مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

برداشتن خال (قسمت دوم)

سه شنبه, ۱۰ مرداد ۱۳۹۱، ۱۲:۴۰ ب.ظ

برداشتن خال - mahu.ir

عوارض برداشتن خال چیست؟

۱- قرمزی جای خال:
معمولا بعد از جراحی و یا لیزر خال یک قرمزی در محل برداشت خال ایجاد می‌شود که طی چند روز تا چند هفته خود بخود از بین می‌رود. در صورتیکه این قرمزی طولانی شود می‌توان از لیزر PDL ویا IPL جهت بر طرف کردن سریع‌تر آن استفاده کرد.

۲- تیرگی جای خال (PIP):
در بعضی پوست‌ها مخصوصا پوستهای سبز امکان دارد جای خال کمی تیره‌تر شود، که آنهم طی چند هفته تا چند ماه به مرور از بین می‌رود. در صورتیکه فرد می‌خواهد زود‌تر تیرگی را رفع کند می‌تواند از لیزر کیوسویچ N-D yag جهت بر طرف کردن آن استفاده کند.

۳- اسکار (جوشگاه و یا رد):
احتمال باقی ماندن اسکار (باقی ماندن جای خال) بعد از عمل خال بستگی به مهارت پزشک و نوع ترمیم پوست دارد. البته که خال‌های بزرگ‌تر امکان اینکه از خود رد بجا بگذارند را دارند.

خالهایی که روی نواحی برجسته گونه‌ها نیز امکان بجا گذاشتن رد را دارند و همچنین خال‌های روی گردن و سینه و اندام احتمال بجا گذاشتن اسکار هیپرتروفیک (گوشت اضافی) دارند، نتیجه برداشتن خال دو نواحی مقعر صورت مثل بناگوش و خط خنده عالیست و در خیلی از موارد هیچگونه جوشگاه و یا رد بجا نمی‌گذارد.

اگر بعد از برداشت خال رد جراحی باقی بماند برای بر طرف کردن آن لیزر می‌تواند جوشگاه آنرا بر طرف کند.

آیا برداشتن خال باعث تبدیل آن به بدخیمی می‌شود؟
خیر. بهتر است حتما خال‌ها نزد یک متخصص پوست برداشته شود چون فقط آن‌ها می‌توانند تفاوت بین خالهای سرطانی و خالهای معمولی را متوجه شوند ودر صورت تردید جهت پاتولوژی (آسیب‌شناسی) خال را به آزمایشگاه بفرستند تا بررسی شود.

اینکه به ندرتا بعضی افراد را می‌بینیم یا می‌شنویم که بدنبال برداشتن خال دچار سرطان پوستی در آن محل شده‌اند این است که برخی ضایعات پوستی که ظاهرا به عنوان خال (توسط پزشکان غیر متخصص) برداشته می‌شوند، اشتبا‌ها تشخیص داده‌اند و به اسم خال برداشته شده‌اند در حالیکه این ضایعه از اول خال نبوده بلکه تومور و یا سرطان پوستی کوچک بوده‌اند و چون عمق آن‌ها اصولی برداشته نشده است بلافاصله تومور عود می‌کند و این گمان می‌رود که خال بدنبال جراحی سرطانی شده است. این در حالیست که از اول خال نبوده و همان سرطان پوست بوده است. پس برداشتن خال (اگر واقعا خال باشد) هیچ مشکلی از نظر سرطانی شدن ندارد.

پزشکان متخصص پوست به راحتی می‌توانند خالهای مشکوک را قبل از برداشتن شناسائی کنند ودر صورت لزوم نمونه برداری و آزمایش نمایند.

چه تغییراتی در خال نیاز به مراجعه به پزشک دارد؟
خالهائی که دچار تغییر رنگ، شکل، حاشیه و یا اندازه و یا غیر قرینه شوند نیاز به آزمایش دارند، همچنین خالهای که به خارش می‌افتند یا دچار خونریزی می‌شوند و یا حاشیه نامنظم دارند بهتر است آزمایش شوند.

پانوشت:

متن از خانم دکتر مریم ملکی - متخصص پوست و مو

  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی