مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

۲۷ مطلب در شهریور ۱۳۹۰ ثبت شده است

مشاوره پیش از بارداری - mahu.ir

یک زوج جهت بچه دارشدن نیاز به آمادگی فیزیکی و روحی دارند. گام اول، ویزیت توسط متخصص زنان و زایمان است تا تحت معاینات و شرح حال بالینی لازم قرار گرفته و تستهای مورد نیاز درخواست گردد.

ویزیت پزشک - این ویزیت باید حداقل سه ماه قبل از تلاش برای باردارشدن صورت گیرد. در این ویزیت باید معاینات کامل فیزیکی شامل پاپ اسمیر و تستهای خونی انجام شود. تستهای خونی برای بررسی کم خونی و ایمنی به سرخجه و آبله مرغان درخواست می‌شود که در صورت عدم ایمنی باید واکسیناسیون انجام شود. و بعد از واکسن بهتر است تا سه ماه برای بارداری تلاش نکنند.

اختلالات ژنتیکی - زن و مرد باید همچنین از نظر ژنتیکی مشاوره شوند و در صورت نیاز و براساس سابقه فامیلی هر فرد، تست لازم برای چک میزان خطر برای داشتن فرزندی با آن بیماری خاص درخواست می‌شود. از جمله بیماریهای مربوطه: تالاسمی - آنمی سیکل سل - سیستیک فیبروزیس - فنیل کتونوری و....

عفونت‌های جنسی - این بیماری‌ها می‌توانند بر باروری زوج اثر گذارند. بیماریهایی مانند عفونت رحم و لگن - تبخال تناسلی با ایجاد چسبندگی در لوله‌های رحمی می‌تواند بر توان بارداری اثر گذارد. در صورت وجود عفونت فعال باید درمان لازم توصیه شود.

روش زندگی - مصرف ویتامین اسید فولیک می‌تواند باعث کاهش شانس داشتن فرزندی با آنومالی مغزی و نخاعی شود. تغذیه زوج نیز باید سالم و متعادل باشد. در صورت وجود کم خونی در زن یا گیاهخوار بودن او و کم غذا خوردن، باید قبل از تلاش برای بارداری رژیم غذایی خود را تغییر دهد در غیر اینصورت می‌تواند منجر به کم خونی در جنین یا محدودیت در رشد او شود. همچنین توصیه به ویزیت توسط دندانپزشک گردد.

تناسب اندام - مطالعات نشان داده که اندام مناسب فبل و حین بارداری می‌تواند به زایمان راحت کمک کند. وزن بدن نباید کمتر یا بیشتر از ۱۵ درصد از وزن ایده آل باشد. کم وزنی می‌تواند منجر به اختلال در تخمک گذاری و اشکال در باردرشدن شود. همچنین تهوع و استفراغ شدید سه ماهه اول بارداری در بعضی افراد می‌تواند باعث کاهش وزن شود بنابراین داشتن وزن مناسب قبل از بارداری لازم است. در صورت ورزشکاربودن باید به ورزش خود ادامه دهند با ایجاد مقداری تغییرات به طوری که تغذیه و میزان آب بدن متعادل باشد و از گرم شدن زیاد بپرهیزند. در صورت اضافه وزن آن را از دست بدهند.

کنترل محیط زندگی و عادات زندگی - در صورت آلودگی محیط زندگی یا کار به مواد شیمیایی خاص یا اشعه باید از آن جلوگیری شود. در صورت داشتن حیوانات خانگی باید از نظر بیماریهای مربوطه چک شوند. از جمله چک توکسوپلاسموز در مورد داشتن گربه. در صورت مصرف الکل یا داروهای غیر قانونی یا کشیدن سیگار، این عادات اشتباه باید اصلاح شده یا ترجیحا قطع شود زیرا این مواد اثرات بسیار خطرناکی بر روی جنین خواهد داشت.

سابقه بیماریهای قبلی - در صورت ابتلا به بیماری اقدامات لازم انجام شود. مثلا با سابقه دیابت باید قند خون وی نرمال شود و سپس برای بارداری تلاش کنند. در صورت مصرف داروی ضد تشنج باید داروی وی و دوز آن تغییر نماید. در صورت ابتلا به بیماری کلیوی و یا فشارخون بالا باید از میزان کارکرد کلیه و کنترل فشارخون و سلامتی چشم اطلاع داشته باشیم و...

بهترین زمان برای باردارشدن - اگر خانمی سیکل منظم ۲۸ روزه داشته باشد اولین نزدیکی باید حداقل ۵ روز قبل از زمان مورد انتظار برای تخمک گذاری باشد که معمولا حدود ۹ روز بعد از شروع عادت ماهیانه می‌باشد و نزدیکی باید بصورت یک شب در میان ادامه یابد تا روز نوزدهم. بهتر است نزدیکی عمقی‌تر بوده و تا مدتی بعد از نزدیکی استراحت نماید. معمولا تلاش برای باردارشدن، برای زوج بدون استرس می‌باشد.

نتیجه - زوج باید برای باردارشدن. باحوصله باشند. واقعیت این است که گاهی ۶ ماه تا یک سال طول می‌کشد تا بارداری صورت گیرد چون شانس لقاح در هر ماه فقط حدود ۲۵ درصد است. و اگر طی این مدت بارداری صورت نگرفت باید برای یافتن علت آن بررسی لازم انجام شود.


مجله اینترنتی رویش - www.mahu.ir

  • حامد عبیری

والدین قبل از بچه دار شدن، می‌توانند با رعایت موارد زیر، احتمال تولد فرزند کم شنوا یا سخت شنوا را کاهش دهند:

انجام مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج
انجام آزمایشات خونی و بررسی عامل Rh
مشاوره با پزشک قبل از بارداری در صورت ابتلا به بیماری مزمن یا خاص
مصرف نکردن دارو، بدون تجویز پزشک در دوران بارداری
جلوگیری از ضربات جسمی در دوران بارداری
مراقبت جهت پیشگیری از ابتلا به بیماری‌های مختلف در دوران بارداری
مبادرت به زدن واکسن سرخجه قبل از بارداری
عفونت مادر در حین زایمان
کمبود اکسیژن


مجله اینترنتی رویش - www.mahu.ir

  • حامد عبیری

بیماری آلزایمر - mahu.ir

بیماری آلزایمر نوعی اختلال مغزی است که بر اثر آسیب‌دیدگی و مرگ سلول‌های مغزی اختلال در حافظه، تفکر، قضاوت، زبان و سایر کارکردهای عصبی بوجود آمده و موجب تغییر در رفتار و شخصیت فرد می‌شود. این بیماری در نتیجه رسوب غیرعادی برخی مواد پروتئینی در درون و بیرون سلول‌های مغز ایجاد می‌شود. این رسوبات ارتباط سلول‌های مغز را با یکدیگر مختل کرده، مانع رسیدن پیام‌های عصبی می‌شود.

در نتیجه کارکرد‌های عصبی یکی پس از دیگری مختل می‌شوند و از بین می‌روند. نخستین باراین بیماری ازسوی پزشک آلمانی آلوییس آلزایمر (Alois Alzheimer) مطرح شد؛ او مغز بیمار می‌انسال خود به نام آگوسته دی را پس از مرگ آزمایش کرد و نوشت که درون سلول‌های مغز، ذراتی دوکی شکل و لابه‌لای آن‌ها اجسامی پهن‌تر رسوب می‌کنند، این تغییرات به ترتیب کلافه‌های عصبی و پلاک‌های پیری خوانده شدند.

به طور کلی باید گفت این بیماری در ۲ دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود؛ نوع تک‌گیر که بیشتر افراد ۶۵ ساله و بالا‌تر را مبتلا می‌کند. عامل وراثت در آن نقش چندان مهمی ندارد و شایع‌ترین نوع این بیماری به شمار می‌آید. نوع فامیلی که عامل وراثت در آن نقش تعیین‌کننده دارد و مستقیما از نسلی به نسل دیگر منتقل می‌شود و معمولا در سنین پایین‌تر (دهه‌های ۴ و ۵ عمر) شروع می‌شود شیوع کمتری دارد.

(متن کامل مقاله در ادامه مطلب)

  • حامد عبیری

نازایی چیست؟

۲۲
شهریور

نازایی - mahu.ir

ناباروری به معنی حامله نشدن به دنبال یک سال نزدیکی بدون جلوگیری است در مواردی که سن زن بیشتر از ۳۵ سال باشد، ۶ماه نزدیکی بدون جلوگیری نیاز به پیگیری دارد. خانم‌هایی که حامله می‌شوند ولی سقط می‌کنند نیز در گروه نابارور ممکنست قرار بگیرند.

برای حاملگی نیازبه چندین مرحله است:

خانم باید تخمک‌گذاری داشته باشد.
تخمک باید از لوله‌های رحمی به طرف رحم حرکت کند.
اسپرم همسر باید تخمک زن را بارور کند.
تخمک بارور شده باید به دیواره رحم چسبندگی پیداکند. (لانه گزینی)
در صورت اشکال در هر کدام از مراحل فوق ناباروری می‌تواند اتفاق بیفتد.

آیا ناباروری یک مشکل شایع است:
بله، در حدود۱۰% از جمعیت بالغ می‌توانند دچار ناباروری باشند.

(متن کامل مقاله در ادامه مطلب)

  • حامد عبیری

تغذیه بارداری - mahu.ir

خانم‌های باردار برای مراقبت از خود و جنینشان به مواد مغذی نیاز دارند. ولی این بدان معنا نیست که فرد باردار به اندازة ۲ نفر مواد غذایی بخورد. در این زمان فرد روزانه فقط ۳۰۰ کالری اضافه، نیاز دارد. یک سیب‌زمینی پخته متوسط ۱۲۰ کالری دارد، لذا برای دریافت این ۳۰۰ کالری اضافه نیاز به زیاد خوردن نیست.

باید از محدود کردن رژیم غذایی در دوران بارداری پرهیز کرد، زیرا ممکن است جنین شما دچار کمبود پروتئین، ویتامین‌ها و املاح شود. رژیم‌های کم کالری می‌تواند چربی ذخیرة زن باردار را تجزیه کند و این امر موجب تولید ماده‌ای به نام کتون می‌شود. تولید مداوم کتون منجر به عقب ماندگی ذهنی کودک می‌شود.

چگونه باید در طول مدت بارداری‌ام رژیمم را تغییر دهم؟
اگر شما قبل از بارداری تغذیه سالم داشته باشید ممکن است با تغییرات کوچکی در رژیم غذاییتان، مواد غذایی مورد احتیاج در این دوره را تأمین کنید. طبق نظریه انجمن تغذیه آمریکا (ADA) یک خانم باردار نسبت به دوران غیر بارداری روزانه نیاز به ۳۰۰ کالری اضافه دارد. ADA روزانه ۲۵۰۰ تا ۲۷۰۰ کالری برای بارداران پیشنهاد می‌کند. این کالری می‌بایست از غذاهای سالم مختلفی تأمین شود.

اما یک خانم باردار چه بخورد مهم‌تر از این است که چه قدر بخورد. یک خانم باردار نیاز بیشتری به بسیاری از ویتامین‌های مهم، املاح و مواد مغذی دارد. برای دریافت به اندازة مواد مغذی خانم باردار باید از مولتی ویتامین و یا ویتامین‌های قبل از تولد استفاده کند و غذای سالم به دست آمده از چهار گروه اصلی مواد غذایی بخورد.

(متن کامل مقاله در ادامه مطلب)

  • حامد عبیری

مشکلات پستان - mahu.ir

شایع‌ترین مشکل پستانی که خانم‌ها به علت آن به پزشک مراجعه می‌کنند درد است که مهم‌ترین عامل آن احتقان پستان است که بیشتر در اثر مشکلات هورمونی می‌باشد، اما ۴ علت روانپزشکی نیز می‌تواند عامل آن باشد:

۱ ـ افسردگی که معمولا با بدخوابی و بی‌حوصلگی و گریه بی‌مورد و شنیدن صداهای مبهم شناخته می‌شود

۲ ـ اضطراب که درد بیمار با مصرف داروی ضد اضطراب برطرف می‌شود.

۳ ـ مشکلات اجتماعی که بیشتر بعد از یائسگی، با درد پستان و یا نواحی دیگرمراجعه می‌کنند.

۴ ـ somatization که خود را با درد متحرک نشان می‌دهد.

(متن کامل مقاله در ادامه مطلب)

  • حامد عبیری

سردرد سینوزیتی

۱۹
شهریور

سردرد سینوزیتی - mahu.ir

پاییز، فصل آلرژی‌ها است و فصل عود کردن سینوزیت. سینوزیت، بیماری شایعی ست. اگر متخصص نباشید، گاهی با سرماخوردگی و آنفلوآنزا اشتباه گرفته می‌شود. سینوزیت معمولا بر اثر آلرژی یا ویروس ایجاد می‌شود.

این بیماری درواقع التهاب سینوس‌های متصل به بینی است. گاهی هم سینوزیت مزمن است و در نتیجه میکروب ایجاد می‌شود. منشا آن هرچه باشد، سردردهای عجیب و غریب و طولانی همراه با گرفتگی مخاط بینی از اثرهای آن است. گاهی ترشحات بینی آنقدر زیاد می‌شود که از همه کار می‌افتید و مجبور می‌شوید دستمال کاغذی به دست در همه جا ظاهر شوید. سردرد سینوزیتی، سردرد خاصی است.

اول صبح دردش بیشتر است و هنگام خم شدن شدید می‌شود. علاوه بر سردرد، گونه درد هم می‌آورد. در این جور مواقع معمولا با دندان درد اشتباه می‌شود، اما اگر به تک سرفه‌ها و بدخوابی توجه کنید، می‌فهمید که مبتلا به سینوزیت هستید. کم رمقی، احساس خستگی و ضعف عمومی بدن، گاهی هم چشم درد از عوارض این بیماری است.

سینوزیت بسیار شایع است، اما می‌توان از ابتلا به آن پیشگیری کرد. دود سیگار در تشدید آن اثر زیادی دارد، پس باید از سیگار و سیگاری‌ها اجتناب کنید. اگر به درمان سینوزیت توجه نکنید، احتمال آبسه مغز و مننژیت وجود دارد و بعد از درمان هم باید احتیاط کرد تا عود نکند و به مزمن تبدیل نشود.

حتما برای درمان سینوزیت به پزشک مراجعه کنید، اما استفاده از بوخور موثر است. سینوزیت از آن بیماری‌هایی است که کمتر جدی گرفته می‌شود، اما این اشتباه را شما که این مطلب را می‌خوانید، مرتکب نشوید. سردردهای سینوزیتی، سردردهای طولانی و دردناکی است و تشخیص آن آسان.


مجله اینترنتی رویش - www.mahu.ir

  • حامد عبیری

اسهال کودکان - mahu.ir

اسهال و استفراغ از بیماری‌های شایع در کودکان بوده و در عین حال در صورتیکه بدرستی درمان نشود کشنده خواهد بود. مهم‌ترین مسئله جبران آب و املاح ار دست رفته می‌باشد در کودکان استفاده ار داروهای ضد اسهال ممنوع بوده و حتی آنتی بیوتیک هم جز در موارد خاص استفاده نمی‌شود.

تغذیه کودک نه تنها نباید قطع شود بلکه باید دفعات آن افزایش یابد. اگر استفراغ وجود دارد حجم مایعات و غذاهای مناسب را کم کرده و دفعات تغذیه را افزایش می‌دهیم.

موادی که نباید استفاده شود شامل: آب میوه و غذاهای پرچرب و شیرین می‌باشد.
دوغ – کته – ماست – موز – سیب – و غذاهای ساده را می‌توان در اسهال استفاده کرد.


مجله اینترنتی رویش - www.mahu.ir

  • حامد عبیری

پیوند مو - mahu.ir

در نظر گرفتن این نکته‌ها را به همه کسانی که تصمیم به کاشت مو دارند توصیه می‌کنم و امیدوارم از جدید‌ترین تکنیکهای کاشت مو برخوردار شوند تا کمترین آسیب به آن‌ها وارد شود.

نکاتی که باید مورد توجه قرار گیرند عبارتند از:

۱- از مصرف آسپیرین و دیگر داروهای ضدالتهابی مانند ایبوپروفن، دیکلوفناک، ایندومتاسین و ادویل در طول دوهفته قبل از عمل خودداری کنید. این دارو‌ها باعث رقیق شدن خون و افزایش خونریزی در طول عمل خواهد شد. داروهایی از جمله قرص سرماخوردگی بزرگسالان (ادولت کلد) و قرص کلد استاپ هم محتوی آسپیرین هستند که آن‌ها را هم نباید مصرف کرد. حتی خوردن یک عدد قرص آسپیرین هم می‌تواند استعداد خونریزی را به مدت ۲ هفته زیاد کند.

۲- مصرف محلولهای حاوی می‌نوکسیدیل از دوهفته قبل از عمل پیوند ممنوع می‌باشد. این ماده با افزایش جریان خون پوست سر میزان خونریزی هنگام عمل را زیاد می‌کند.

۳- نوشیدن مشروبات الکلی در هفته قبل از عمل ممنوع است. این ماده هم غلظت خون را کاهش داده و خونریزی را زیاد می‌کند.

۴- افراد سیگاری بهتر است حداقل یک ماه قبل از جراحی سیگار نکشند. دود سیگار در ترمیم زخم اختلال ایجاد می‌کند. برای فراهم کردن محیط مناسب جهت بهترین حالت ترمیم زخم و زنده ماندن موهای پیوندی باید از دود سیگار پرهیز کرد. در صورت توقف مصرف سیگار، بهترین نتیجه را از کاشت مو خواهید گرفت.

۵- استفاده از ویتامین «ای» و «ب کمپلکس» هم در یک هفته به عمل جراحی باید متوقف شود. این ویتامین‌ها هم در انعقاد خود اختلال ایجاد کرده، روند جراحی را دچار مشکل می‌کند.

۶- پرهیز از ورزشهای سنگین در یک هفته مانده به عمل پیوند الزامی است. شواهدی وجود دارند که نشان می‌دهند ورزشهای سنگین در روند انعقاد اختلال ایجاد می‌کنند. نرمش سبک مشکل ساز نیست و می‌توان انجام داد.

۷- صبح روز پیوند موهای خود را بشویید. به هیچ عنوان از ژل مو، موس یا اسپری تافت استفاده نکنید.

۸- موهای پشت و پهلوی سر را کوتاه نکنید. موهای بلند می‌توانند خط جراحی پشت سر را مخفی کنند. پس تا جایی که ممکن است اجازه دهید مو‌هایتان بلند شود. (حداقل ۵ سانتی متر طول داشته باشد.)

۹- مایعات زیادی بنوشید و شب قبل از عمل و صبح روز عمل غذایی ساده میل کنید. به این ترتیب احتمال ضعف و تهوع در هنگام عمل کمتر خواهد شد.

۱۰- از مصرف قهوه در صبح روز عمل پرهیز کنید. قهوه حاوی یک ماده تحریک کننده عصبی به نام کافئین است. این ماده حالت آرامش را از بیمار می‌گیرد و مانع از ثابت ماندن وی در هنگام عمل می‌شود. بجای قهوه از نوشیدنی‌های بدون کافئین استفاده کنید که آرامش بیشتری ایجاد کند.

۱۱- در روز عمل لباس راحتی بپوشید. حتی به لباسهای زیر هم توجه کنید که باعث آزار شما نشود. حواستان باشد که تی شرت نپوشید و بجای آن از لباس جلو باز دکمه دار استفاده کنید چونکه در آوردن تی شرت از سر بعداز عمل پیوند بسیار دشوار است.

۱۲- صبح روز عمل یک قرص خواب‌آور بخورید. به این ترتیب در زمان جراحی آرامش بیشتری خواهید داشت ولی به هیچ عنوان نمی‌توانید بعد از عمل پیوند رانندگی کنید در نتیجه لازم است با یک نفر هماهنگ کنید تا بعد از عمل شما را به خانه برگرداند.

۱۳- استفاده از کیسه یخ در صبح روز عمل توصیه می‌شود. از اول صبح یک کیسه یخ بر روی سر خود قرار دهید تا میزان جریان خون پوست سر را کاهش دهد تا هم خونریزی هنگام عمل کمتر شود و هم مقدار کمتری از ماده بیحسی لازم شود. این کیسه یخ برای بعد از عمل نیز مورد احتیاج خواهد بود.

۱۴- همانطور که متوجه شدید با رعایت این نکته‌ها میزان آسیب وارده در حین عمل کمتر و نتیجه عمل بهتر خواهد شد.


مجله اینترنتی رویش - www.mahu.ir

  • حامد عبیری

اعتماد به نفس کودکان - mahu.ir

اعتماد به نفس بالا، نشانه قدرت دفاع کودک در مبارزه با مشکلات زندگی است. کودکانی که احساس کاملا خوبی نسبت به خود دارند زمان کوتاهتری را برای کنار آمدن با تعارضات و فشارهای زندگی صرف می‌کنند. شاد هستند و از زندگی لذت می‌برند. این دسته از کودکان واقعیت‌ها را دیده و به طور کلی خوشبین هستند.

اعتماد به نفس مجموعه اعتقادات و احساساتی است که نسبت به خود داریم به عبارت دیگر اعتماد به نفس میزان ارزشی است که برای خود قائل هستیم و اینکه چقدر خودمان را باور داریم.

در حقیقت شکل گیری اعتماد به نفس از دوران شیرخوارگی (صفر تا دو سالگی) آغاز می‌شود. در این دوران کسب مهارتهای حرکتی –‌شناختی و موفقیت کودک در انجام بعضی فعالیت‌های مربوط به خود مانند توانایی راه رفتن، غذا خوردن و... به رشد خود باوری و اعتماد به نفس کودک کمک موثری می‌نماید.

از طرف دیگر باور کودک درباره خود بر مبنای تعاملات او با اطرافیان به خصوص در والدین در ابتدا شکل می‌گیرد. به این دلیل است که رابطه صحیح والدین با کودکان کمک موثری بر تقویت خود باوری کودک می‌نماید.

خصوصیات کودک متکی به نفس:
با دیگران به راحتی ارتباط برقرار می‌کند و به آسانی دوست پیدا می‌کند.
از فعالیتهای گروهی لذت می‌برد.
نسبت به خود و دنیای اطراف خود خوشبین است.
از عقیده خود دفاع می‌کند، حتی اگر دیگران با او مخالفت کنند.
وقتی کاری را شروع می‌کند آن را به اتمام می‌رساند و در مورد اینکه برای انجام کار حداکثر تلاش خود را کرده است، مطمئن است.

اما کودکی که اعتماد به نفس پایین دارد تمایلی برای امتحان کردن کارهای جدید ندارد. او درباره خودش به صورت منفی صحبت می‌کند و جملاتی مانند «من خوب نیستم» یا «هیچکس به من اهمیت نمی‌دهد» را عنوان می‌کند. تحمل او در مقابل ناکامی پایین است، زود تسلیم می‌شود و منتظر کمک از طرف دیگران است. این گونه کودکان در مواجهه با مشکلات مکرر ضعیف‌تر نیز می‌شوند و در مقابل بافشارهای زندگی اولین عکس العمل آن‌ها «من نمی‌توانم» است. آن‌ها نسبت به خود، اطرافیان و زندگی غالبا بدبین هستند.

با استفاده از روشهای زیر والدین می‌توانند اعتماد به نفس کودک خود را تقویت کنند:

به فرزندتان توجه کنید، به صحبت‌های او گوش کنید و از نصیحت کردن او بپرهیزید.

به او اجازه دهید تا عقایدش را با شهامت بیان کرده و از ضمیر شخصی «من» استفاده کند.

در صورتی که به تفاوتهای فردی کودکان توجه کنید اصلا فرزند خود را با کودک دیگر مقایسه نمی‌کنید

الگوی مثبت باشید. اگر نسبت به خود خشن و سخت گیر هستید و درباره توانایی‌ها و محدودیت‌های خود واقع بین نیستید خودتان را تعدیل کنید زیرا فرزندتان شما را مانند آینه درنظر می‌گیرد.

افکار غیر منطقی کودک نسبت به خودش را تصحیح کنید. گاهی کودک به ادراک نادرست درباره خودش جنبه واقعی می‌دهد. برای مثال کودکی که در مدرسه درتمام درس‌ها موفق است ولی در درس ریاضی مشکل دارد شاید بگوید «من دانش آموز بدی هستم» در اینجا کودک از تعمیم غلط استفاده کرده است وهمین اعتقاد او را برای شکست آماده می‌کند. عکس العمل مناسب ما به عنوان والدین این است که به او بگوییم: «تو دانش آموز خوبی هستی و در تمام درس‌ها موفقی، برای خواندن درس ریاضی به زمان بیشتری نیاز داری که با هم انجام خواهیم داد».


مجله اینترنتی رویش - www.mahu.ir

  • حامد عبیری