- ۰ نظر
- ۲۹ اسفند ۸۹ ، ۱۶:۰۰
- ۲۴ نمایش
نام کتاب |
نویسنده |
نوع فایل |
تعداد صفحات |
حجم کتاب |
راهنمای بیماریهای شایع پوست و مو |
دکتر محسن فیاض |
|
۸۶ |
۲ مگابایت |
پانوشت : فایل ها به فرمت PDF هستند برای مشاهده به نرم افزار Adobe Reader یا Foxit Reader نیاز دارید.
یکی از مسایلی که به طور شایعی پس از زایمان اتفاق میافتد، تورم پا، قوزک و دستهاست. این احتباس آب به شدت شایع است و البته این حس تورم و پفکردگی برای یک زائو تجربه ناخوشایندی است اما قبل ازاینکه بدانید چهطور به همسرتان کمک کنید، بهتر است دلیل این احتباس آب یا تورم را بدانید. از شگفتیهای بینظیر خلقت و الطاف خداوندی است که در چند هفته مانده به زایمان بدن همسر شما مقداری آب ذخیره میکند تا در طول دردهای زایمان که تمایلی به خوردن و آشامیدن ندارد و نمیتواند چیزی بخورد (امکان دارد دردهای زایمان طول کشنده باشد) بدناش با کمآبی مواجه نشود. این عملکرد جبرانی بدن که برای حیات ضروری است وقتی دردسرساز میشود که مایع اضافه در بافت نرم تجمع یابد. با این که مایع در سراسر بافت نرم بدن محبوس میشود اما چون نیروی جاذبه وجود دارد بیشترین تورم را در دست و پاها، به ویژه قوزک پای مادر میبینیم.
هفتسینی که پای ثابت سفرههای هفتسین هستند علاوه بر نماد و برکتی که برای آن وجود دارد، به خودی خود دارای خواص درمانی بینظیری هستند که شاید همین ویژگیها، آنها را برای سفره هفتسین گلچین کرده باشد.
وی میافزاید: نتایج برخی از تحقیقات نشان میدهد این عفونت روی بیشتر از یک درصد از نوزادان تازه متولد شده اثر گذاشته و حدود نیمی از موارد نیز باعث مرگ و میر آنان میشود.
دکتر براری میگوید: سپتیسمی در شرایطی که سدهای اولیه دفاعی بدن مانند پوست و مخاط آسیب ببینند، احتمال بروز بیشتری دارد.
برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی، شاید بهتر باشد در اولین مرحله دقت داشته باشیم که خانهتکانی امروز با گذشته تفاوتی اساسی دارد.
امروز نه خانهها همانند خانههای بزرگ و قدیمی آن زمان هستند و نه نظافت در طول سال همانند آن روزهاست. در نتیجه بهتر است با توجه به امکاناتی که در دسترس همه مردم است، این کارها در طول سال و بتدریج انجام شوند.
در حقیقت همان طور که مشخص است، امروز خانهتکانی به مفهوم سالیان گذشته نیست که قسمتهایی از خانه درطول سال اصلا تمیز نشده و در روزهای پایانی سال مجبور باشیم که تمام خانه را در مدت زمانی کوتاه تمیز کنیم.
با چنین شیوهای، معمولا در روزهای آخر سال اغلب خانمهای خانهدار با مشکلات متعددی روبهرو خواهند شد.بنابراین بهترین روش این است که در طول سال، هر روز یا هر هفته قسمتی از خانه را تمیز کنیم.
با این کار نهتنها در روزهای پایان سال خسته و بیمار نمیشویم، بلکه لوازم اضافی نیز از خانه خارج شده و در نتیجه محیط بهتر و خلوتتری ایجاد خواهد شد.
آقای دکتر! آیا شما هم با این جمله موافقاید که: «آقایان در مقایسه با خانمها چندان به سلامتشان توجه نمیکنند؟»
بله؛ گرفتاریهای روزمره و اشتغال آقایان باعث میشود که آنها کمتر به سلامتشان توجه کنند. البته بسیاری از خانمها هم سر کار میروند و در خانه هم به کارهای خانه میپردازند و کمتر از آقایان کار نمیکنند اما با شما موافقام که دقتنظر خانمها در مراقبت از خودشان، فرزندشان و همسرشان بیشتر از آقایان است. معمولا خانمها به آقایان یادآوری میکنند که قدری برای کنترل سلامتشان وقت بگذارند.
آقایان در غربالگریها و آزمونهای سلامت باید به چه نکاتی توجه کنند؟
آزمایشها و معاینات غربالگری منظم بهترین راه شناسایی بیماریها یا مشکلات احتمالی در همان مراحل ابتدایی هستند؛ یعنی زمانی که احتمال موفقیت درمان در بالاترین سطح خود قرار دارد. معاینات غربالگری اغلب در خلال معاینات جسمانی معمول صورت میگیرند.
چه نوع آزمایشها یا معاینات غربالگری به آقایان توصیه میشود؟
البته تصمیمگیری کلی در مورد غربالگری شما از عهده پزشک خانواده شما برمیآید زیرا این فرد از پرونده سلامت شما اطلاعات فراوانی دارد اما با این وجود چند رهنمود کلی در این زمینه ارایه میکنم. برخی از این آزمایشها و نکات برای خانمها و آقایان یکسان است اما در حال حاضر میخواهم بیشتر، آقایان را مخاطب قرار دهم. یکی از مهمترین مواردی که آقایان باید به آن توجه کنند اندازهگیری فشارخون است. فشارخون براساس میزان خونی که قلب شما پمپ میکند و مقاومتی که شریانهای شما در برابر آن نشان میدهند اندازهگیری میشود. در این آزمون فشار سیستول یعنی بالاترین فشاری که قلب شما خون را به وسیله آن به داخل شریانها پمپ میکند و فشار دیاستول یعنی مقدار فشار موجود در شریانها زمانی که قلب در فاصله بین دو ضربه در حال استراحت است.
اگر شما جزو آن گروه از زوجهایی هستید که در هر سن و سال برای باردار شدنتان برنامهریزی دارید، بهطور قطع به اهمیت مشاوره پیش از بارداری و ضرورت چکاپ کامل خود پیش از باردار شدن پی بردهاید. اما آیا تا به حال نام تستهای پرهناتال را شنیدهاید و آنها را میشناسید؟ ما گفتگویی با دکتر شیرین نیرومنش، متخصص زنان و نازایی، فلوشیب پریناتولوژی (طب مادر و جنین) و استاد دانشگاه علومپزشکی تهران ترتیب دادیم که نه تنها با این تستها آشنا شویم بلکه ضرورت انجام هر کدام را هم متوجه شویم.
آزمایشهای پرهناتال چه آزمایشهایی هستند؟
این آزمایشها را از زمانی که حاملگی شروع میشود یعنی به محض عقب افتادن سیکل قاعدگی ماهیانه باید انجام داد. انجام این تستها به منظور تشخیص زودرس مشکلات جنین است تا اگر مشکلی وجود دارد، به درمان جنین در داخل شکم مادر بپردازیم. این آزمایشها، از آزمایش و بررسیهای ساده تا انواع تخصصی ادامه دارد. یعنی شامل معاینات بالینی شرح حال کامل است مانند: گرفتن فشارخون، وزن بیمار، سابقه بیماری یا جراحیهای او، داروهایی که مصرف میکرده، اینکه آیا قبلا سابقه تزریق خون داشته یا نه و... سپس یک آزمایش خون برای بررسی گلبولهای قرمز و کمخونی احتمالی مادر و یک آزمایش ادرار به عمل میآید. اوره و کراتینین خون و فاکتورهای ادراری بررسی میشود و کشت ادرار صورت میگیرد.
دکتر فیروزه ساجدی، متخصص کودکان با اشاره به این نکته که ممکن است اختلالات تکاملی در ابعاد مختلف رشد کودک (حرکتی، گفتاری، رفتاری و ذهنی) منجر به بروز بیماریهایی مانند تاخیر تکلم، فلج مغزی، عقبماندگی ذهنی و اوتیسم شود، در گفتوگو با «جامجم» میگوید: «به طور کلی عوامل خطرساز زیادی در این رابطه وجود دارند. در یک روش، این عوامل به دو دسته بیولوژیک و اقتصادی ـ اجتماعی تقسیم شدهاند. به عنوان نمونه مواردی همچون نارس بودن نوزاد هنگام تولد، زردی شدید دوره نوزادی، تشنجهای نوزادی، خونریزی مادر هنگام بارداری و بیماریهای مهم او در این دوران از جمله عوامل بیولوژیک هستند.»
وی با ذکر مواردی از دسته اقتصادی ـ اجتماعی میافزاید: «عواملی مانند فقر، بیسوادی، طلاق و اعتیاد نیز از جمله موارد مربوط به دسته اقتصادی ـ اجتماعی هستند. البته روش دیگر تقسیمبندی این عوامل، بر اساس زمان تولد نوزاد است که به 3 دسته قبل از تولد، حین تولد و بعد از تولد تقسیم میشوند.»