غذاهای مفید و غذاهای مضر در زمان روزه داری
روزه داران باید از مواد غذایی که تحت فرآوری تهیه شده اند٬ غذاهای حاوی کربوهیدراتهای تصفیه شده مثل شکر که بیش از اندازه تصفیه شده است٬ آرد سفید٬غذاهای خیلی چرب (مثل کیکهای خامه ای٬انواع بیسکویتهای کرم دار٬شکلات٬شیرینیهایتر و خامه دار٬ زولبیا و بامیه٬ باقلوا٬ حلوای خیلی پرشکر و چرب و گوشتهای چرب سرخ شده و کله پاچه) اجتناب نمایند.
همچنین باید از نوشیدنیهای کافئین دار مثل چای٬ قهوه و کولا کمتر استفاده نمایند زیرا کافین ادرار را زیاد میکند و به همین جهت فرد را در طی روز دچار کم آبی و احساس تشنگی میسازد.
در عوض استفاده از غذاهای کم چرب که در تهیه آنها از روش پختن استفاده شده است با تنها با مقدار کمی روغن گیاهی مایع سرخ شده اند٬در کنار موادی چون سیب زمینی پخته و یا سبزیجات آب پز به همراه ماست در گروه اغذیه سالم جای دارند. شیرینی جات مورد استفاده باید از شیرینیهایی باشند که در تهیه آنها از شیر٬عسل٬شیره انگور و یا سایر ترکیبات گیاهی استفاده شده است.
چگونه روزه خود را افطار کنیم؟
افطار کردن یکی از زیباییهای روزه داری است که در آن برکات فراوانی وجود دارد. در سنت پیامبر خدا تاکید فراوان بر افطار کردن در وقت مقرر و بلافاصله پس از اذان مغرب شده است. افطار بهتر است با آب ولرم و نیز سوپ یا آش رقیق بهترین غذا برای افطار است. گشودن افطار با آب جوشیده ولرم به دفع مواد سمی از ادرار و دستگاه تنفس کمک نموده٬موجب سرحالی و سرزندگی فرد میشود.
بدن انسان در زمان افطار همچنین نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز (قند خون) دارد که سریعا انرژی لازم را در اختیار بافتهای بدن و خصوصا سلولهای بافتهای عصبی و مغز قرار میدهد. امروزه از نظر علمی نیز به اثبات رسیده است که خرما که نام آن به عنوان غذایی مقدس در قرآن کریم و نیز احادیث منقول از پیامبر (ص) آمده است یکی از بهترین غذاهایی است که فرد روزه دار میتواند با آن روزه خود را بگشاید. این غذا منبع عالی از قند٬فیبر و املاحی چون پتاسیم و منیزیم است.
در واقع غذاهایی که در قرآن و احادیث نامی از آنها به میان آمده است٬غذاهایی متعادل٬سالم و منطبق بر نیازهای بدن هستند که به تعادل عملکردهای بدن در طی ماه رمضان کمک میکند. غذاهایی که توسط حضرت محمد (ص) توصیه شده است شامل شیر٬خرما٬گوشت گوسفند و نان جو است. در قرآن نیز به میوههایی مثل زیتون و خرما و انجیر اشاره شده است.
به هر حال شخص روزه دار باید با غذایی سبک و در عین حال پرانرژی افطار نماید و از مصرف غذاهای حجیم٬ برنج و غذاهای سرخ کردنی و غذاهای آماده بیرون (فست فودها) اجتناب نماید٬ تا بدن آرام آرام خود را آماده شام کند.
- ۰ نظر
- ۳۱ تیر ۹۱ ، ۲۱:۰۵
- ۷۰ نمایش