پیشگیری از سینوزیت
سعی کنید سرما نخورید.
از عواملیکه موجب ایجاد حساسیت میشوند، دوری کنید.
از دود سیگار، و مواد آلوده کننده محیط دوری کنید.
در هنگام سرماخوردگی در صورت لزوم به صورت ملایم، بدون فشار فین کنید تا به مخاط سینوس صدمه وارد نشود و در عین حال ترشحات خارج شود.
در مواقع سرماخوردگی جهت رقیقتر شدن ترشحات، کمک به دفع آنها و جلوگیری از ایجاد سینوزیت، مایعات به مقدار فراوان بخورید.
شستشوی بینی با محلول نمک بویژه در موارد سرماخوردگی مفید است.
درمانهای طبیعی برای حفظ سلامت سینوسها
۱ ـ مرطوب کردن هوای محیط: هوای خشک سبب تحریک مخاط بینی و سینوس میشود.
۲ ـ اجتناب از مواد آلوده کننده محیط بویژه دود سیگار: مواد تمیزکننده محیط، مواد رنگی، اسپری مو و مواد آلرژی زا هم سبب اختلال عملکرد سینوسها میشوند.
۳ ـ حجم بیشتری از مایعات استفاده کنید، مایعات گرم بهتر است. این امر موجب رقیق شدن ترشح سینوس میشود. استفاده از مایعات حاوی کافئین یا الکل تأثیر معکوس دارد.
۴ ـ شستشوی مرتب بینی با محلول نمکی
۵ ـ اجتناب از تغییرات شدیددما و فشار محیط: هوای سرد در بعضی افراد موجب تورم مخاط بینی و ایجاد علامت میشود. تغییرات فشار محیط بویژه در ارتفاعات بالا در هنگام پرواز سبب تورم مخاط و حتی خونریزی در سینوس میشود.
۶ ـ استراحت بیشتر از معمول در صورت سرماخوردگی
۷ ـ بخور بویژه نوع گرم نیز مفید است.
روشهای مدرن جراحی سینوس (آندوسکوپی سینوس)
در طی ۳۰ سال گذشته روشهای کمتر تهاجمی یا Minimally invasive در جراحی قسمتهای مختلف بدن و از جمله سینوسها جایگاه مقبولی پیدا کرده است. در آندسکپی بینی و سینوس از یک وسیله که به آن لنز، تلسکوپ یا آندوسکوپ میگویند استفاده میشود.
این وسیله بصورت میلهای توخالی است که درون ان لنزهایی که حالت استوانهای دارند قرار میگیرد. در یک انتها منبع نور وصل میشود. در همین سمت دوربینی نیز وصل میشود. انتهای دیگر میله وارد بینی و سینوس یا حتی مغز شده و دید بسیار روشن و با بزرگ نمایی مناسب در اختیار جراح قرار میدهد.
- ۹۰/۰۵/۲۶
- ۵۳ نمایش