو همسر وی باید این موضوع را رعایت کند و به اندازه کافی قبل از ازدواج آموزشهای لازم را دیده باشد.
در این میان بیماریهای جسمی از جمله شایعترین علل ناتوانی جنسی در خانمها به شمار میرود و در این بین بیماریهای عفونی ادراری در صدر فهرست قرار دارند و طبیعتا علت آن درد و ناراحتیهایی است که در حالت عادی در فرد وجود دارد و این ناراحتیها هنگام آمیزش تشدید میشوند. بیماریهای روماتیسمی، جراحیهای لگن، خستگیهای جسمی ناشی از کار و محیطهای کاری، MS، بدخیمیها و... از جمله بیماریهای دیگری است که میتوانند ناتوانی جنسی را برای خانمها پدید آورند.
بسیاری از افراد از درمانهای ناتوانی جنسی بیخبرند و گمان میکنند باید به نوعی با آن کنار بیایند اما این یک باور کاملا غلط است
البته نباید فراموش کرد که سیستم فیزیولوژیک بدن خانمها کاملا وابسته به سیستم هورمونیشان است، از اینرو هرگونه اختلال در این سیستم میتواند ناتوانیهای جنسی و عوارضی را برایشان پدید آورد، به این معنا که علاوه بر این مشکل علائم دیگری همچون ناباروری، علائم ظاهری نامتعارف در خانمها همچون پرمویی و تغییر شکل ظاهری ناحیه واژن در آنها روی میدهد. در این بین کمبود استروژن در زمان شروع دوران یائسگی در خانمها منجر به تغییراتی در نواحی واژینال میشود که با خشک و حساس شدن این نواحی درد شدیدی هنگام آمیزش سراغ فرد میآید که خود این موضوع پس از مدت کوتاهی ناتوانی جنسی را برای خانم فراهم میکند.
البته این نکته را هرگز فراموش نکنید که تمام ناتوانیهای جنسی یک ریشه عصبی هم دارند و باید در این افراد حتما این جنبه نیز بررسی شود، اما برخی ناتوانیها تنها دلیلشان بروز بیماریها و شرایط بد روحی ـ روانی در فرد است. در این بین استرس و اضطراب در اولویت است و باید به طرز اصولی با آن برخورد شود. اساسا در بین زوجین، آقایان باید این نکته را بدانند در مواقعی که همسرشان به هر دلیلی از استرس و اضطراب رنج میبرد، نباید از وی رابطهای را طلب کنند و به نوعی باید او را درک کنند. حتی خستگیهای ناشی از محیط کار نیز میتواند یک خانم را برای مدت چند روز از انجام یک رابطه جنسی دور کند و طبیعتا در این ایام مرد باید شرایط همسرش را درک کند.
خیلی نگران خود نباشید
بسیاری از ناتوانیهای جنسی براحتی قابل درمانند یعنی اگر گاهی رضایت کافی را از روابط زناشویی خود ندارید، خیلی جای نگرانی نیست اما یک نکته مهم در برخورد با ناتوانیهای جنسی در خانمها این است که خاطره این موضوع در ذهن زن تا مدتها میماند و همین موضوع نوعی ترس و نگرانی پنهان را در او پدید میآورد که حتی اگر وی هیچ سابقهای از مشکل جنسی را نداشته باشد، ناتوانی جنسی به سراغش میآید. اگر کمکم متوجه شوید که در بیشتر روابط زناشویی خود نوعی بیحسی و کمرمقی به سراغتان آمده و بتدریج انرژیتان برای یک چنین رابطهای کاهش یافته، اینجا همان وقتی است که باید پزشک متخصص در جریان موضوع قرار گیرد. بهتر است بدانید حل این مشکل در حوزه اختیارات متخصص اورولوژی یا متخصص درمان ناتوانیهای جنسی است اما طبیعتا متخصصان زنان هم میتوانند به شما در حل این مشکل یاری کنند.
هر بیماری یک درمان دارد
بسیاری از افراد از درمانهای ناتوانی جنسی بیخبرند و حتی اعتقادی به آنها ندارند و گمان میکنند که اساسا درمانی برای این مشکلات وجود ندارد و باید به نوعی با آن کنار بیایند اما این یک باور کاملا غلط است.
گرفتن یک شرح حال کامل، اساس درمان برای پزشک است، از اینرو در انتخاب پزشکتان طوری عمل کنید که انتظار داشته باشید تمام مسائل را از شما بپرسد و البته از شما بخواهد که واقعیت را بدون هیچگونه تعارفی به وی توضیح دهید.
مراجعه به روانپزشک و رواندرمانی قدم دوم درمان ناتوانی جنسی در خانمهاست. اضطراب و ترس از انجام رابطه جنسی بتدریج از بین میرود و انتظار نداشته باشید که در مدت کوتاهی این استرس در شما از بین برود، از اینرو صبور باشید و همگام با پزشکتان سعی کنید هرگونه تنش روحی را در خود از بین ببرید.
درمانهای موضعی در خانمها و استفاده از ترکیباتی که تحریکات دردناک جنسی را به حداقل میرسانند از دیگر نکات درمانی محسوب میشوند که البته در کوتاه مدت شاید بتواند موثر باشد اما میبایست هر چه زودتر درمان قطعیتری برای آن پیدا کرد. این به آن معناست که درمانهای خودسرانه توسط برخی افراد سودجو یا شبکههای ماهوارهای نه تنها کارساز نیست که در مدت کوتاهی پس از یک بهبود نسبی مشکل را صد چندان میکند، از اینرو زیر نظر پزشک متخصص، درمان را به طور اصولی پیگیری کنید.
در نهایت درمانهای جراحی در شرایط خاصی همچون اختلالات آناتومی و ظاهری در خانمها میتواند موثر باشد که البته کاملا زیر نظر متخصص جراحی نیز باید تایید شود.
- ۸۹/۰۵/۲۹
- ۲۲ نمایش