مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

۱۵ مطلب در تیر ۱۳۹۱ ثبت شده است

غذاهای مفید و غذاهای مضر در زمان روزه داری

روزه داران باید از مواد غذایی که تحت فرآوری تهیه شده اند٬ غذاهای حاوی کربوهیدرات‌های تصفیه شده مثل شکر که بیش از اندازه تصفیه شده است٬ آرد سفید٬غذاهای خیلی چرب (مثل کیک‌های خامه ای٬انواع بیسکویت‌های کرم دار٬شکلات٬شیرینی‌های‌تر و خامه دار٬ زولبیا و بامیه٬ باقلوا٬ حلوای خیلی پرشکر و چرب و گوشت‌های چرب سرخ شده و کله پاچه) اجتناب نمایند.

همچنین باید از نوشیدنی‌های کافئین دار مثل چای٬ قهوه و کولا کمتر استفاده نمایند زیرا کافین ادرار را زیاد می‌کند و به همین جهت فرد را در طی روز دچار کم آبی و احساس تشنگی می‌سازد.

در عوض استفاده از غذاهای کم چرب که در تهیه آن‌ها از روش پختن استفاده شده است با تنها با مقدار کمی روغن گیاهی مایع سرخ شده اند٬در کنار موادی چون سیب زمینی پخته و یا سبزیجات آب پز به همراه ماست در گروه اغذیه سالم جای دارند. شیرینی جات مورد استفاده باید از شیرینی‌هایی باشند که در تهیه آن‌ها از شیر٬عسل٬شیره انگور و یا سایر ترکیبات گیاهی استفاده شده است.

چگونه روزه خود را افطار کنیم؟

افطار کردن یکی از زیبایی‌های روزه داری است که در آن برکات فراوانی وجود دارد. در سنت پیامبر خدا تاکید فراوان بر افطار کردن در وقت مقرر و بلافاصله پس از اذان مغرب شده است. افطار بهتر است با آب ولرم و نیز سوپ یا آش رقیق بهترین غذا برای افطار است. گشودن افطار با آب جوشیده ولرم به دفع مواد سمی از ادرار و دستگاه تنفس کمک نموده٬موجب سرحالی و سرزندگی فرد می‌شود.

بدن انسان در زمان افطار همچنین نیاز به یک منبع انرژی به شکل گلوکز (قند خون) دارد که سریعا انرژی لازم را در اختیار بافت‌های بدن و خصوصا سلول‌های بافت‌های عصبی و مغز قرار می‌دهد. امروزه از نظر علمی نیز به اثبات رسیده است که خرما که نام آن به عنوان غذایی مقدس در قرآن کریم و نیز احادیث منقول از پیامبر (ص) آمده است یکی از بهترین غذاهایی است که فرد روزه دار می‌تواند با آن روزه خود را بگشاید. این غذا منبع عالی از قند٬فیبر و املاحی چون پتاسیم و منیزیم است.

در واقع غذاهایی که در قرآن و احادیث نامی از آن‌ها به میان آمده است٬غذاهایی متعادل٬سالم و منطبق بر نیازهای بدن هستند که به تعادل عملکردهای بدن در طی ماه رمضان کمک می‌کند. غذاهایی که توسط حضرت محمد (ص) توصیه شده است شامل شیر٬خرما٬گوشت گوسفند و نان جو است. در قرآن نیز به میوه‌هایی مثل زیتون و خرما و انجیر اشاره شده است.

به هر حال شخص روزه دار باید با غذایی سبک و در عین حال پرانرژی افطار نماید و از مصرف غذاهای حجیم٬ برنج و غذاهای سرخ کردنی و غذاهای آماده بیرون (فست فود‌ها) اجتناب نماید٬ تا بدن آرام آرام خود را آماده شام کند.

  • حامد عبیری


روزه داری بدون رعایت اصول صحیح تغذیه نه تنها ضامن سلامت انسان نیست٬ بلکه می‌تواند سلامت وی را به مخاطره بیندازد. متاسفانه گاهی شاهد این مساله هستیم که برخی از روزه داران پس از ماه رمضان دچار عوارضی چون افزایش وزن٬ افزایش سطح چربی‌های خون٬ از کنترل خارج شدن بیماری دیابت و نیز فشار خون٬ مشکلات گوارشی و یا اختلالاتی در سایر اعضای بدن می‌شوند. به همین دلیل ضرورت دارد تا روزه داران عزیز با اصول صحیح تغذیه در ماه مبارک آشنا شوند و آن‌ها را به کار ببندند. (لینک مطلب)

  • حامد عبیری


• تب خونریزی دهنده کریمه کنگو (CCHF) بیماری مشترک بین انسان و حیوان است، که برای اولین بار در کریمه (شوروی سابق) و کشور کنگو گزارش شده است و سپس در کشور‌های مختلف جهان شناسایی و گزارش شد.

• عامل بیماری تب خونریزی دهنده، ویروسی از خانواده بناوریده است که از طریق گزش کنه، تماس با دام آلوده، تماس با بافت خون و ترشحات دام و انسان آلوده قابل انتقال است.

• در دام علائم مشخصی از این بیماری وجود ندارد، ولی در انسان بیماری با تب بالا، ‌ دردهای عضلانی و سردرد شروع و با خونریزی عمومی در بدن به مرگ منتهی خواهد شد.

• مبارزه با ناقل بیماری (کنه) از طریق سمپاشی دام‌ها و اماکن دامی، رعایت موارد ایمنی و بهداشتی هنگام کار با دام در کشتارگاه‌ها، ‌عدم استفاده از گوشت‌های فاقد مهر دامپزشکی، جلوگیری از نقل و انتقال و ورود و کشتار دام‌های مشکوک و غیربومی و خرید دام از محل‌های مجاز از اقدامات بهداشتی کنترلی این بیماری است.
  • حامد عبیری


شرح بیماری


جمود مفصل‌ شانه‌ (کپسولیت‌ چسبنده‌) درد و سفتی‌ مفصل‌ شانه‌ که‌ به‌سوی‌ ناتوانی‌ در حرکت‌ دادن‌ آن‌ پیشرفت‌ می‌کند. واژه‌ «جمود» در این‌ عبارت‌ اشاره‌ به‌ درجه‌ حرارت‌ پایین‌ و انجماد ندارد بلکه‌ به‌معنی‌ عدم‌ انعطاف‌پذیری‌ حرکتی‌ در تاندون‌ها، بورس‌، کپسول‌ مفصلی‌، عضلات‌، عروق‌ خونی‌ و اعصاب‌ مرتبط‌ با مفصل‌ شانه‌ است‌. این‌ عارضه‌ در همه‌ سنین‌ دیده‌ می‌شود ولی‌ در مردان‌ بالای‌ ۴۰ سال‌ که‌ در دوره‌ جوانی‌ به‌ ورزشهای‌ قهرمانی‌ می‌پرداخته‌اند شایع‌تر است‌. (لینک مطلب)
  • حامد عبیری

تورم دست

۲۸
تیر


تورم به معنی انباشته شدن آب بیش از اندازه در میان سلول‌ها است. سیاهرگ‌ها، سرخ رگ‌ها و سفید رگ‌ها اندازه آب میان بافتی را تنظیم می‌کنند. اختلال آن‌ها تورم دست را بوجود می‌آورد. تورم دست به علل مختلفی مثل سوختگی، جراحی سرطان سینه، بیماریهای روماتیسمی و حالتی که ورم و درد در دست و شانه ایجاد می‌شود و.. ایجاد می‌شود.

ادم دست می‌تواند باعث محدودیت عملکرد دست، درد، فشار بر اعصاب دست، قفل شدن انگشتان و نهایتا خشکی مفاصل گردد. عدم درمان به موقع ورم بخصوص دست باعث رسوب پروتئین‌ها و چسبندگی داخل بافتی شده و با گذشت زمان درمان مشکل‌تر می‌شود. در صورت وجود زخم، تورم باعث اختلال در ترمیم زخم می‌گردد. (لینک مطلب)

  • حامد عبیری


کالبد شکافی (معاینات بعد از مرگ) معاینهٔ مرحله به مرحلهٔ قسمت خارجی و اعضای داخلی جسد، توسط متخصص آسیب‌شناس که برای اینگونه کار‌ها آموزش تخصصی دیده، می‌باشد. کالبد شکافی در سردخانه به صورت محترمانه (!) و با توجه به درخواست خانواده انجام می‌گیرد. جسد با ایجاد برش در قفسه سینه، شکم و سر، باز می‌شود تا اعضا را بیرون آورده و معاینه صورت گیرد. در طی کالبد شکافی نمونه‌های کوچکی از بافت‌ها برای معاینهٔ جزئیات در زیر میکروسکوپ برداشته می‌شود. گاهی برای معاینات تخصصی ممکن است لازم باشد تا همهٔ عضو برداشته و نگهداری شود. (لینک مطلب)

  • حامد عبیری


آیا جنس ظرف غذا بر سلامتی تاثیر دارد؟

ظروف غذای امروزه اکثرا از جنس چینی، ملامین، پیرکس، ارکوپال، بلور و حتی‌گاه سفال است و یا از ظروف یکبار مصرف با توجه به سبک زندگی استفاده می‌شود ولی هیچوقت از خود پرسیده‌اید جنس و کیفیت ظروف غذایی در یک خانم باردار چه اهمیتی دارد؟ (لینک مطلب)

  • حامد عبیری

در دوران پس از سزارین یا زایمان طبیعى لازم است مادر نکات تغذیه اى مناسب را رعایت کند تا هم نوزاد و هم مادر دچار عوارض گوارشى نشوند و در ضمن بتوانند مواد غذایى مناسب را دریافت کنند.

مادر از مصرف غذاهاى نفاخ خوددارى کند: حبوبات، سبزیجات خام مثل کلم، میوه هایى مثل سیب، پرتغال و... مصرف شیر وماست نیز محدود شود بخصوص در خانمهایى که نسبت به لبنیات واکنشهایى بصورت نفخ شکم و یبوست و... پیدا می‌کنند.

همراه هر وعده غذایى از مواد غذایى ملین مثل زیتون، روغن زیتون، برخى کمپوت‌ها و سبزیجات بخته شده استفاده شود.

همواره مواد غذایى را با توجه به سفره خانواده به صورتى مصرف کنید که همراه باشند با مواد غذایى سبک برانرژى وحاوى انواع سبزیجات ومیوه جات تازه باشد.

بدن مادر شیرده نیاز فراوان به مایعات دارد وبهترین مایع براى بدن اب اشامیدنى می‌باشد که لازم است خانم شیرده شبانه روز چندین لیوان اب مصرف کند تا مایعات از دست رفته جبران شود.

مصرف غذاهاى پرچرب مثل بعضى از فست فود‌ها، بعضى از انوع خورشت‌ها بدلیل کالرى بالا و ایجاد افزایش وزن بهتر است محدود شود.

جهت افزایش شیردهى توصیه اکید بر ایجاد محیط ارام و بدون استرس براى مادر مى باشد و از انجا که سوالات متعددى بیش می‌اید که چه غذایى باعث افزایش شیر مادر می‌شود باید خدمت مادران محترم عرض کنم که هر ماده غذایى در فرد خاصى سبب افزایش یا کاهش شیردهى می‌شود وخود شخص می‌تواند با اندکى توجه به نوع غذاى مصرفى متوجه افزلیش یا کاهش مقدار شیر خود بشود مثلا برخى مادران افزایش شیر خود را به مصرف خرما نسبت می‌دهند ولى تا کنون ماده اى که از نظر علمى ثابت شده باشد که شىر را زیاد می‌کند توصیه نشده است

برخى دارو‌ها جهت افزایش شیر توصیه می‌شوند که همانطور که ذکر شد در هر شخص تاثیر متفاوتى دارد و باز هم تاکید می‌کنم ایجاد محیط بى استرس براى مادر شیرده بهترین راه افزایش شیر است.

پانوشت:

متن از خانم دکتر فریبا رضایی - متخصص زنان و زایمان

  • حامد عبیری

چه افرادی کاندیدای مناسبی برای رینوپلاستی غیر جراحی نیستند؟

افرادی که کلا بینی حجیم وبزرگی دارند و متناسب صورتشان نمی‌باشد

افرادی که انحراف سپتوم دارند

افرادی که افتادگی بینی شدید دارند


تفاوتهای جراحی بینی و روشهای غیر جراحی

در روش جراحی فرد کاملا بیهوش است در حالیکه در روش غیر جراحی فرد علاویه بر هوشیار بودن می‌تواند مرحله به مرحله تزریق را درآینه مشاهده کند وپزشک را یاری کند.

روش غیر جراحی نیاز به استراحت پس از عمل ندارد وبندرت امکان دارد تورم کم ویا کبودی مختصر ایجاد گردد کی طی ۳-۴ روز از بین می‌رود.

در مقایسه با عمل رینوپلاستی، این روش درد پس از عمل ندارد ویا بسیار اندک است.

عوارض بیهوشی که خود گاهی اوقات بسیار خطر ناک باشد در این روش غیر جراحی وجود ندارد.

نیاز به بستن چسب روی بینی و یا پانسمان نمی‌باشد.

دوام و ماندگاری:

بدلیل اینکه بینی حرکتی ندارد کلا فیلر‌ها دوام بیشتری دارند در افرادی که از کلسیم هیدروکسی اپتات استفاده می‌کنند حداقل ۳ سال و ژویدرم تا ۲ سال باقی می‌ماند.

پانوشت:

متن از خانم دکتر مریم ملکی - متخصص پوست و مو

  • حامد عبیری

در طی حاملگی اندام تحتانی خانمهای حامله ممکن است دچار تورم، گرفتگی عضلانی، سندرم پای بی‌قرار، نرمی مفاصل و یا کمر دردی شوند که به اندام تحتانی تیر می‌کشد. درد پا نیز در خانمهای حامله شایع است. یکی از مهم‌ترین جنبه‌ها در استفاده از کفش در خانمهای حامله وجود حداکثر جذب شوک است یعنی کف کفش مخصوصآ پاشنه آن باید به اندازه کافی نرم باشد تا هنگام راه رفتن ضربه وارده به پا و نهایتآ ستون فقرات گرفته شود.


کفشهای که پاشنه نرمی دارند در این زمان توصیه می‌شود. اگر مادری قصد ورزش دارد حتمآ باید علاوه بر استفاده از کفش با کف نرم، ورزش را روی سطوح نرم انجام دهد مثلآ دویدن روی اسفالت می‌تواند ضربه زیادی را به ستون فقرات وارد سازد.

به هیچ عنوان نباید از کفشهای پاشنه بلند استفاده شود زیرا با افزایش انحنای کمری علاوه بر آسیب‌های مختلف به پا عوارض زیادی را برای فرد حامله به دنبال دارند. اگر فرد حامله دچار تورم پا‌ها می‌باشد بهتر است از کفشهای بنددار یا دارای چسبک (ولکرو) استفاده کند که می‌توان تا حدودی با تغییر تورم اندازه آن‌ها را تنظیم نمود. کفشهای ورزشی کفشهای مناسبی در این دوره می‌باشند. اگر فرد حامله قصد پوشیدن کفش پاشنه دار را دارد نباید پاشنه بیشتر از ۵/۲ سانتی‌متر باشد.

در اکثر موارد در طی حاملگی اندازه کفش در حدود یک شماره یا بزرگ‌تر می‌شود. افزایش وزن در طی حاملگی همچنین شل شدن رباط‌ها و زردپی‌ها که در طی حاملگی بصورت طبیعی اتفاق می‌افتد باعث کاهش قوس کف پا شده و اندازه پا بنظر بزرگ‌تر می‌رسد. باید توجه کرد که این پدیده طبیعی است.

لذا به خانمهای حامله توصیه می‌شود کفشهای بزرگتری بپوشند و کفش بصورتی باشد که قسمت قدامی آنجادار باشد (کفش جلو تنگ نباشد) و قسمت داخلی آن برجسته باشد. در صورت وجود تورم درپا‌ها باید به این مسئله بیشتر دقت کرد. تغییرات دیگری نیز ممکن است در طی حاملگی در پا رخ دهد که نیازمند استفاده از کفی‌های خاص در کفش باشد. این تغیرات می‌تواند علاوه بر درد پا باعث کمر درد شوند در این زمینه می‌توانید از پزشک خود راهنمائی بخواهید.

پانوشت:

متن از خانم دکتر طناز احدی - متخصص طب فیزیکی و توانبخشی

  • حامد عبیری