
یک جراح و متخصص بیماریهای کلیوی هشدار داد: مصرف زیاد فسفر برای بیماران مبتلا به نارساییهای کلیوی مضر است.
دکتر نادعلی موسینژاد، ضمن بیان این که کلیهها در بدن انسان مسوول پاکسازی مواد زائد و خارج کردن آب اضافی هستند، اظهار کرد: کلیهها هورمونهایی را میسازند که موجب تقویت استخوانها و فرآیند خونسازی در بدن میشود.
وی ادامه داد: کاهش عملکرد کلیه سبب تجمع مواد زائد و آب اضافی، افزایش فشار خون و ساخته نشدن گلبولهای قرمز خون به مقدار کافی میشود که در نتیجه سلامت انسان به خطر میافتد.
فوقتخصص اندویورولوژی و لاپاراسکوپی پیشرفته افزود: به طور کلی کاهش عملکرد کلیه موجب اختلالاتی در سیستم اسکلتی، اعصاب، پوست، مفاصل و خون میشود که در این صورت افراد نیاز به انجام روشهای درمانی برای جایگزینی عملکرد کلیه در بدن دارند.
موسینژاد یادآور شد: کاهش تدریجی و پیش رونده عملکرد کلیه طی سالیان متوالی منجر به بیماری نارسایی کلیه میشود.
وی تصریح کرد: کاهش دفع ادرار، بالا رفتن اوره خون، استفراغ، تهوع، کاهش وزن، ادرار کفآلود، خون در ادرار، درد پشت و پهلو، احساس خستگی و ضعف، احساس گیجی و کاهش اشتها و اشکال در خواب از علائم ابتلا به بیماری نارسایی کلیه است.
جراح و متخصص بیماریهای کلیوی ادامه داد: فرد مبتلا به بیماری نارسایی کلیوی در نتیجه کاهش هورمون اریتروپویتین به کمخونی دچار میشود که این هورمون توسط کلیهها در بدن ساخته میشوند.
وی با اشاره به این که دستگاه همودیالیز مواد سمی، مایعات اضافی و مواد زائد خون را پاکسازی میکند، گفت: این دستگاه فشار خون بدن را کنترل و تعادل سدیم، پتاسیم، کلسیم و بیکربنات بدن را تنظیم میکند.
جراح و متخصص بیماریهای کلیوی یادآور شد: دستگاه همودیالیز جایگزین قسمتی از عملکرد کلیه میشود که دارو، رژیم غذایی و محدودیت مایعات معمولا مورد نیاز است.
