مصرف خودسرانه کورتن و بتامتازون باعث آب سیاه میشود
دکتر قاسم فخرایی در گفت وگو با ایسنا افزود: بیماری آب سیاه آسیب پیشرونده در بینایی است که در اغلب موارد به علت افزایش فشار مایع داخل چشم ایجاد و موجب مرگ رشته عصبی چشم و در نهایت مرگ سلولهای آن میشود.
وی با بیان اینکه این بیماری در اغلب موارد تا مراحل پیشرفته بدون علامت است، گفت: آب سیاه مادرزادی که اغلب در زمان تولد تشخیص داده میشود و آب سیاه بالغین از نوع حاد با علائم قرمزی، درد و تیرگی دید در این مورد استثنا هستند.
این متخصص چشم اظهار کرد: با توجه به بیعلامت بودن بیماری آب سیاه در مراحل اولیه این بیماری، مراجعه دورهای به پزشک به منظور پیشگیری و تشخیص بموقع آن الزامی است. وی با تاکید براین که معاینه چشم به منظور تشخیص بموقع آب سیاه قبل از 40 سالگی هر دو سال یک بار و بعد از40 سالگی هر سال یک بار بسیار ضروری است، افزود: افرادی که سابقه خانوادگی گلوکوم دارند باید سریعتر از دیگران به پزشک مراجعه کنند.
دکتر فخرایی از علائم بیماری آب سیاه، اختلال میدان بینایی در درازمدت و تاری دید را نام برد و اظهار کرد: مشکل مهم در بیماری آب سیاه برخلاف آب مروارید غیرقابل برگشت بودن دید از بین رفته است بنابراین درمان این بیماری برای برگشت دید نیست بلکه برای حفظ بینایی موجود است. وی گفت: آب سیاه غیرمادرزادی با پایین آوردن فشار داخل چشم توسط پزشک درمان میشود و در موارد مادرزادی تنها راه درمان، جراحی است. این متخصص چشم یادآور شد: گلوکوم درمان قطعی ندارد و همواره با بیمار باقی میماند و تنها کمک پزشک کاهش دادن فشار روی چشم و حفظ بینایی است بنابراین بیماران باید به طور مداوم داروهایی که به آنها تجویز میشود را مصرف کنند و در صورتی که جراحی میشوند تحت نظر قرار گیرند.
- ۹۰/۰۱/۲۲
- ۳۳ نمایش