مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

۹۶ مطلب در دی ۱۳۸۸ ثبت شده است

کلم بروکلی یکی از سبزیجات بسیار با ارزش است که سرشار از مواد مغذی می باشد و فواید بی شماری برای ارتقاء سلامتی انسان دارد . مواد مغذی و اثرات زیادی که پیشگیری از بیماری ها دارد ، به شرح زیر می باشد :

1 ـ بروکلی دارای ماده ای به نام سولفورافان ( SULFORAPHANE ) است که تعداد ، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش می دهد . در نتیجه از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه ، معده ، روده ی بزرگ ، رکتوم و ریه ها و مثانه در انسان پیشگیری می کند .

بقیه در ادامه مطلب . . .

  • حامد عبیری

آلودگی نفت اگزونوالدز در آلاسکا هنوز از بین نرفته است

با گذشت 20 سال از حادثه نفتکش اگزونوالدز در خلیج آلاسکا و نشت نفت خام به طبیعت، هنوز هزاران لیتر نفت خام در سواحل جزیره الینور باقیمانده که به طبیعت این جزیره زیبا آسیبهای فراوانی وارد کرده است.

بیست سال پیش، نفتکش اگزونوالدز در خلیج آلاسکا دچار سانحه شد و هزاران لیتر نفت خام را در این منطقه پخش کرد. اما با گذشت دو دهه از این رویداد تلخ، بخش قابل توجهی از این آلاینده زیست‌محیطی در کنار سواحل این منطقه باقی مانده، چراکه لایه‌ای از صخره‌های متخلخل باعث جلوگیری از حرکت نفت می‌شود.

بقیه در ادامه مطلب . . .

  • حامد عبیری
ریزمغذی‌های بزرگ

دوره نوجوانی و بلوغ با افزایش سرعت رشد جسمی‌همراه است و به تبع آن نیاز به ریزمغذی‌ها در این دوران افزایش می‌یابد.دوره نوجوانی و بلوغ با افزایش سرعت رشد جسمی‌همراه است و به تبع آن نیازهای تغذیه‌ای از جمله انرژی، پروتئین، ویتامین‌ها و املاح افزایش می‌یابد. در ‌این دوران تغییر عادات غذایی، تمایل به مصرف غذاهای غیرخانگی مثل انواع ساندویچ‌ها، پیتزا‌ها و مصرف تنقلاتی که اغلب ارزش غذایی کافی ندارند نوجوانان را به سمت کمبود ریزمغذی‌ها سوق می‌دهد.‌ این نوع مواد غذایی به‌طور معمول از نظر ریزمغذی‌ها به‌ویژه آهن، کلسیم، ویتامین A، B ، C و اسیدفولیک فقیرند و در صورتی که جایگزین غذاهای خانگی و سنتی شوند و به‌طور دایم مصرف شوند، بدن با کمبودهای ویتامین و املاح که برای تنظیم فعالیت‌های حیاتی بدن مورد نیازند، مواجه می‌شود. پیشگیری از بروز ‌این کمبودها با رعایت نکات ساده‌ای امکانپذیر است.

بقیه در ادامه مطلب . . .

  • حامد عبیری

دانشمندان در وین، تکنیک جدیدی را برای تولید واکسن آنفلوآنزای خوکی (آنفلوانزای H1N1) بر پایه سلولهای حشرات ابداع کرده‌اند.به گزارش سایت پزشکان بدون مرز ،این پژوهش که در مجله بیوتکنولوژی به چاپ رسیده آشکار می‌سازد که واکسن‌های آنفلوآنزا را چطور می‌توان سریعتر از روش‌های معمول که بر اساس سلول تخم ساخته می‌شوند، ‌تولید کرد.به این ترتیب راه کاری جدید برای مقابله سریعتر با اپیدمی‌های آنفلوآنزا می‌توان پیدا کرد.

دکتر فلوریان کرامر پژوهشگر دانشگاه منابع طبیعی و علوم کاربردی حیات در وین که در این پژوهش حضور داشته است، می‌گوید: موارد اخیر شیوع آنفلوآنزا بر اهمیت و ضرورت تولید سریع و کافی واکسن برای همه گیری‌ها تاکید می‌کند اما روش‌های قدیمی و سنتی تولید واکسن نمی‌تواند به این تقاضا و نیاز پاسخ مناسب بدهد.تولید واکسن بر اساس سلول تخم هم وقت گیر است و هم منابع تولید را محدود می‌کند.دکتر کرامر تصریح کرد: روشی که ما بر اساس سلولهای حشرات برای این منظور ابداع کرده‌ایم خیلی سریعتر، بی خطرتر و موثرتر از واکسن‌های معمولی آنفلوآنزا است و گزینه‌ای مناسب برای مقابله با نسخه‌های جدید ویروس‌های نوپدید آنفلوآنزا مانند H1N1 و H5N1 ‌است.

  • حامد عبیری

آزمایش چربی خون، شامل اندازه گیری  کلسترول کل، کلسترول HDL (خوب)، کلسترول LDL (بد) و تری‌‌گلیسرید می‌شودتری‌گلیسزید نوعی از چربی که در نتیجه مصرف مواد قندی بالا می‌رود.

برای اندازه‌گیری دقیق چربی‌های خون باید 9 تا 12 ساعت پیش از خون گرفتن چیزی به جز آب نخورید و ننوشید.میزان کلسترول و تری‌گلیسرید خون معمولا به میلی‌گرم کلسترول در دسی‌لیتردر خون اندازه‌گیری می‌شود. این میزان‌های در برخی از کشورها این میزان به میلی‌مول در لیتر اندازه‌گیری می‌شود.

بقیه در ادامه طلب . . .

  • حامد عبیری

استفاده از پلاسمای با دمای پایین برای استریلیزه کردن ابزار و تجهیزات جراحی در عصر حاضر اقدامی رایج به شمار می‌آید. استفاده از این ماده به این سبب صورت می‌گیرد که پلاسما در سطوح اتمی عمل می‌کند و این قابلیت خیره‌کننده را دارد تا خود را به تمام سطوح برساند‌ حتی به سوراخ بسیار ریز سوزن‌ها.از آن گذشته توانایی قابل توجه پلاسما برای ضدعفونی سازه به تولید عوامل فعال و بیولوژیکی باکتریایی باز می‌گردد که از آن جمله می‌توان به رادیکال‌های آزاد و نور ماورای بنفش اشاره کرد.

تحقیقات در زمینه این‌که چگونه و چرا این عوامل فعال بیولوژیکی تولید می‌شوند، دانشمندان را به طراحی و پیش ساخت 2 دستگاه مبتنی بر پلاسما رهنمون کرده است: یکی برای گندزدایی مؤثر پوست بدن در بیمارستان‌ها و اماکن عمومی‌‌، جایی که باکتری می‌تواند تهدید جدی برای سلامت به شمار آید و دیگری درمان سریع‌تر زخم‌های مزمن.

بقیه در ادامه مطلب . . .

  • حامد عبیری

بدن حاوی اسیدهای چربی است که مورد استفاده و نیاز آن محسوب می‌شوند، بخشی از این چربی‌ها همانند کلسترول و تری‌گلیسرید که معمولا در بافت‌های حیوانی (زرده تخم‌مرغ ، گوشت و لبنیات) وجود دارد، در بدن ساخته می‌شوند و در ساخت غشای سلولی لیپو پروتئین بدن موثرند. عامه مردم بر این باورند که کلسترول برای بدن مضر است در حالی که کلسترول جزئی از غشاهای عصبی بدن است و نقش مهمی را در بدن ایفا می‌کند.

بقیه در ادامه مطلب . . .

  • حامد عبیری
 تحلیلی بر بیماری سرطان خون (لوسمی)
خون از مایع لزجی به نام پلاسما و یاخته های شناور آن که توسط مغز استخوان تولید می شود، تشکیل شده است. مغز استخوان ماده ای نرم و اسفنجی شکل است که داخل استخوانها یافت می شود. این ماده حاوی یاخته هایی است که یاخته های مادر یا سلول پایه (Stem cell) نامیده می شود و وظیفه آنها تولید یاخته های خونی است.

سه نوع یاخته خونی وجود دارد:

- گویچه های سفید خون (گلبولهای سفید) که کار دفاع بدن در مقابل عوامل خارجی را برعهده دارند.
- گویچه های قرمز خون (گلبولهای قرمز خون) که اکسیژن را به بافتها حمل و فرآورده های زاید را از اندامها و بافتها جمع آوری می کنند.
- پلاکتها که وظیفه انعقاد خون و جلوگیری از خونریزی را بر عهده دارند.

سرطان خون (لوسمی) نوعی بیماری پیشرونده و بدخیم اعضای خون ساز بدن است که با تکثیر و تکامل ناقص گویچه های سفید خون و پیش سازهای آن در خون و مغز استخوان ایجاد می شود.

بقیه در ادامه مطلب . . .

  • حامد عبیری

در متون علمی، هیچ غذایی تحت عنوان «غذای چربی‌سوز» نداریم ولی برخی غذاها وجود دارند که می‌توانند متابولیسم بدن را تسریع کرده و در برنامه کنترل و کاهش وزن کمک‌کننده باشند. مصرف این‌گونه غذاها به خصوص اگر همراه با یک برنامه کنترل وزن و تعدیل برنامه غذایی و صد البته به همراه برنامه ورزشی مناسب باشد، بسیار کمک‌کننده است. شاید بتوان از این منظر که این غذاها حس سیری بیشتر و سریع‌تری داشته و کالری کمتری دارند و به کمتر جذب شدن و یا دفع چربی‌ها کمک می‌کنند، در اصطلاح عامیانه آنها را چربی‌سوز نامید.

بقیه در ادامه مطلب . . .

  • حامد عبیری

برای نجات زمین دارد دیر می‌شود

اگر برای افزایش دمای زمین سریع‌تر اقدامی صورت نگیرد،‌ بسیاری از گزینه‌های نجات‌بخش بلندمدت را از دست خواهیم داد. کنفرانس آب و هوای سازمان ملل در کپنهاک هم به پایان رسید و نتوانست به یک توافق‌نامه موفق برای توقف انتشار گازهای گلخانه‌ای برسد و دورنمای اوضاع زمین حتی اندکی هم بهتر نشد.

این در حالی است که یک مطالعه شبیه‌سازی جدید نشان می‌دهد اگر الگوهای رشد جهانی به سرعت و شدت تغییر نکند،‌ رسیدن به تغییر بزرگی که برای به نصف رساندن گازهای گلخانه‌ای تا سال 2050 نیاز داریم، ‌بسیار دشوار خواهد شد و تقریبا دست نیافتنی خواهد بود.حتی اگر چنین تلاش‌های شدیدی را در نیمه دوم قرن حاضر هم ادامه دهیم،‌ ممکن است بتوانیم افزایش دمای زمین تا سال 2100 را در حد 2 درجه سانتیگراد نگه داریم که تازه در این صورت هم،‌ احتمال رسیدن به هدف 50- 50 خواهد بود.

بقیه در ادامه مطلب . . .

  • حامد عبیری