جراحی خطر آلزایمر را افزایش میدهد
بیمارانی که تحت اعمال جراحی مهم قرار میگیرند با احتمال بیشتری ممکن است به بیماری آلزایمر دچار شوند.مطالعات روی حیوانان نشان داده است، اعمال جراحی باعث بروز تغییراتی در مغز میشود که خطر ابتلا به بیماریهای مغزی را افزایش میدهد.محققان معتقدند همین تاثیرات نیز ممکن است بعد از اعمال جراحی روی انسان اتفاق بیفتد و به همین دلیل تحقیقات بیشتری را در این زمینه آغاز کردند.بسیاری از پزشکان نیز به بروز بیماری آلزایمر بعد از انجام اعمال جراحی مشکوک شدهاند و موارد مشابهی را در بین بیماران خود مشاهده کردهاند.
بررسیهای قبلی نشان داده بود بین 10 تا 30 درصد از سالمندانی که تحت اعمال جراحی قرار میگیرند بعد از مدتی دچار مشکلات حافظه میشوند. به خصوص زمانی که سالمندان تحت اعمال جراحی قلب قرار میگیرند مشکلاتی مانند از دست دادن حافظه و هوشیاری به وفور در آنها اتفاق میافتد، البته این حالت در دیگر اعمال جراحی نیز به چشم میخورد.هنوز مشخص نیست که آیا خود اعمال جراحی باعث بروز این حالت در انسان میشوند یا این پاسخ طبیعی بدن نسبت به اعمال جراحی است.
البته پزشکان به تاثیر برخی داروها مانند استاتین که برای محافظت از بدن در برابر بیماریهای قلبی تجویز میشود و برخی داروهای دیگر که برای کاهش خطرات ناشی از اعمال جراحی مورد استفاده قرار میگیرند مشکوک هستند.
دکتر داکینگ ما که این تحقیقات را انجام داده است در این باره گفت: اطلاعات ما نشان میدهد افرادی که تحت اعمال جراحی جدی قرار میگیرند، خصوصا افرادی که جراحی قلب انجام میدهند، ممکن است دچار مشکلاتی مانند از دست دادن حافظه یا مشکلات ذهنی شوند، علاوه بر آن ممکن است آنها مشکلات تمرکزی پیدا کنند و حتی از انجام برخی کارهای ساده نیز نا توان شوند.ابتلا به بیماریهای مغزی نه تنها کیفیت زندگی فرد را به طور کامل تحت تاثیر قرار میدهد، بلکه ممکن است باعث مرگ زودرس شود.
- ۸۹/۰۶/۰۷
- ۲۲ نمایش