مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

۱۰۰ مطلب در مرداد ۱۳۸۹ ثبت شده است

داروی افسردگی - mahu.ir

دانشمندان ادعا کردند موفق به کشف دارویی شده‌اند که می‌تواند به طور معجزه‌آسایی افسردگی را درمان کرده و دوره زمانی درمان را به کوتاه‌ترین حد ممکن برساند.محققان دانشگاه Yale متوجه شدند داروی کتامین که به طور سنتی برای بیهوش کردن حیوانات و در برخی موارد انسان‌ها استفاده می‌شد اثرات معجزه آسایی برای درمان افسردگی دارد.

پروفسور رونالد دومان استاد روانشناسی و داروشناسی از دانشگاه Yale که این تحقیقات را انجام داده است در این باره گفت: یک دوز از آن به سرعت باعث بروز علائم افسردگی می‌شود و اثر آن بین 7 تا 10 روز نیز باقی می‌ماند.اکثر داروهای ضد افسردگی مانند پروزاک و زولوفت باید چند ماه یا چند سال و هر روز مورد استفاده قرار بگیرند تا اثرات بهبودبخش را از خود نشان دهند. اما مصرف یک دوز از داروی کتامین علائم افسردگی را ظرف چند ساعت متوقف کرده و حتی باعث بازگشت ارتباطات سیناپسی در مغز انسان‌ها می‌شود.

کتامین به طور موثری در درمان بیماران افسرده‌ای که به سال‌ها درمان پاسخ درستی نداده بودند می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد. البته استفاده از این دارو در حال حاضر محدودیت‌هایی دارد، چرا که مصرف آن باید به صورت تزریقی باشد و هم‌چنین می‌تواند علائم روانی کوتاه‌مدتی مانند حس توهم در انسان ایجاد کند.

جرج آقاجانیان استاد داروشناسی از دانشگاه Yale که در این مطالعات شرکت داشته است در این باره گفت: استفاده از این دارو نیاز به تحقیقات بیش‌تری دارد و هنوز استفاده از آن به طور رسمی مورد تائید قرار نگرفته است. اما این دارو نتایج امیدبخشی برای ما به همراه داشته و ما امیدواریم با مطالعات بیش‌تر از آن در درمان افسردگی استفاده کنیم.

  • حامد عبیری

پیوند اعضا - mahu.ir

نوعی از گلبول‌های سفید در موش،‌ سیستم ایمنی را به طور خاص بازداری می‌کند. از آن‌جا که انسان‌ هم این سلول‌ها را به طور طبیعی در بدن دارد، با دستکاری آن‌ها می‌توان پس زدن عضو پیوندی را به تاریخ فرستاد.

با وجود پیشرفت‌های شایان توجهی که تا به حال در زمینه پیوند اعضا صورت گرفته‌ است، مسئله پس زدن عضو پیوندی توسط بدن فرد گیرنده هنوز در این گونه اعمال جراحی مشکل می‌آفریند. در واقع، وقتی یک عضو جدید وارد بدن فرد می‌شود، ‌سیستم ایمنی بدنش با آن مثل یک جسم خارجی رفتار می‌کند و سعی می‌کنند آن را نابود کند، همان کاری که با باکتری‌های مضر و مانند آن انجام می‌دهد.

نیوساینتیست گزارش جدیدی در مورد یافته‌ای تازه در این زمینه منتشر کرده است. بر اساس این گزارش،‌محققین اسپانیایی موفق شده‌اند نوعی از سلول‌های خونی را کشف کنند که در بدن موش‌ها، پاسخ ایمنی را سرکوب و بازداری می‌کند.این سلول‌ها که سلول‌های تی کشنده‌ طبیعی یا به طور اختصاری NKT نامیده می‌شوند، نوعی از گلبول‌های سفید خون به حساب می‌آیند که به کنترل سیستم ایمنی کمک می‌کنند.

نکته قابل توجه در مورد این سلول‌ها، این است که آن‌ها فقط درون جگر موش‌ها فعالیت می‌کنند و روی سیستم ایمنی سایر قسمت‌های بدن آن‌ها هیچ تاثیری ندارند. ژن‌های خاصی در ژنتیک موش‌ها، به واسطه سلول‌های تنظیم‌کننده، این سلول‌های تی کشنده‌ طبیعی را تنظیم می‌کنند. محققین دسته‌ای از این تنظیم‌کننده‌ها را با فلورسانت علامت‌گذاری کردند و آن‌ها را دوباره به درون بدن موش فرستادند. تمام آن‌ها روانه جگر شدند و به هیچ نقطه دیگری از بدن موش نرفتند.

به گفته محققین، این سلول‌ها درون بدن انسان هم وجود دارند، بنابراین شاید با کمی دستکاری،‌ بتوان فعالیت‌های آن‌ها به گونه‌ای تنظیم کرد که سیستم ایمنی بدن را در مناطق مورد نیاز بازداری کنند تا اعضای پیوندی را پس نزند. اگر این محققین موفق شوند، به دستاوردی حیاتی در این زمینه رسیده‌اند.  

  • حامد عبیری

لوازم آرایش - mahu.ir

لوازم آرایشی و بهداشتی بخشی از مواد مصرفی در زندگی روزانه مردم شده‌اند. بنابراین، مهم است که بدانیم این لوازم چه اثراتی دارند و چه نتایج گاه غیرمنتظره‌ای ایجاد خواهند کرد؛ مهم‌تر این که لازم است مردم بدانند اگر این مواد به درستی استفاده نشوند، حتی خطرات و مشکلاتی برای سلامتی در پی خواهند داشت.

تنها در کانادا فروش محصولات آرایشی و بهداشتی سالانه میلیاردها دلار پول به حساب کارخانه‌های تولیدکننده می‌ریزد. لوازم آرایشی مانند عطر، لاک‌های ناخن و کرم‌های مخصوص انواع پوست و لوازم بهداشتی مانند خمیردندان، صابون، شامپو و کرم اصلاح و دئو‌دورانت‌ها از این جمله هستند.
  • حامد عبیری

خوابیدن - mahu.ir

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: خوابیدن بلافاصله پس از خوردن سحری موجب تشدید علائم رفلاکس معده و ترش‌کردن می‌شود.

شهرام آگاه در گفتگو با فارس اظهار کرد: خوردن و دراز کشیدن پس از مصرف افطاری و سحری بویژه در افرادی که علائم رفلاکس معده دارند موجب تشدید علائم رفلاکس می‌شود.وی ادامه داد: اگر غذا در ساعت‌های نامعمول مثلا نیمه‌شب هم خورده شود و بلافاصله بعد از آن فرد بخوابد باز هم علائم رفلاکس و ترش کردن تشدید می‌شود.

این استاد دانشگاه افزود: علائم رفلاکس معده که ترش‌کردن از مهم‌ترین آنهاست بیشتر در سحری ‌خوردن اتفاق می‌افتد چرا که فرد پس از خوردن سحری فرصت دارد و می‌تواند مدت‌زمانی را بخوابد. درمورد این افراد توصیه می‌شود این کار را انجام ندهند. البته فرد اگر به پهلوی چپ دراز بکشد امکان رفلاکس کمتر است.

این فوق تخصص گوارش خاطرنشان کرد: به دنبال افطار با توجه به این‌که معده ساعت‌ها خالی بوده است و آمادگی خوردن حجم زیاد غذا را ندارد نباید حجم بالای غذا وارد معده شود چرا که می‌تواند به دستگاه گوارش فشار بیاورد. بنابراین توصیه می‌شود برای افطار، فرد با مایعات گرم شروع کند و سپس غذای اصلی را حدود یک ساعت پس از افطار مصرف کند تا معده برای دریافت حجم غذای بیشتر عادت کند.

  • حامد عبیری

جوش یا آکنه - mahu.ir

درمان های آنتی بیوتیک برای از بین بردن آکنه ممکن است عوارض ناخوشایندی روی معده داشته باشند.

آکنه خودش به اندازه کافی نگرانی‌های زیادی برای نوجوانان و جوانان در دوره‌ای از زندگی آن‌ها به همراه می‌آورد. اما اکنون شواهدی وجود دارد که نشان می‌‌دهد مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها که معمولا برای درمان این عارضه تجویز می‌شوند می‌‌توانند در تعدادی از بیماران به بیماری‌های تورم معده نیز منجر شود.

دکتر دیوید مارگولیس متخصص امراض پوست در این باره گفت: بیماری‌های معده ممکن است در حین درمان آکنه اتفاق بیفتد. برای مثال دارویی به نام ایستوترتینوین ممکن است باعث بروز تورم معده در تعدادی از بیماران شود.

  • حامد عبیری

اضطراب ، استرس ، افسردگی - mahu.ir

اضطراب، بیماری شایعی است که حداقل، نمود خفیف‌تر آن را زیاد در اطرافیان خود مشاهده می‌کنیم.

فرد مضطرب به‌شدت ناآرام و بی‌قرار است و به همه چیز از زاویه بدگمانی و بی‌اعتمادی نگاه می‌کند و از آنجا که بسیاری از مشکلات روانشناختی، آثار فیزیکی یا بدنی دارند، اضطراب نیز علائم بدنی مانند تپش قلب، لرزش، تعریق، دل پیچه، تهوع، خشکی دهان و اختلال در الگوی خواب و اشتها را نیز در بردارد.به این ترتیب، فرد مضطرب قادر نیست به روند زندگی عادی خود ادامه دهد و مثل قبل با مشکلات و ناهمواری‌های مختلف زندگی روزمره روبه‌رو شود. از این رو، فرد مضطرب با مختل‌شدن زندگی طبیعی‌اش، به‌شدت آسیب پذیر می‌شود. برای آشنایی با چگونگی ایجاد این بیماری، علائم، نحوه درمان و پیشگیری از بروز آن، با دکتر رضا رستمی، روانپزشک و عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت‌وگو کرده‌ایم که از نظرتان می‌گذرد.

  • حامد عبیری

بوی بد دهان - mahu.ir

یکی از مشکلات بهداشتی که بسیاری از روزه‌داران را در ماه مبارک رمضان اذیت می‌کند، بوی بد دهان است که گاه باعث ناراحتی فرد روزه‌دار و اطرافیانش می‌شود. بوی بد دهان در ماه رمضان علل مختلفی دارد که با شناسایی این علل و اتخاذ تدابیر بهداشتی ساده می‌توان تا حد زیادی از آن پیشگیری کرد.

دکتر محمد فراهانی، دندانپزشک می‌گوید: التهاب لثه، استفاده از غذاهای گوگرد‌دار مانند سیر و پیاز، باقی ماندن غذا بین پرکردگی دندان یا بافت، از بین رفتن و شکسته شدن دندان، جمع شدن یا باقیماندن غذا در قسمت عقب زبان و بی‌توجهی به پاکیزگی و شستشوی درست آن و مصرف دخانیات از مهم‌ترین عوامل بوی بد دهان در همه طول سال و بخصوص در ماه مبارک رمضان است. همچنین مشکلات تنفسی، گوارشی و در برخی از موارد جراحی‌های داخل دهان از دیگر عوامل ایجاد بوی بد دهان به شمار می‌روند.
  • حامد عبیری

ورزش و رمضان

۳۰
مرداد

ورزش - mahu.ir

یک سوم از ماه رمضان گذشت. ماهی که آموخته‌ایم در آن باید از تمامی فرصت‌ها برای سلامت جسم و جان بهره گرفت.از آنجا که امسال در کشور ما ماه مبارک رمضان با تابستان نیز همزمان شده است، روزه‌داران باید قدری بیشتر از قبل مراقب حفظ سلامت خود باشند. چراکه ممکن است علاوه بر روزه‌داری، گرمای هوا نیز انجام فعالیت‌های فیزیکی روزانه از جمله ورزش را با مشکل مواجه ‌کند.

اما اگر شما هم به ورزشی منظم و مرتب عادت داشته‌اید، شاید نخواهید که یکباره تمام فعالیت‌های خود را متوقف کنید.اما چگونه باید در طول این ماه ورزش را ادامه داد؟

  • حامد عبیری

ماه رمضان - mahu.ir

همه ساله وقتی ماه مبارک رمضان از راه می‌رسد، شور و حالی عجیب در میان خانواده‌های ایرانی به راه می‌افتد که نظیرش را در هیچ موقع از سال نمی‌توان دید، اما برای بعضی‌ها بخصوص آنهایی که از بیماری‌هایی همچون دیابت، فشار خون، صرع و ... رنج می‌برند، رمضان یعنی کوله‌باری از علامت‌های سوال و طبیعتا این عزیزان نیز می‌خواهند همچون دیگران از برکات این ماه مبارک فیض ببرند اما آیا این بیماران هم می‌توانند روزه‌داری را تجربه کنند؟

ماه مبارک رمضان شروع شده و این در حالی است که خیلی‌ها به دلیل ابتلا به نوعی بیماری زمینه‌ای بر این گمانند که نمی‌توانند از این ماه بهره کافی را ببرند. بر کسی پوشیده نیست که روزه‌داری تا چه حد برای سلامت جسمی و روحی افراد می‌تواند مفید باشد، اما این گروه از بیماران که دغدغه بیماریشان را دارند چطور؟ آیا آنها باید تنها به دلیل خوردن برخی داروها طبق دستور پزشک با روزه‌داری وداعی تلخ داشته باشند یا نه با قدری برنامه‌ریزی علمی و نوعی آماده‌سازی و رعایت برخی دستورات پزشکی این عزیزان هم می‌توانند از فیض روزه‌داری بهره‌مند شوند.

  • حامد عبیری

ناتوانی جنسی - mahu.ir

ناتوانی جنسی در خانم‌ها، موضوعی است که این روزها خیلی از خانواده‌ها را به چالش کشانده است. همه داستان از آنجا نشات می‌گیرد که زوجین انتظاری را که از هم در برقراری روابط زناشویی دارند، برآورده نمی‌کنند و اگر مسبب این موضوع خانم باشد، موضوع قدری جدی‌تر می‌شود، چراکه ناتوانی‌های جنسی در خانم‌ها پیچیده‌تر از آقایان است، آن هم به این دلیل که عموما خانم‌ها از بیان ناتوانی‌های جنسی خودداری می‌کنند. این موضوع به مسائل فرهنگی حاکم بر جامعه برمی‌گردد که یک خانم را وادار می‌کند، تمامی مشکلات جسمی و روحی ناشی از ناتوانی جنسی خود را به جان بخرد اما دم نزند، از این‌رو واکاوی ناتوانی‌های جنسی در خانم‌ها اهمیت بیشتری نسبت به آقایان دارد و برای حل این مشکل که می‌تواند موجب از هم پاشیده شدن زندگی مشترک شود، می‌بایست شرایط تغییر و بیمار این اجازه را پیدا کند که مشکلش را براحتی با همسر و پزشک امین خود مطرح کند.
  • حامد عبیری