مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

دنیای بدون عطر و طعم

دوشنبه, ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۰، ۰۱:۲۸ ب.ظ

سینوس - mahu.ir

‌وقتی شاخه گلی می‌بینیم، اول از همه آن را می‌بوییم. شاید برای این‌که می‌خواهیم همزمان هم از زیبایی و هم از عطر خوبش لذت ببریم، اما اگر پس از بوییدن، عطری حس نکنیم، چطور؟

تاکنون با خود فکر کرده‌اید زندگی در دنیایی که طعم و بو در آن مفهومی ندارد، چگونه است؟ چه حسی خواهید داشت اگر از طعم هیچ غذایی لذت نبرید و عطر هیچ گلی را احساس نکنید؟ به طور حتم تجربه خوبی نخواهد بود، اما متاسفانه افراد زیادی با این شرایط روبه‌رو خواهند شد. متخصصان اعتقاد دارند که برخی از این حالات یعنی از دست دادن حس بویایی و چشایی مربوط به افزایش سن است. در حقیقت از دست دادن این احساس در دوران کهنسالی و بخصوص سنین بالای 60 سال، روندی طبیعی است. اما افزایش سن تنها دلیل بروز این وضعیت نیست و عوامل دیگری نیز وجود دارد که می‌تواند این شرایط را ایجاد کند.

مشکل بینی و سینوس

یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که باعث از دست رفتن این احساس می‌شود، مشکلات بینی و سینوس است. مشکلاتی مانند آلرژی، سینوزیت و پولیپ‌های بینی می‌تواند چنین شرایطی را ایجاد کند. علاوه بر این، مصرف برخی داروها و بیماری‌هایی مانند آلزایمر و پارکینسون نیز همین شرایط را ایجاد خواهد کرد.

پوسیدگی‌ دندان‌ها یا بهداشت ضعیف دهان و دندان و سیگار کشیدن نیز از جمله عللی هستند که می‌تواند باعث از بین رفتن این احساس شود. همچنین آسیب‌هایی که به سر و صورت وارد می‌شود نیز شرایط را تغییر داده و فرد را از چشیدن و بوییدن محروم خواهد کرد.

اثرات از دست دادن احساس چشایی و بویایی

با از بین رفتن احساس چشایی و بویایی نه تنها فرد از غذا خوردن و بوییدن لذت نخواهد برد، بلکه کیفیت زندگی‌اش نیز دستخوش تغییر می‌شود.

معمولا با از بین رفتن قدرت چشایی، اشتهای فرد هم کاهش یافته و در نتیجه مواد غذایی ضروری به او نمی‌رسد. گاهی نیز از دست دادن این احساس می‌تواند باعث افسردگی فرد شود.

علاوه بر این، معمولا به دلیل این‌که فرد قدرت چشیدن و بوییدن را از دست می‌دهد، برای بهبود طعم غذا مقدار زیادی نمک یا شکر به آن اضافه می‌کند. همین مساله می‌تواند مشکلات و بیماری‌های دیگری را در آینده برای فرد ایجاد کند، به خصوص در شرایطی که فرد به دیابت یا فشارخون بالا نیز مبتلا باشد.

چه باید کرد؟

زمانی که متوجه شدید حس بویایی و چشایی خود را از دست داده‌اید، با پزشک در این زمینه مشورت کنید. اگرچه افزایش سن مشکل قابل درمان و برگشت پذیری نیست، اما بسیاری از عوامل دیگر که سبب بروز این حالت می‌شود قابل درمان خواهند بود.

به عنوان مثال چنانچه داروی خاصی سبب بروز این حالت شده است، پزشک با تغییر دارو یا کاهش میزان آن می‌تواند در بهبود شرایط به شما کمک کند. همچنین با درمان بیماری‌ها و مشکلات بینی، دهان و دندان و ترک سیگار نیز می‌توانید به برگشت قدرت چشایی و بویایی خود کمک کنید.

بنابراین با اقدامات لازم برای برگشت این احساس به‌خود کمک کنید.


عضویت در خبرنامه سایت - mahu.ir

  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی