مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

۱۱۴ مطلب در تیر ۱۳۸۹ ثبت شده است

خستگی - mahu.ir

آن‌قدر خسته‌ای که چشمت هم راحت باز نمی‌ماند و نمی‌دانی با این همه خستگی باید چه کرد. احساس می‌کنی هیچ کاری نکرده‌ای ولی تمام بدنت کوفته است و دلت می‌خواهد بخوابی.

احساس همیشگی خستگی در افراد دلایلی دارد که آگاهی از آن می‌تواند به شما کمک کند آن را از خود دور کنید. موارد زیر از جمله این دلایل است.
  • حامد عبیری

مسمومیت غذایی - mahu.ir

سفر به شهرهای دور و نزدیک و به اجبار یا اختیار، خوردن غذا در رستوران‌های بین راهی، بردن غذا با خود با وجود نبود امکانات لازم برای نگهداری، همه و همه دست به دست هم می‌دهند تا در این ایام شاهد موارد فزاینده مسمومیت غذایی باشیم. افراد مسموم اغلب علائمی همچون اسهال و استفراغ را تجربه می‌کنند، اما علائم همیشه این گونه نیست. مسمومیت غذایی به دلیل مصرف همزمان چندین نفر از یک‌ماده غذایی به صورت همه‌گیر بروز می‌کند که این نیز یکی از نشانه‌های تشخیصی است.
  • حامد عبیری

یبوست - mahu.ir

«یبوست» مشکل شایعی است که درهمه سنین دیده می شود. هرچند این مشکل در سالمندی بیشتر است ، ولی باید بدانید که افزایش سن دلیل یبوست نیست ؛ بلکه عوامل مختلفی در ایجاد آن دخالت دارند.مثلاً گاهی بیماری خاصی موجب یبوست می شود ولازم است که برای بررسی علت و درمان بیــماری، به پزشک مراجعه کنید. گاهی نیز مصرف داروها موجب یبوست می شود که در این مورد نیز، باید از پزشک خود سوال کنید. اما در اغلب موارد، شیوة زندگی ما باعث یبوست می شود. پس می توان با توجه به موارد زیر این شیوه را اصلاح و بروز یبوست را کاهش داد.

  • حامد عبیری

استفاده از تلفن همراه - mahu.ir

تحقیقات جدید نشان می‌دهد افرادی که مرتبا از تلفن همراه استفاده می‌کنند با احتمال بیش‌تری در گوش خود صدای زنگ یا وز وز می‌شوند.

در این تحقیقات ادعا شده است افرادی که به طور متوسط هر روز 10 دقیقه از تلفن همراه خود استفاده می‌کنند با احتمال 70 درصد بیش‌تر به این عارضه دچار می‌شوند.افرادی که از هر دو گوش خود استفاده می‌کنند و افرادی که بیش از 4 سال است تلفن همراه دارند نیز ممکن است به این عارضه دچار شوند.
این یافته‌ها در نشریه طب محیطی و شغلی به چاپ رسیده است و می‌تواند دلیل افزایش تعداد افرادی که از شنیدن صدای زنگ یا وز وز شکایت دارند را توضیح دهد.به نظر می‌رسد انرژی ریزموج‌هایی است که از تلفن‌های همراه ساطع می‌شوند در بروز این عارضه موثر هستند.

دکتر هانس پیتر هاتر از دانشگاه وین در اتریش تحقیقی را روی 100 نفر که دچار عارضه وز وز گوش بودند و 100 نفر فرد سالم انجام داد.او در این باره گفت: با وجود این که این تحقیقات روی تعداد افراد کمی انجام شده است و نمی‌توان از دقیق بودن آن‌ها اطمینان حاصل کرد، اما با این حال به نظر می‌رسد استفاده از تلفن‌های همراه نقش مهمی در این میان دارند.

نزدیک به 5 میلیون نفر در بریتانیا به این عارضه دچار می‌شوند و مدت‌های طولانی صداهایی مانند زنگ یا صدایی با فرکانس بالا می‌شنوند.مهم‌ترین دلیل ابتلا به این بیماری قرار گرفتن در معرض صدای بلند است. البته ابتلا به بعضی از بیماری‌های روانی یا فیزیکی مانند افسردگی یا آسیب‌های جسمی می‌توانند در ایجاد این بیماری نقش داشته باشند.آخرین تحقیقات نیز نشان می‌دهد استفاده طولانی مدت از تلفن همراه نیز در این میان نقش مهمی دارند. تحقیقات بیش‌تر در این زمینه ادامه دارد.

  • حامد عبیری

لوازم آرایشی - mahu.ir

یک فوق تخصص جراحی اطفال گفت: شیوع لب شکری و شکاف کام نوزادان در ایران بسیار بالاست و علاوه بر عوامل ژنتیک، عوامل شیمیایی مانند استعمال سیگار و لوازم آرایشی در دوران بارداری زنان نیز از عوامل بروز این ناهنجاری‌های مادرزادی می‌شود.

صلاح الدین دلشاد، مدیر عامل موسسه حمایت از کودکان با ناهنجاری‌های مادرزادی(محکم) افزود: لب شکری، شکاف کام و ناهنجاری منینگوسل(ناهنجاری دستگاه عصبی و نخاعی مادزادی) شایعترین ناهنجاری‌های مادرزادی در کشور هستند. وی ادامه داد: بسیاری از این ناهنجاری‌ها با آزمایش مایع آمونیاکی توسط زنان فوق تخصص بیماری‌های جنین تا قبل از 4 ماهگی در هفته‌های 12 تا 16 ماهگی بارداری یا انجام سونوگرافی در هفته‌های 22 تا 33 بارداری قابل تشخیص است. 

وی ادامه داد: متأسفانه هنوز شیوع ناهنجاری‌های مادرزادی در کشور ما بالاست و باید اقدامات قابل توجهی برای گسترش مراکز تشخیصی و اقدامات پیشگیرانه در کشور انجام شود.وی افزود: عوامل شیمیایی مانند مصرف سیگار و استفاده از لوازم آرایشی زنان در ماه‌های اول بارداری و نیز مصرف الکل از مهمترین عوامل ابتلای جنین به عارضه لب شکری و شکاف کام است که در کنار عوامل ژنتیک مطرح است.

دلشاد اضافه کرد: مهمترین اقدام برای پیشگیری از این ناهنجاری‌ها مراجعه به پزشک قبل از ازدواج و بارداری و شروع به مصرف قرص‌های اسید فولیک از چند ماه قبل از بارداری و انجام آزمایش‌های تشخیصی برای مادرانی است که به علت زمینه خانوادگی یا عوامل ژنتیکی و محیطی بیشتر در معرض این ناهنجاری‌ها برای نوزادانشان هستند. وی گفت: متأسفانه برخی مادران با وجود تأکید پزشکان برای مصرف قرص اسید فولیک قبل و حین بارداری این قرص‌ها را به صورت مرتبط مصرف نمی‌کنند.

  • حامد عبیری

پاک کننده ها - mahu.ir

پاک‌کننده‌های خانگی و اسپری‌های خوش‌بو کننده هوا می‌تواند برای سلامت زنان مضر باشد.

تحقیقات جدید نشان می‌دهد زنانی که مرتب از پاک‌کننده‌های خانگی و اسپری‌های خوش‌بو کننده هوا استفاده می‌کنند بیش‌تر از دیگران در خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.این مطالعات روی بیش از 1500 زن انجام شده است تا ارتباط بین مواد شیمایی و ابتلا به سرطان سینه به دقت بررسی شود.
دکتر جولیا برادی از موسسه سایلنت اسپرینگ در آمریکا در این باره گفت: زنانی که بیش‌ترین استفاده را از ترکیبات پاک‌کننده دارند دو برابر بیش‌تر نسبت به افرادی که کم‌ترین استفاده را دارند در خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.

استفاده از خوشبوکننده‌های هوا و دیگر مواد شیمایی نیز می‌تواند این خطر را افزایش دهد.
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که بعضی از این محصولات پاک‌کننده و حشره‌کش‌ها دارای ترکیباتی هستند که می‌توانند باعث بروز سرطان شوند. اما به هر حال هنوز وجود رابطه مستقیم اثبات نشده است.

در آخرین تحقیقات، دکتر برودی و تیم همراهش از 787 زن که به سرطان سینه دچار شده بودند و از 721 زن سالم در مورد میزان استفاده آن‌ها از مواد شیمایی مانند پاک کننده‌ها سوالاتی پرسیدند.در نهایت آن‌ها متوجه شدند زنانی که از ترکیبی از محصولات شیمایی استفاده می‌کنند با احتمال 110 درصد بیش‌تر در مقایسه با زنانی که هرگز از این محصولات استفاده نمی‌کنند در خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند.حشره‌کش‌ها، تمیزکننده‌های گاز و پاک‌کننده‌ها و براق‌کننده‌های مبلمان‌ها نیز اندکی این خطر را افزایش می‌دهند.

  • حامد عبیری

نوشیدن آب - mahu.ir

مدتی بود که صحبت از آلوده بودن آب تهران در محافل علمی و سیاسی کشور بر سرزبان‌ها افتاده بود تا این‌که 2 روز پیش وزیر محترم بهداشت به وجود آلودگی در آب مناطقی از تهران اذعان کرد. هشدار وزیر بهداشت درحالی عنوان می‌شود که آب شهر تهران همیشه به‌عنوان یکی از بهترین آب‌ها در سطح کشور مطرح بوده است. اما آلودگی آب تهران از چه منشایی است و آیا این مساله مشکلی جدید است؟
 
آب تهران به‌دلیل مساله فاضلاب آن دچار مشکلاتی است که از قدیم بوده و طی بررسی‌های انجام شده میزان نیترات موجود در آن را بیش از حد استاندارد برآورد کرده‌اند. اما این نیترات چیست؟
  • حامد عبیری

واکسن چسبی - mahu.ir

با چسباندن چسبی پوشیده از سوزن‌های ریز روی پوست،‌ می‌توانید بدون درد،‌ ناراحتی یا حتی تخصص و آموزش خاص، واکسن را به درون بدن خود منتقل کنید. محققین امیدوارند با این روش واکسن آنفولانزا را فراگیر سازندشاید بسیاری از شما، خاطره خاصی از واکسن زدن نداشته باشید و آن را فراموش کرده باشید، اما اگر سری به مراکز درمانی بزنید، می‌بینید که واکسن زدن معمولا برای کسی خوشایند نیست و مهم‌ترین دلیل آن هم استفاده از روش تزریق است. خب،‌ به نظر می‌رسد که این مشکل دارد حل می‌شود.

اسوشیتدپرس در عناوین اول خبری خود به چسب‌های جدیدی اشاره کرده که در یک طرف از ریزسوزن‌ها پوشیده شده است. بله، چسبی پر از سوزن‌های ریز که حاوی واکسن هستند. البته این سوزن‌ها به حدی ریز هستند که حتی احساس نمی‌شوند و اغلب قبل از این که بخواهند در پوست فرو بروند، حل می‌شوند و واکسن درون خود را آزاد می‌کنند.بررسی‌ها نشان می‌دهد که از هر بیست نفر، یک نفر نسبت به استفاده از این چسب‌ها اظهار نارضایتی کرده و تقریبا همه موافق بوده‌اند که استفاده از این چسب‌ها کاملا بدون درد است.

از این چسب‌ها در مواردی مثل انتقال نیکوتین به بدن افرادی که می‌خواهند سیگار را ترک کنند، با موفقیت استفاده شده است، اما هدف اصلی انتقال واکسن ویروس آنفولانزا از این طریق است. مهم‌ترین حسن این روش، بدون درد و ترس بودن آن و عدم نیاز به آموزش استفاده از آن می‌باشد. شاید به زودی این روش جایگزین روش‌های تزریقی موجود بشود. خیلی بهتر از تزریق به نظر می‌رسد، نه؟

  • حامد عبیری

واکسن آنفلوآنزا - mahu.ir

گروهی از پژوهشگران آمریکایی یک "ابر واکسن واحد" را ایجاد کردند که می تواند در مقابل انواع ویروسهای آنفلوآنزا بدن را ایمن کند.

محققان موسسه ملی آلرژی شناسی و بیماریهای واگیردار در ایالت مریلند آمریکا امیدوارند اولین "ابر واکسن همگانی" (یونیورسال) را برای مقابله با انواع ویروسهای آنفلوآنزا ظرف دو تا پنج سال آینده روی انسان آزمایش کنند. این دانشمندان معتقدند که این گامی بزرگ به سوی توسعه یک واکسن ضد آنفلوآنزای واحد است که با تکنیک دو بار تزریق می تواند بدن را ایمن کند.

در این استراتژی در ابتدا یک دوز از DNA رمزگشایی یک پروتئین ویروس آنفلوآنزا به نام "هماگلوتنین" (HA) و در نوبت دوم یک ویروس آنفلوآنزای فصلی که بخشهایی از ژنتیک ویروس آن اصلاح ژنتیکی شده تزریق می شود. هماگلونتین پروتئین حاضر در سطح سلولی این ویروسها است که برای پیدا کردن قندها در سلولهای دستگاه تنفسی و توسعه ویروس به آن کمک می کند.

این پروتئین به شکل یک استوانه بلند است که بخشهای فوقانی آن تغییر شکل می دهند و به این ترتیب ویروس را از واکنشهای پادتنها نجات می دهند. این واکسن جدید به بخش زیرین این استوانه حمله کرده و از این طریق آن را نابود می کند.تاکنون این واکسن بر روی موشها، موش خرماها و میمونها آزمایش و نتایج آنها با یکدیگر مقایسه شده و نشان داده است که این حیوانات پس از دریافت این واکسن به طور مثبتی توانستند در مقابل خشن ترین ویروسهای آنفلوآنزا مثل 1934 H1N1 به خوبی واکنش نشان دهند. همچنین پاسخ ایمنی بدن مدلهای آزمایشاهی در مقابل ویروس آنفلوآنزای پرندگان نیز مثبت بود.

براساس گزارش ساینس، این محققان در این خصوص اظهار داشتند: "این روش مسیر جدیدی را برای واکسیناسیون ضد آنفلوآنزا باز می کند. این روش می تواند شبیه به واکسیناسونی باشد که برای سایر بیماریها مثل هپاتیت به کار می رود. در این روش، واکسیناسیون در سالهای اولیه زندگی انجام شده و در سنین بزرگسالی تکرار می شود. ما می توانیم میزان اثربخشی این واکسیناسیون را بین 2 تا 5 سال آینده بر روی انسان آزمایش کنیم."

  • حامد عبیری

آبمیوه - mahu.ir

این روزها نوشیدن یک لیوان آبمیوه خنک بعد از یک روز کاری سخت و طاقت‌فرسا خالی از لطف نیست. آب آلبالو، آب‌زرشک، آب طالبی یا آب هندوانه ازجمله آبمیوه‌هایی هستند که از طرفداران زیادی در این فصل برخوردارند.

این نوشیدنی‌ها به قدری گوارا و دلچسب هستند که برخی افراد چندین بار در روز برای رفع عطش یا خستگی از آنها استفاده می‌کنند، اما آیا آبمیوه‌های صنعتی که در مغازه‌ها یا سوپرمارکت‌ها عرضه می‌شوند، خاصیتی دارند یا صرفا برای رفع عطش استفاده می‌شوند؟
  • حامد عبیری