مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

قرص اعصاب - mahu.ir

آیا داروهای اعصاب عارضه دارند؟ آیا اعتیادآورند و به آنها عادت می‌کنیم و ترک آنها سخت می‌شود و ... این سوالات و شاید هزاران اما و اگرهای دیگر در مورد داروهای اعصاب وجود دارد. کلردیازپوکساید هم دارویی است از دسته بنزودیازپین‌ها که به عنوان آرام‌بخش و ضداضطراب کاربرد دارد، اما خیلی‌ها که آن را مصرف می‌کنند آن را نمی‌شناسند و برای هر تنشی که روزانه ممکن است در زندگی هر کسی اتفاق بیفتد کلردیازپوکساید مصرف می‌کنند. بعضی از افراد هم بدون آن که فواید آن را بدانند از مصرف آن علی‌رغم توصیه پزشک امتناع می‌کنند.

کلردیازپوکساید از خانواده بنزودیازپین‌هاست که داروهایی مانند اگزازپام و کلونازپام و...نیز جزو آنهاست و به صورت قرص‌های 5 و 10 میلی‌گرمی در داروخانه‌ها وجود دارد. کلردیازپوکساید با اثر خاص خود بر سیستم عصبی مرکزی به طریق شیمیایی سیناپس‌های مغزی را که در واقع مدارهای الکترونی مغز هستند مهار می‌کند و به نوعی سیستم اعصاب مرکزی را دچار درجاتی از آرامش می‌کند که بسته به دوز مصرفی می‌تواند سیستم عصبی را از آرامش خفیف تا خواب آلودگی و کما ببرد.

 این دارو از راه خوراکی جذب نسبتا کاملی دارد و حتی در شیر مادر نیز ترشح شده و قابلیت عبور از جفت را نیز دارد و لذا می‌تواند بر جنین نیز اثر کند و باعث خواب آلودگی، ضعف عضلانی و نیز علایم قطع مصرف مواد مغذی در نوزاد تازه متولد شده شود؛ به همین دلیل در بارداری و شیردهی منع مصرف دارد.مصرف کلردیازپوکساید با سایر ضعیف‌کننده‌های سامانه عصبی مانند داروهای ضدتشنج، الکل یا سایر داروهای آرام‌بخش، مواد مخدر، آنتی‌هیستامین‌ها و نیز سایمتیدین می‌تواند اثر آن را تشدید کند و در چنین مواردی خطر خواب‌آلودگی به همراه وقفه تنفسی و نیز کاهش ضربان قلب وجود دارد.

 مصرف داروهای کاهنده فشار خون نیز به همراه کلردیازپوکساید می‌تواند خطر افت فشار خون را داشته باشد. این دارو اثر لوودوپا را که از داروهای کاهنده علائم پارکینسون است کاهش می‌دهد و علائم را تشدید می‌کند. آنتی‌اسیدهای معده نیز جذب کلردیازپوکساید را کاهش می‌دهند، بنابراین توصیه می‌شود که حتما پزشک خود را در جریان مصرف همه داروهای خود قرار دهید.

عوارض مصرف

مصرف بیش از 3 هفته داروی کلردیازپوکساید باعث وابستگی می‌شود، به همین دلیل بیش از این مدت آن را نباید مصرف کرد از طرفی میزان تحمل دارویی در افراد مختلف به دلایل مختلفی فرق می‌کند و عوارض آن با دوزهای پایین نیز می‌تواند بروز پیدا کند. خواب‌آلودگی و بی‌حالی، منگی، توهم، تهوع و بی‌اشتهایی و اسهال یا یبوست، کاهش فشار خون، وزوز گوش، افزایش اندازه مردمک چشم و نیز مشکلات پوستی نظیر خارش و... از عوارض این دارو است.

منبع

  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی