مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

سرطان پستان

يكشنبه, ۲۱ اسفند ۱۳۹۰، ۱۱:۴۹ ق.ظ

سرطان پستان - mahu.ir

سرطان پستان یکی از مهم‌ترین و شایع‌ترین بیماری‌ها در زنان است و داشتن اطلاعات اساسی در این زمینه برای هر خانمی اگر چه دچار این بیماری نیز نباشد به دلیل شایع بودن و اهمیّت این بیماری لازم است. سرطان پستان یکی از مهم‌ترین علل مرگ و میر در زنان به شمار می‌رود و در واقع دوّمین علت مرگ بر اثر سرطان‌ها در زنان می‌باشد.

اگر چه سرطان پستان در سنین زیــر ۳۵ سالگی کمتر اتفاق می‌افتد و در سنین بالای ۵۰ سال بیشتر دیده می‌شود ولی همه زنان در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند. از ایجاد سرطان پستان نمی‌توان جلوگیری نمود اما در صورت تشخیص زودرس آن یعنی تشخیص در مراحل اولیه و انجام درمان مناسب، طول عمر بیش از ۹۰ درصد افراد مبتلا افزایش خواهد یافت. هر چه این بیماری زود‌تر تشخیص داده، طول عمر فرد مبتلا بیشتر خواهد بود.

تأخیر در تشخیص و مراجعه به پزشک فرصت طلایی درمان قطعی را از بین خواهد برد. قابل ذکر است که بیشتر توده‌های پستانی سرطانی نیستند و درمان سرطان پستان همیشه به برداشتن آن منتهی نمی‌شود. با تشخیص زودرس سرطان پستان در مراحل اولیه و در اندازه‌های کوچک امکان برداشت قسمتی از پستان و نه تمام آن با جراحی وجود دارد. بنابراین با حفظ پستان هم از لحاظ ظاهری و هم از نظر روانی کمک بزرگی به بیمار خواهد شد.

سرطان پستان تومور بدخیمی است که از سلولهای پستان منشأ می‌گیرد. این بیشتر در زنان دیده می‌شود ولی به ندرت در مردان نیز مشاهده می‌گردد. عوامل مؤثر در ایجاد سرطان پستان کدامند؟ قبل از هر چیز باید بدانیم که وجود این عوامل در یک فرد لزوماً به معنای ابتلای او به بیماری نمی‌باشد بلکه عوامل خطر، احتمال ابتلا به سرطان را در او افزایش می‌دهد.

این عوامل به دو دسته تقسیم می‌شوند:
الف) عوامل غیرقابل تغییر
ب) عوامل قابل تغییر

الف) عوامل غیرقابل تغییر سرطان پستان:

جنسیت: سرطان پستان در مردان نیز دیده می‌شود اما این بیماری در زنان حدود ۱۰۰ برابر بیشتر از مردان است.

سن: با افزایش سن احتمال ابتلا به سرطان پستان افزایش می‌یابد.

عوامل ژنتیکی: مطالعات نشان داده است که حدود ۱۰ درصد سرطانهای پستان ارثی می‌باشد.

سابقۀ خانوادگی سرطان پستان: خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان ۳۵ سال به بالا در صورت دارا بودن شرایط زیر به میزان بیشتری افزایش می‌یابد.

ـ ابتلاء یک نفر یا بیشتر از بستگان درجه اوّل (مادر، خواهر، مادربـــزرگ و خاله) و یا افــراد دیگر فامیل امکان بروز بیماری را دو برابر کرده و چنانچه دو نفر از اقوام درجه یک دچار بیماری باشند این احتمال به ۵ برابر افزایش پیدا می‌کند
ـ وجود خویشاوندان مبتلا به سرطان تخمدان
ـ شروع سرطان پستان در سنین پایین در خانواده
ـ وجود سرطان دریک پستان که احتمال ابتلا به سرطان در پستان مقابل سه تا چهار برابر افزایش می‌یابد.

نژاد: احتمال ابتلا به سرطان پستان در زنان سفید پوست نسبت به زنان سیاه پوست به طور واضحی بالا‌تر است.

پرتودرمانی: انجام پرتو درمانی در دوران کودکی یا نوجوانی در ناحیه پستان خطر ابتلا به سرطان پستان را بطور چشمگیری افزایش می‌دهد.

تاریخچه قاعدگی: زنانی که زود قاعده می‌شوند (قبل از ۱۲ سالگی) و یا در سنین بالا یائسه می‌شدند (بعد از ۵۵ سالگی) بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان پستان هستند.


مجله اینترنتی رویش - www.mahu.ir

  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی