راهکارهای تغذیهای بیماران قلبی و عروقی
این راهکارها در صورتی که در بیمار قلبی و عروقی رعایت شوند سبب بهبود وضعیت کلی سلامت و کاهش پیشرفت و عوارض بیماری میشود و در جمعیت عمومی نیز بعنوان تغذیه سالم برای داشتن قلب سالم توصیه میشوند.
مقدار فراوانی میوه و سبزی بخورید روزانه از ۳-۵ وعده تا ۸-۹ وعده و حتی بیشتر از همه انواع سبزی و میوهها استفاده کنید بحز نارگیل که حاوی چربیهای مضری است. زیتون و آووکادو چربی محسوب میشوند. سبزیجات نشاسته دار مثل سیب زمینی جزو غلات هستند.
مقدار کافی از حبوبات و غلات حدود ۶ وعده در روز از غلات ترجیحا نان تهیه شده از غلات کامل. ماکارونی و برنج در رژیم غذایی باشد.
رژیم غذایی باید شامل محصولات لبنی کم چرب یا بدون چربی. ماهی. نخود فرنگی و لوبیا. مرغ بدون پوست و گوشت لخم باشد. روزانه حداقل ۳-۴ وعده لبنیات کم چرب (۱%-۲/۱%) یا بدون چربی و هفتهای دوبار ماهی روزانه حد اکثر ۱۷۰گرم گوشت لخم پخته.
در رژیم غذایی خود از روغن و چربی به اندازه حداکثر ۲گرم چربیهای غیر اشباع و غیر ترانس مثل روغنهای مایع و مارگارین. روغن زیتون وروغن کانولا استفاده کنید.
مصرف استکها. نوشیدنیها یا شیرین جات دارای کالری بالا را محدود کنید.
حذف یا مصرف کم نمک در رژیم غذایی
مصرف الکل را در حد متوسط و یا حذف کنید. هرگز استفاده از الکل برای پیشگیری از بیماریهای قلبی توصیه نمیشود.
چربی اشباع یا چربیهای ترانس مثل محصولات لبنی پر چرب. گوشت پر جرب. روغنهای مناطق گرمسیری مخصوصا روغنهای گیاهی هیدروژنه را از رژیم خود حذف کنید.
برای داشتن آمادگی جسمانی و سوزاندن کالری دریافتی ورزش کنید حداقل ۳۰دقیقه در روز در اغلب روزهای هفته پیاده روی یا نرمش کنید. میزان ایده ال یک ساعت در روز است.
- ۹۰/۰۸/۰۹
- ۶۸ نمایش