لوازمالتحریر بهداشتی
مداد و مداد رنگی
مداد و مداد رنگی پرکاربردترین عضو لوازمالتحریر است. اکثر مدادها به صورت چندوجهی و استوانهای هستند. مدادهای استوانهای به علت لغزنده بودن برای نوشتن طولانیمدت مناسب نیستند، ولی مدادهای چندوجهی به دلیل شکل هندسی خاص، راحتتر در دست نگه داشته میشوند. نکته دیگر قطر مداد است که نباید خیلی کم یا زیاد باشد. در هر کدام از این حالات فشار روی نقاطی از انگشتان و دست کاربر بیشتر و منجر به التهاب تاندونهای دست و دردناک شدن آن میشود. نوک مداد هم نباید نه آنقدر سفت و زبر باشد که به دست فشار و به کاغذ صدمه بزند و نه آنقدر نرم که در هنگام نوشتن با کمترین فشار خرد و احتمال ورود آن به چشم بالا رود. نوک تیز مداد در حواسپرتی یا شیطنتهای کودکانه برای چشم بسیار خطرناک است. بنابراین به دانشآموز خود آموزش دهید که از تیز کردن، دو سر تراش کردن، فرو کردن مداد در داخل دهان خودداری کند و ضمنا مدادهای بلند فانتزی برای او نخرید.جنس چوب مداد در بعضی موارد برای کاربر حساسیت ایجاد میکند، همین رنگ روی چوب مداد هم میتواند آلرژیزا باشد. بنابراین در صورت بروز خارش و تغییر رنگ پوست دست حتما جنس مداد را تغییر دهید.
ماژیک
رنگ ماژیک سمی است و میتواند برای چشم خطرناک و آزاردهنده باشد. هنگام خرید این وسیله، رنگ آن را روی کاغذ امتحان کرده و به جنس نمد نوک آن توجه کنید. مرغوب بودن نمد نوک ماژیک شرط اول دوام و کیفیت آن است. سعی کنید برای کودکان دبستانی از ماژیکهایی با رنگ غیرسمی استفاده کنید. رنگ این نوع ماژیکها در صورتی که توسط کودک خورده شود مشکلی ایجاد نکرده و اکثرا قابل شستشو هستند. اصولا قطر ماژیکها زیاد و چاقتر هستند، اما با توجه به این که فشار زیادی برای کار کردن با آن لازم نیست قطر زیاد آن مشکلی پدید نمیآورد.
مداد شمعی
هنگام خرید این وسیله انواعی را که دارای بدنه محافظ بوده و با پیچاندن بدنه نوک آن بیرون میآید انتخاب کنید. تجربه ثابت کرده است، مداد شمعیهایی که روکش کاغذی یا مقوایی دارند بیدوام بوده و در بدو استفاده باعث آلوده شدن دست کودک میشوند.مداد شمعیها هم میتوانند برای کودکان آلرژیزا باشند، بنابراین مراقب باشید کودک شما بعد از استفاده از آن دستش را به چشمش نزند. اگر دیدید هر دو چشم کودک پس از استفاده از مداد شمعی متورم و قرمز شده و سوزش و خاش دارد، پس از شستشوی چشم با آب فراوان به پزشک مراجعه کنید.
خطکش
گوشههای تیز این وسیله از خطرناکترین عوامل برای چشم دانشآموز محسوب میشود، انواع فلزی آن دوام بیشتری دارد، ولی برای کودک مخاطرهآمیز است، بنابراین از خطکشهای سبک با اندازه 20 تا 25 سانتیمتری و از نوع پلاستیکی ارتجاعی که خطر کمتری دارند یا از انواع تاشو آنها استفاده کنید. خطکشهای پلاستیکی اگر یک گوشه شکسته داشته باشند چشم یا پوست دست ظریف کودک شما را تهدید کرده و ناهمواری ناشی از آن از کیفیت ایجاد کشیدن یک خط صاف میکاهد.
مداد پاککن
اگر قصد خرید پاککن دارید از انواع بنددار آن که دور گردن آویخته میشود، انتخاب کنید. پاککنهای بدون بند دائما به زمین افتاده و به دنبال آن دست و چشم دانشآموز را آلوده خواهد کرد.
پاککنهایی که در انتهای مداد قرار دارند یکی دیگر از خطراتی هستند که میتوانند با در دهان بردن و جدا شدن آن از انتهای مداد موجب ورود آن به مجاری تنفسی و خفگی در دانشآموز شود. معمولا پاککنها از جنس لاستیک بوده ولی جنس پلاستیک آنها مرغوبتر است. خوب است بدانید پاککنهای فانتزی که دارای اشکال مختلفی هستند معمولا کارایی مناسبی ندارند و روی کاغذ لکههای رنگی یا سیاهی بر جای میگذارند. توجه داشته باشید بعضی از انواع این پاککنها عطری هستند و احتمال آلرژیزایی آنها وجود دارد.
مدادتراش
مدادتراشی خریداری کنید که اطراف آن نرم و در دست لیز نخورد. به اندازه آن نیز دقت کنید که بین دو انگشت اشاره و شست قرار گیرد و خیلی کوچک یا بزرگ نباشد. هر کدام از این حالات میتواند باعث فشار زیاد روی مچ دست دانشآموز شود. نمیخواهیم شما را بترسانیم، اما باید بدانید حوادث دانشآموزی در مدارس همواره کودک دلبند شما را تهدید میکند. به منظور سلامت دانشآموز آموزشهای لازم را به او بدهید تا مدرسه هرگز برایش با خاطرههای تلخ همراه نشود.
- ۸۹/۰۶/۲۸
- ۴۴ نمایش