گونه گذاری
برای برجسته کردن گونهها از چند روش استفاده میگردد:
۱- تزریق چربی
۲- پروتز
۳- استئوتومی
- ۱ نظر
- ۳۱ مرداد ۹۱ ، ۰۴:۴۱
- ۱۱۰ نمایش
برای برجسته کردن گونهها از چند روش استفاده میگردد:
۱- تزریق چربی
۲- پروتز
۳- استئوتومی
آزمایش کامل خون CBC
آزمایش کامل خون، همان آزمایش معروفی است که تعداد سلولهای اصلی خون طی آن اندازهگیری میشود.
آزمایش خون یا CBC یا complete blood count به معنای «شمارش کامل خون»، یکی از ابتداییترین و در عین حال اصلیترین آزمایشاتی است که میتواند زمینه تشخیص بسیاری از بیماریها را فراهم آورد و از همه مهمتر، بیانگر شرایط کلی و حیاتی بدن است. (لینک مطلب)
شرح بیماری
استوماتیت stomatitis عبارت است از التهاب فراگیر دهان (شامل مخاط دهان، لبها، زبان و کام) که دارای ۲ نوع اصلی است: استوماتیت هرپسی حاد و استوماتیت آفتی (زخم دهان) که شایعتر است. سایر انواع عبارتند از ژنژیویت، پریودنتیت، کاندیدیاز (برفک) و آنژین و نسان. استوماتیت ممکن است نشانهای از یک اختلال زمینهای جدیتر باشد. (لینک مطلب)
زگیل تناسلی (Acuminata Condyloma یا Genital Warts)، یک بیماری ویروسی منتقله از طریق جنسی است که مردان و زنان را مبتلا میکند. در این بیماری ضایعات پوستی به شکل برآمدگیهای توپر و کوچک (پاپول) در پوست یا مخاط ناحیه تناسلی ایجاد میشود. این ضایعات فاقد درد یا خارش میباشند.
زگیلها میتوانند از چند هفته تا چند ماه بعد از تماس با فرد آلوده ایجاد شوند. عامل ایجاد کننده ویروسی به نام ویروس پاپیلومای انسانی (HPV= Human Papillomm Virus) است که میتواند در ایجاد برخی بدخیمیها نقش داشته باشد. این ویروس مشابه با ویروس ایجاد کنندهٔ زگیل معمولی است ولی در مقایسه با آن از قدرت انتقال بیشتری برخوردار است. (لینک مطلب)
حلیم یک غذای پرکالری محسوب میشود. ۱۰۰ گرم حلیم۱۹۰ کالری انرژی دارد و حاوی ۶ گرم پروتئین۱۰ گرم چربی۲۰ گرم کربوهیدرات ۱ میلیگرم آهن و ۹ میلیگرم کلسیم است.
حلیم به دلیل داشتن گندم، علاوه بر خاصیت سیرکنندگی بالا منبع بسیار خوب روی، منیزیم، آهن و نیاسین است. البته اگر در تهیه این غذا از گندم سبوسدار که فیبر زیادی دارد استفاده شود، در بهبود برخی از بیماریهای دستگاه گوارش، سرطان روده و سینه موثر خواهد بود.
فیبر موجود در گندم سبوسدار کاهش کلسترول خون، کاهش فشارخون، کنترل قندخون، کاهش احتمال لخته شدن خون باعث سلامت بهتر قلب و کاهش بیماریهای قلبی میشود. همچنین برای پیشگیری از یبوست و سرطان مثل سرطان روده بزرگ مفیداست. همچنین گندم سبوسدار دارای خاصیت ضدانگلی است و از بروز حساسیتها و عدم تحمل غذایی مثل سندرم روده تحریکپذیر، التهاب مفاصل و بیماریهای عصبی جلوگیری میکند. (لینک مطلب)
واکسن سرماخوردگی شامل چند ویروس شناخته شده ی ضعیف شده است که از طریق تزریق عضلانی ایمنی ۸۰ درصدی را برای یک سال ایجاد میکند.
برای کاهش عوارض سرماخوردگی تزریق واکسن این بیماری برای افراد بالاتر از ۶۰ سال و یا مبتلایان به بیماریهای مزمن قلبی، ریوی و کلیوی توصیه میشود؛ سرماخوردگی به بیماریهای دستگاه تنفسی فوقانی اطلاق میشود که توسط ویروسهایی همچون آنفولانزا، رینوویروسها، آدنوویروسها ایجاد میگردد.
علائم سرماخوردگی شامل آبریزش از بینی، کوفتگی، خستگی، دردهای عضلانی و استخوانی، سردرد، درد چشم، تهوع، گلو درد و سرفه است؛ این ویروس پس از ورود به بدن در مخاط دستگاه های تنفسی ایجاد بیماری کرده و همراه با ترشحات دستگاه تنفسی از فردی به فرد دیگر قابل انتقال است، بنابراین دست دادن، بوسیدن، عطسه و سرفه در محلهای عمومی باعث انتقال آن میشود.
شایعترین علت غیبت از کار و مدرسه در فصول سرد سرماخوردگی است که با استراحت سه تا پنج روز به طول میانجامد.
رطوبت و درجه حرارت در انتشار ویروس نقش دارد، این بیماری در کشورهای مناطق معتدل در فصل سرما (زمستان و پاییز) به علت بارندگی و رطوبت بیشتر است؛ از دیگر علل افزایش بروز سرماخوردگی در فصل سرما استفاده ی بیشتر از وسایل نقلیه ی دسته جمعی و تجمع در فضاهای بسته و عدم استفاده از تهویه ی مناسب است.
تغذیه یکی از فاکتورهای موثر در عملکرد سیستم ایمنی است، بنابراین سوء تغذیه در بروز بیماریهای عفونی نقش مهمی را ایفا میکند. ابتلا به بیماریهای مزمن قلبی، کلیوی و وریدی نیز فرد را مستعد ابتلا به این عفونت میکند.
در سرماخوردگی مخاط بینی و دستگاه تنفسی دچار احتقان و التهاب شده، پس مصرف مداوم مایعات، استفاده از بخور در تسکین علایم و سیر بهبود آن نقش دارد.
برای پیشگیری از بروز و درمان سرماخوردگی رعایت نکات بهداشتی از سوی فرد بیمار از قبیل استفاده از وسایل و ظروف جداگانه، اجتناب از حضور در اماکن عمومی و نیز استفاده از داروهای ضد ویروس، مصرف مایعات فراوان، شست و شوی مداوم دستها و دهان شویه با نرمال سالین یا آب نمک و استفاده از داروهای مسکن نظیر استامینوفن و یا آنتی هیستامین موثر است و به صرف وجود سرماخوردگی به هیچ وجه آنتی بیوتیک تجویز نمیشود.
استفاده از واکسن ضدبیماری آنفولانزا در کاهش میزان مرگ و میر ناشی از سکتههای قلبی موثر است پژوهشگران در آرژانتین به تازگی با بررسی شماری از مبتلایان به سکتههای قلبی و همچنین برخی از افرادی که برای درمان انسداد رگهای کرونری قلب تحت عمل جراحی تعویض این عروق قرار گرفته بودند دریافتند تزریق واکسن آنفولانزا در فصل زمستان مرگ و میر این بیماران را به میزان ۷۲ درصد کاهش میدهد.
تنها یک نوبت تزریق واکسن آنفولانزا خطر مرگ و میر این بیماران را به میزان چشمگیری کاهش میدهد.تزریق واکسن آنفولانزا با افزایش گونهای از سلولهای دستگاه ایمنی موسوم به لیمفوسایتهای بی-احتمال پاره شدن و میزان بروز التهاب در دیواره رگها و در نتیجه احتمال بروز سکتههای قلبی و مغزی را کاهش میدهد از این رو پژوهشگران استفاده از واکسن آنفولانزا را در فصل زمستان برای مبتلایان به سکتههای قلبی و بیمارانی که تحت جراحی تعویض رگهای قلب قرار گرفتهاند سودمند میدانند.
میگرن
میگرن معمولا درد شدید و ضربان داری است که در یک طرف سر احساس می شود ولی کل سر را تحت شعاع قرار می دهد و می تواند با سرگیجه و تهوع همراه باشد. مبتلایان به میگرن به هنگام درد، نسبت به نور، صدا و برخی بوها حساس می شوند. علت دقیق ابتلا به میگرن کاملاً مشخص نشده است، اما یکی از علل ایجاد این نوع سردرد، عدم تعادل در سیستم عصبی به خصوص عصب سه قلو است که باعث ایجاد التهاب و گشادی رگ های مغز می گردد. زنان سه برابر بیشتر از مردان به میگرن مبتلا می شوند.
میگرن می تواند بطور ناگهانی و یا با پیش زمینه هایی ظاهر گردد. پیش زمینه یا اورا، با اختلالات بصری آغاز می شود که ممکن است ۱۰ تا ۲۵ دقیقه ادامه داشته باشد. این تغییرات بینایی در یک و یا هر دو چشم ایجاد می گردد و می تواند موارد زیر را شامل شود:
• زیگزاگی دیدن خطوط صاف
• روشن و خاموش شدن نورهای ثابت
• توهمات بصری
اگر هرم بینی را به دو قسمت بالایی و پایینی تقسیم کنیم، قسمت بالایی استخوانی و قسمت پایینی غضروفی است. عوارض زیبایی در قسمت پایینی بینی یکی از عوارض مهم جراحیهای زیبایی بینی محسوب میشود. اگرچه در صورت دانش، تجربه و مهارت جراح، پیدایش چنین عوارضی به حداقل ممکن خواهد رسید. (لینک مطلب)
• کودک باید به هنگام غذا خوردن، راحت باشد، غذا نزدیک او باشد.
• جنس بشقاب و وسایل غذاخوری، باید نشکن باشد. در صورت شکستن ظرف غذا، ممکن است کودک احساس ناامیدی کند یا والدین عصبانی شوند.
• رنگ و شکل مواد غذایی، در اشتهای کودک وعلاقهٔ او به غذا، اثر میگذارد. خوردن غذاهایی به رنگ سبز، زرد و نارنجی، برای او جالب است. بنابراین، برای تهیهٔ غذای کودک، میتوان از برگهای سبز سبزیها، هویج و گوجه فرنگی استفاده کرد.
• غذا خوردن در یک ساعت معین، اشتهای کودک را تحریک میکند.
• کودک باید وقت کافی برای غذا خوردن داشته باشد. به هنگام غذا خوردن، نباید عجله کرد.
• غذای یکنواخت و تکراری، اشتهای کودک را کم میکند. حتی اگر غذای مورد علاقهٔ کودک، پشت سرهم به او داده شود، کودک از خوردن آن، خودداری میکند.
• کودک را با غذاهای جدید، آشنا کنید. ابتدا فرد بزرگتر خانواده، از غذای جدید بخورد تا الگویی برای کودک باشد.
• برای غذا خوردن، به کودک جایزه ندهید.
• هنگام غذا خوردن، با کودک بازی نکنید. حواس او را با تلویزیون، پرت نکنید.
• بیتحرکی، کم خوابی، خستگی و بیماری، کودک را بیاشتها میکند. بهتر است پس از استراحت به او غذا بدهید.
• بینید کودکتان برای غذا خوردن چه شرایطی را برای شما در نظر میگیرد و حتی الامکان آن را بپذیرید و فراموش نکنید آنچه از نظرما نامعقول است شاید برای کودکتان – در آن شرایط – کاملا معقول و پذیرفتنی است و قبول آن باعث بهبود وضعیت روحی کودک میشود.
• مشخص کنید که بین غذاهای مورد تنفر، چه موارد مشترکی وجود دارد برای مثال از نظر رنگ، شکل، مزه، طعم و بو و … با تغییراتی که در غذاها میدهید (بسته به نوع حساسیت کودک) میتوانید این غذاها را به کودک بخورانید. مثلاً اگر کودک نسبت به بو حساس است شما با تغییراتی که در پخت میدهید میتوانید این مشکل را حل کنید و همچنین است در ارتباط با دیگر موارد …
• دقت کنید که آیا ممکن است کودک شما بواسطه جلب توجه، اقدام به نخوردن غذا بکند، که البته این موضوع بیشتر درباره بچههایی مصداق پیدا میکند که معمولاً تک فرزند بوده و در دوران کودکی با تمام وجود در مرکز توجه قرار داشتهاند که با کم شدن این توجه، کودک درصدد چاره جویی بر میآید و با اولین موفقیت در این راه، به ادامه آ ن تشویق میگردد. در اینگونه موارد بایستی والدین با ملایمترین روش، به اصطلاح ناز کشیدن از کودک را کنار بگذارند و سعی کنند کودکشان در این گونه موارد، احساس موفقیت نکنند.
پانوشت:
متن از خانم شهزاد محمدیان - کارشناس ارشد تغذیه
میگرن یک نوع سردرد اولیه و شایع است که اغلب موارد زمینه ارثی دارد. این نوع سردرد در خانمها شایعتر است و عمومأ در سنین میان سالی و جوانی شروع میشود (گاه حملات سردرد از کودکی شروع میشود) و شایعترین علت مراجعه به متخصصان مغز و اعصاب میباشد. (لینک مطلب)