مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

واکسن آنفلوآنزا ،نه برای همه

چهارشنبه, ۳۱ شهریور ۱۳۸۹، ۰۴:۱۴ ب.ظ

واکسن آنفلوآنزا - mahu.ir

درودیوار داروخانه‌ها پر شده از این دست‌نوشته که «واکسن انفلوآنزا رسید». اما کسی به این موضوع توجه نمی‌کند که تزریق این واکسن برا ی همه ضرورتی ندارد.

بیماری آنفلوآنزا عفونت مجاری تنفسی محسوب می‌شود که مسری و علایم آن شامل تب، بدن‌درد و گلودرد، سردرد، خستگی و کوفتگی شدید بدن، سرفه و گرفتگی بینی است.

به گفته پزشکان بسیاری از مبتلایان به آنفلوآنزا ممکن است بدون درمان دارویی این بیماری را پشت سر بگذارند اما آنفلوآنزا می‌تواند در برخی از مبتلایان منجر به بروز عوارض شدیدی مانند برونشیت (التهاب دیواره لوله‌های برونش یا نایژه‌ها) شود.

در واقع معمولا ابتلا به آنفلوآنزا برای افراد سالم عوارض خطرناکی ندارد اما برخی از گروه‌ها ممکن است با عوارض خطرناک مبتلا به این بیماری مواجه شوند که از این جهت دریافت واکسن برای آنها ضروری محسوب می‌شود.

گروه‌های خطر

دکتر محمود نبوی، معاون بیماری‌های واگیر مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت در خصوص گروه‌های پرخطری که واکسن آنفلوآنزا به آنها توصیه می‌شود، به جام‌جم می‌گوید: اولویت اول با کسانی است که دچار ضعف ایمنی بدن هستند، این افراد شامل مبتلایان به بیماری‌های شدید ریوی مانند برونشیت مزمن، کسانی که شیمی درمانی می‌شوند، مبتلایان به تالاسمی، افرادی که پیوند اعضا شده‌اند، دیالیزی‌ها، بیماران دیابتی که دچار عوارض شدید این بیماری هستند و مبتلایان به بیماری‌های قلبی است.

دکتر نبوی ادامه می‌دهد: در خصوص افرادی که ضعف ایمنی دارند در هر سنی که باشند باید برای دریافت واکسن اقدام کنند.به گفته او گروه دوم شامل افراد بالای 65 سال است.معاون بیماری‌های واگیر مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت می‌گوید: بهتر است سالمندان و در واقع همه افراد بالای 65 سال حتی کسانی که مبتلا به سایر بیماری‌ها نیستند نیز واکسن آنفلوآنزا بزنند. به گفته او در خصوص کودکان و زنان باردار نیز تزریق واکسن توصیه نمی‌شود زیرا در این گروه‌ها خطر ابتلا به آنفلوآنزا چندان زیاد نیست.

دکتر نبوی تاکید می‌کند: کسانی که واکسن می‌زنند نسبت به آنفلوآنزا مصونیت صددرصد نخواهند داشت و واکسن حدود 70 تا 80 درصد از ابتلا به آنفلوآنزا جلوگیری می‌کند.

کی واکسن بزنیم؟

بهترین زمان برای تزریق آنفلوآنزا مهر ماه عنوان می‌شود. معاون بیماری‌های واگیر مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت در این خصوص می‌گوید: 14 روز بعد از تزریق واکسن آنفلوآنزا ایمنی نسبت یه این بیماری حاصل می‌شود و از آنجا که زمان شیوع این بیماری در کشور ما معمولا در ماه آبان است، بهتر است افراد اواخر شهریور ماه و اوایل ماه مهر نسبت به دریافت واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند.

عوارض

واکسن آنفلوآنزا معمولا جزو واکسن‌های کم‌عارضه محسوب می‌شود، اما عوارض خفیف آن شامل درد در محل تزریق و تب خفیف است.

به گفته معاون بیماری‌های واگیر مرکز مدیریت بیماری‌های وزارت بهداشت عوارض شدید واکسن آنفلوآنزا ابتلا به سندرم گیلن باره است که فرد دچار فلج می‌شود.

او ادامه می‌دهد: احتمال ابتلا به این عارضه یک در میلیون است که فرد باید حتما مورد مداوا قرار بگیرد. به گفته دکتر نبوی معمولا کسانی که به تخم مرغ حساسیت دارند نسبت به این واکسن هم عوارض نشان می‌دهند.

کجا واکسن بزنیم؟

یکی از نکات قابل توجه برای گروه‌هایی که لازم است واکسن آنفلوآنزا بزنند این است که تشخیص انجام این کار به پزشک معالجشان مربوط است.در واقع اگر شما حتی از گروه‌های پرخطر این بیماری محسوب می‌شوید، باز لازم است که با مشورت و توصیه پزشکان برای دریافت واکسن اقدام کنید.گذشته از این موضوع باید دقت کنید که واکسن را از داروخانه‌های معتبر بخرید و در مکان‌های معتبر نظیر مراکز بهداشت، درمانگاهها، مطب پزشکان و بیمارستان‌ها تزریق کنید.

منبع

  • حامد عبیری

نظرات (۲)

جالب بود
مرسی
  • ● █▓▒░Bodo2Eshgh░▒▓█ ●
  • سلام دوست عزیز خواهش می کنم ممنون از اظهار نظرت شما هم وبلاگ خوبی داری مرسی که سر زدی موفق باشی.
    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
    شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
    <b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
    تجدید کد امنیتی