مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

در ماه رمضان ، فست‎فود نخورید!

پنجشنبه, ۴ شهریور ۱۳۸۹، ۰۶:۱۵ ب.ظ

فست فود - mahu.ir

شاید مهم‌ترین مساله‌ای که ذهن خیلی از افراد روزه‌دار را در ماه رمضان به خود مشغول می‌کند، نوع تغذیه در این ماه باشد. درواقع این ماه، فرصت مغتنمی است تا با یک رژیم غذایی سالم و متعادل، به بدن خود استراحتی دهیم و از طرفی، سلامت آن را هم تامین کنیم. همیشه در این ماه حرف‌ها بر سر این است که چه بخوریم، ولی بیایید این بار کمی متفاوت باشیم و به این فکر کنیم که در این ماه چه نباید بخوریم. یکی از غذاهایی که غیر از ماه رمضان در تمام طول سال، متخصصان با آن مشکل داشته و خوردن آن را رد می‌کنند، فست‌فودها یا همان غذاهای آماده است. البته مصرف آن هرچند وقت یک‌بار را رد نمی‌کنند، ولی اگر بخواهد جزو دستور و عادت غذایی قرار گیرد، اشتباه است. این مساله شاید در ماه رمضان از اهمیت بیشتری برخوردار باشد.

فست‌فودها را معمولا ساندویچ، همبرگر، انواع پیتزاها، سیب‌زمینی سرخ کرده، گوشت‌ها و مرغ‌های سوخاری و خلاصه انواع موادی تشکیل می‌دهند که اغلب در دریاچه‌ای از روغن سرخ می‌شوند و اغلب این روغن‌ها را روغن‌های ترانس و اشباعی شامل می‌شوند که کلسترول خون را تا حد زیادی افزایش می‌دهند و متاسفانه خطر بروز بیماری‌های قلبی ـ عروقی را بالا می‌برد.

سوسیس و کالباس پای ثابت بیشتر فست‌فودها هستند که از مضرترین مواد این غذاها به شمار می‌روند. این مواد مقادیر بالایی نیترات و نیتریت دارند که هم رنگ زیبایی به آن می‌دهد و هم از طرفی مانع فاسد شدن آن می‌شود و همین مواد عامل اصلی بروز سرطان در انسان است. سوسیس و کالباس از سوی دیگر دارای مقادیر بالایی سدیم هستند که فشار خون را بالا می‌برد و نیز چربی‌های مضر اشباعی دارند که به‌رغم بالا بردن خطر بیماری‌های قلبی، طعم دلچسبی را برای افراد به وجود می‌آورند که گاهی با وجود آگاهی از این خطرات، افراد رغبت زیادی به مصرف این مواد نشان می‌دهند.

در فست‌فودها معمولا از ادویه‌جات، طعم‌دهنده‌ها و مواد نگهدارنده‌ای استفاده می‌شود که همین مواد با وجود طعم خوبی که به این غذاها می‌دهند، خطرات زیادی برای بدن به وجود می‌آورند. سوسیس و کالباس معمولا از گوشت‌هایی با کیفیت پایین تهیه می‌شوند که تولیدکنندگان این مواد مجبورند برای بهبود کیفیت ظاهری این گوشت‌ها از ادویه، فلفل، نمک، پودر سیر و رنگ‌دهنده‌ها استفاده کنند تا این مواد ناسالم را خوب جلوه دهند، در حالی که به یقین این‌گونه نیست. این ادویه‌هایی که در سوسیس و کالباس مورد استفاده قرار می‌گیرد، اغلب باعث بروز حساسیت‌های شدیدی در افراد می‌شود که معمولا مشکلات پوستی و گوارشی ایجاد می‌کنند. با این توصیفاتی که از این مواد کردیم، وجود این ادویه‌ها و کیفیت پایین گوشت مورد استفاده در آنها، صدمه زیادی به شکم‌های خالی افراد روزه‌دار وارد می‌کند که به امید سیر شدن، به این غذاها متوسل می‌شوند و مشکلات گوارشی برای آنها ایجاد می‌کنند.

نوشابه عاملی برای افزایش اشتها

حتما شما هم حرف ما را تصدیق می‌کنید که هر جا فست‌فود وجود داشته باشد، سر و کله نوشابه‌های گازدار هم پیدا می‌شود. نوشابه‌ها از آن دسته نوشیدنی‌ها و مایعاتی هستند که نه‌تنها هیچ فایده‌ای برای جبران کم‌آبی بدن ندارند، که به انسان ضرر هم می‌زنند و به خاطر قند بالایی که دارند، باعث از دست رفتن آب بدن هم می‌شوند. مهم‌ترین مساله‌ای که نوشابه‌ها را از لیست نوشیدنی‌های مفید حذف می‌کند، بالا بودن قند آنهاست، به طوری که یک لیوان نوشابه به طور متوسط به اندازه 15 حبه قند، شیرینی دارد که مقدار بسیار بالایی است و مصرف آن باعث بالا رفتن قند خون فرد و خطر ابتلا به دیابت می‌شود و از سوی دیگر مصرف آن در سحر و افطار بیشتر باعث تشنگی می‌شود و به دلیل بالا بودن کالری آن، احتمال بروز چاقی را افزایش می‌دهد. نوشابه‌ها به دلیل گازدار بودنشان باعث از بین رفتن مینای دندان و پوسیدگی آنها می‌شود. حتی انواع رژیمی آنها که در بازار وجود دارد، با داشتن قند مصنوعی، اشتهای افراد را هم بیشتر می‌کند که باز خطر چاقی را بالا می‌برد. از طرفی نوشابه به عنوان یک نوشیدنی سرد هنگام افطار اصلا توصیه نمی‌شود و بهتر است در وعده افطار از مواد و نوشیدنی‌های گرم استفاده کنید تا معده‌ای که ساعت‌ها خالی بوده است، عمل ذخیره و هضم غذا را راحت‌تر انجام دهد.

پرخوری با فست‌فودها

فست‌فودها با رنگ و بوی مطبوع خود ممکن است هر کسی را وسوسه کنند. از طرفی با داشتن چربی بالایی که دارند و نیز نمک زیادی که در این گونه مواد غذایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، اشتهای فرد بیشتر می‌شود؛ به‌طوری که اگر توجه کرده باشید، افرادی که معمولا در فست‌فود‌فروشی‌ها غذا می‌خورند، بیشتر از حد معمول مصرف کرده و شاید بتوان گفت که حجم فست‌فودی که می‌خورند حدود 2 برابر غذای معمولی و سنتی است که در منزل مصرف می‌کنند که همین باعث چاقی می‌شود؛ چون چربی به طور کلی اشتهای افراد را افزایش می‌دهد و انرژی بیشتری در بدن ذخیره می‌کند. مساله دیگر، نمک زیاد در این مواد غذایی است که علاوه بر خوشمزه‌تر کردن غذا، باعث بالا رفتن فشار خون می‌‌شود و چون بیشترین مصرف‌کننده‌های فست‌فودها را جوانان و نوجوانان تشکیل می‌دهند، این مساله زنگ خطری است برای آینده آنان، چرا که از هم‌اکنون سال‌های پرخطری را برای خود رقم می‌زنند. همچنین نمک زیاد در وعده افطار و سحر، باعث جذب بیشتر آب بدن و تشنگی بیشتر می‌شود و در طول روزهای ماه رمضان، فرد روزه‌دار را اذیت می‌کند.

رفلاکس؛ عارضه ناشی از غذاهای ‌آماده

غذاهای معمول و سنتی ما سرشار از مواد مغذی و مفیدی هستند که هم ویتامین و پروتئین‌های بدن را تامین می‌کنند و هم انرژی لازم را فراهم می‌آورند و براحتی هم می‌توان از آنها در وعده‌های افطار و سحر رمضان استفاده کرد. ولی فست‌فودها سرشار از مواد غذایی هستند که علاوه بر مواد مضر و خطرناک و سرطان‌زایی که دارند، چربی‌های زیادی را نیز در بدن جمع کرده و باعث بروز چاقی می‌شوند. به گفته محققان، مصرف غذاهای چرب، پرادویه، انواع سوسیس و کالباس و مواد قندی باعث نفخ معده و بروز عارضه‌ای به نام رفلاکس یا برگشت اسید معده به مری می‌شود. تمام موادی که اشاره شد، دقیقا پای ثابت تمام غذاهای فست‌فود هستند. این عارضه بخصوص در وعده افطار که فرد با معده خالی از فست‌فودها استفاده می‌کند، بیشتر خود را نشان می‌دهد و فرد را با ناراحتی گوارشی مواجه می‌کند. سوسیس و کالباس و ادویه‌هایی که در این غذاها استفاده می‌شود، ترشح اسید معده را بالا برده، اشتها را زیاد می‌کند و فرد پس از اتمام وعده غذایی، احساس سنگینی زیادی می‌کند. به طور کلی غذاهای چرب و نوشابه‌های گازدار باعث رفلاکس می‌شوند که فرد معمولا در این حالت احساس سوزش در قسمت زیر قفسه سینه و احساس ترش‌کردن و تلخی در دهان می‌کند که علت آن برگشت اسید معده است و چنانچه این عارضه به طور مداوم ادامه یابد، می‌تواند باعث بروز زخم مری و در موارد پیشرفته‌تر، باعث بروز سرطان مری شود. حالت رفلاکس همچنین به دنبال دراز کشیدن سریع پس از مصرف غذاهای چرب و پرادویه مانند فست‌فودها و نیز نوشابه‌های گازدار افزایش می‌یابد.

مصرف غذاهای چرب پرادویه، مواد قندی و به طور کلی فست‌فودها بخصوص در ماه رمضان باعث نفخ معده و بروز عارضه‌ای به نام رفلاکس یا برگشت اسید معده به مری می‌شود

در تصور عوام، مصرف نوشابه می‌تواند هضم غذا را تسریع کند که باید گفت، این مساله اصلا صحیح نیست. نوشابه‌ها به خاطر گاز زیادی که دارند، اسید معده را بیشتر ترشح کرده و رفلاکس را تشدید می‌کند. پس تا جایی که می‌توانید از مصرف نوشابه‌های گازدار، بخصوص در این ماه مبارک پرهیز کنید و به جای آن از آب و آبمیوه‌های سالم استفاده کنید تا دچار ناراحتی‌های گوارشی نشوید. از سویی چون فست‌فودها، غذاهای سنگین و بسیار پرکالری محسوب می‌شوند، اصلا برای وعده افطار گزینه مناسبی نیستند، چرا که پزشکان توصیه می‌کنند در وعده افطار از غذای سبکی استفاده کنید و ساعتی بعد شام بخورید تا هر دو وعده افطار و شام را داشته باشید. ولی مصرف فست‌فودها در افطار، باعث سنگینی و نفخ معده شده و مانع از صرف وعده شام می‌‌شود.

منبع

  • حامد عبیری

نظرات (۱)

فروشگاه آنلاین خرید فیلم های روز دنیا
در این فروشگاه می توانید ابتدا خرید کنید سپس مبلغ را بر اساس فاکتور به
مامور پست پرداخت کنید
فروشگاه روزانه به روز می شود
آدرس فروشگاه : shop.p30room.ir
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی