رژیم غذایی بیماران مبتلا به دیابت به زبان ساده
۱- بهتر است افراد پر وزن و چاق وزن خود را کاهش دهند.
۲- مصرف غذاهای چرب را به حداقل برسانید، مصرف مقدار کمی روغن زیتون مجاز است. مراقب چربیهای مخفی باشید. از روغنهای جامد و به ویژه روغنهای ترانس اجتناب کنید.
۳- آب میوه، شربت، نوشابه و سایر مایعات حاوی قند میتوانند سریعا قند خون شما را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. بنابراین به جز در مواردیکه دچار افت قند خون شدهاید از مصرف این مایعات اجتناب نمایید و یا مصرف آن را به میزان حدود ۱ استکان کاهش دهید.
۴- مصرف مواد گوشتی و پروتئینی شامل؛ انواع گوشت دام و طیور و ماهی، سفیده تخم مرغ، مرغ، پنیر و... باید در حد متعارف باشد. مصرف بیش از حد آن عوارضی به دنبال دارد. مصرف شیر کم چرب مجاز است اما باید در حجم کم و دفعات بیشتر مصرف شود.
۵- مواد نشاستهای مثل نان، برنج، سیب زمینی و حبوبات مجاز است ولی باید در چند وعده تقسیم گردد و مصرف آن به میزانی باشد که افزایش وزن ایجاد نکند.
۶- مصرف روزانه ۲ الی ۳ واحد میوه مجاز است. کاهو، سبزیجات و میوههایی مثل خیار و کدو محدودیت مصرف ندارند. مصرف فیبر غذایی که معمولا در میوه جات و حبوبات وجود دارد به کنترل بهتر قند خون و کاهش یبوست کمک میکند.
۷- مصرف ماهی به شکل بخار پز یا آب پز دو بار در هفته توصیه میشود.
۸- شیرین کنندههای مصنوعی باید با مشورت پزشک انتخاب و مصرف گردند.
۹- در هنگام انجام ورزشهای سنگین یا طولانی باید مقداری مواد نشاستهای مثل نان در فواصل مناسب (مثلا هر ۲۰ دقیقه) مصرف شوند.
پانوشت:
متن از جناب دکتر منصور سیاوش - فوق تخصص غدد و متابولیسم بالغین
- ۹۱/۰۶/۰۷
- ۱۱۰ نمایش