کهیر چیست؟ (قسمت دوم)
در قسمت اول توضیحاتی در رابطه با تعریف، علل و انواع کهیر ارائه کردیم. حال با قسمت دوم این مقاله در خدمت شما هستیم.
درمان کهیر
بهترین درمان کهیر، تعیین علت و حذف آن است. شخصی که دچار کهیر شده قبل از هر چیز باید از خوراکیهای و مواد ایجاد کننده حساسیت خودداری کند تا بدن تقویت شود و آنتی کور لازم را بسازد و دیگر بدن عکس العملی نشان ندهد.
اما این امر بخصوص در کهیر مزمن اغلب میسر نیست، ولی در مواردی که عللی از قبیل عفونت، غذا، دارو یا عوامل فیزیکی عامل کهیر باشند، با حذف آن عامل کهیر نیز درمان میشود.
در بسیاری از موارد پس از معاینات کامل بیمار، لازم است که آزمایشهای تکمیلی انجام شود تا در صورت امکان علت کهیر تعیین شود، که البته همیشه این توفیق حاصل نمیشود.
چنانچه علت پیدا شود، درمان طبعاً باعث حذف کهیر خواهد شد. ولی در مواردی که علت پیدا نشود، کهیر به طور علامتی درمان میشود که داروهای آنتی هیستامین در رأس درمانهای کهیر هستند. آنتی هیستامینها در صورتی از بروز کهیر جلوگیری میکنند که به طور منظم مصرف شوند و مصرف آنها صرفاً در زمان پیدایش کهیر تأثیر خیلی زیادی ندارد.
البته در مورد مصرف آنتی هیستامینها، عوارض آنها (از قبیل ایجاد حالت خواب آلودگی) را باید در نظر داشت و در افراد سالخورده که دچار احتباس ادراری هستند یا بعضی داروهای آرام بخش مصرف میکنند، باید مصرف آنها با احتیاط صورت گیرد.
همچنین در زمان حاملگی، بسیاری از داروها ازجمله آنتی هیستامینها دارای عوارضی هستند که باید مورد توجه باشند.
از تداخل اثر داروها نیز نباید غافل بود و بیماران بایستی داروهای دیگری را که به علل دیگر مصرف مینمایند، به پزشک یادآوری کنند، چون داروها هم به عنوان عامل کهیر و هم به عنوان تأثیر متقابل روی داروهای آنتی هیستامین مهم هستند.
گهگاه در کهیرهای مقاوم، پزشک ممکن است چند نوع آنتی هیستامین را باهم یا به طور متناوب تجویز کند. در موارد حاد و شدید، به ویژه مواردی که مشکل تنفسی بروز نماید، مراجعه به اورژانس و تجویز «اپی نفرین» یا «کورتیکواستروئید» تزریقی با صلاحدید پزشک معالج، صورت میگیرد.
الف- موضعی (به صورت ضماد، پماد، شستشو دهنده)
۱-شستشوی بدن با ماست و سدر وشاهتره.
۲-دود کردن اسفند حساسیت را از بین میبرد.
۳-مالیدن آب کلم پیچ یا برگ آن بر روی پوست.
۴-قرار دادن مخلوط مغز موز با سرکه و آبلیمو (چند بار در شبانه روز).
۵-مالیدن له شدن تره یا آب آن بر پوست.
۶-له شده پخته شلغم روی پوست.
۷-له شده سیر روی جوشها
تذکر: این مورد با احتیاط کامل اجرا شود چون ممکن است مقدار زیاد سیر باعث تاول شود. میتوانید از خاکستر سیر استفاده کنید چون داروی جوشها میباشد.
۸-مالیدن شاهتره روی پوست
۹-له شده پنیرک و گزنه.
این روشها کهیر را تسکین میدهد وبه طور موقت و در مواقع اضطراری مفید هستند.
ب- خوراکی
۱-خوردن آب انگور در درمان کهیر اثری قطعی و بسیار خوب دارد. (میتوانید ۱۰۰گرم از آن را در مقداری آب ریخته و هر سه ساعت یک بار میل کنید)
۲-آب نارنج، آب لیمو، آب غوره، هر کدام ۱۰۰ گرم مخلوط کرده میل کنید، کهیرها ظاهر شده و به مرور و به طور کامل از بین میروند.
۳-کاهو، گشنیز، چغندر (لبو)، برگ چغندر، ماست، آب لیمو، شاه تره، خرفه، خیار، هندوانه، لعاب اسفرزه، خاکشیر، بسیار مفید هستند.
۴-برای دفع سموم معده و روده و صاف نمودن خون از آشهای ساده و ترش استفاده کنید مانند: تمر هندی، آب شاهتره یا عرق آن، آب نارنج، آبغوره، آبلیمو، گشنیز، برگ چغندر.
۵-خوردن این غذاها و خوراکیها هم توصیه میشود:
ماست (با کمی نعنا)، خیار (با کمی نمک)، هندوانه (با کمی شکر)، خاکشیر، قُدّومِه شیرازی (دانه ریز قرمز)، خرفه، شاه تره، عرق کاسنی، کاهو، آلبالو، عناب، گیلاس، آب زرشک، آب ترب، گل گاوزبان.

- ۹۰/۰۵/۱۵
- ۴۰ نمایش