مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

۱۶ مطلب در دی ۱۳۹۰ ثبت شده است

طب سوزنی - mahu.ir

مردم در برخورد با بیماری به چند دسته تقسیم می‌شوند، عده‌ای وقتی مریض می‌شوند خیلی دستپاچه شده و از دوستان و آشنایان سراغ پزشکی حاذق را می‌گیرند و سریع برای درمان مراجعه می‌کنند، اما در مقابل این افراد تعدادی نسبت به بیماری کاملا بی‌توجه هستند و تا زمانی که درد آنان را از پای درنیاورده مقاومت می‌کنند و درواقع تنها زمانی که وضعیتشان به مرحله اورژانسی رسید به مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.

در کنار این افراد هستند کسانی که اصلا اعتقادی به طب کلاسیک ندارند و برای درمان تنها به گیاهان دارویی متوسل می‌شوند. بنابراین اولین جایی که این افراد به آن سر می‌زنند عطاری‌هاست. بیشتر این افراد پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها هستند که معتقدند داروهای شیمیایی اگر یک درد را درمان کنند هزار درد جدید ایجاد می‌کنند.

اما چند سالی است شیوه‌های درمانی دیگری از جمله طب سوزنی مورد توجه بسیاری از مردم قرار گرفته است. طب سوزنی، یکی از شاخه‌های طب مکمل است که مهد آن کشور چین بوده است. در دهه‌های اخیر به علت تاثیرات درمانی شگفت‌انگیز طب سوزنی این علم مورد توجه بسیاری از کشورهای جهان به‌خصوص کشورهایی همچون آمریکا و آلمان قرار گرفته است، به طوری که مراکز متعددی در این زمینه در حال فعالیت هستند و کتاب‌های زیادی نیز در این ارتباط تالیف شده است.

(متن کامل مقاله در ادامه مطلب)

  • حامد عبیری

مرگ ناگهانی قلبی - mahu.ir

مرگ در طی یک ساعت از بروز یک واقعه ناگهانی را مرگ ناگهانی می‌گویند که اغلب هیچگونه علایم هشدار دهنده قبلی و اختصاصی ندارند و بین شروع واقعه و افت سطح هوشیاری مدت زمان کوتاهی است که کمتر از یک ساعت طول می‌کشد. و معمولا چند دقیقه بعد از ایست کامل قلبی مرگ بیولوژیک رخ می‌دهد.

شیوع مرگ ناگهانی قلبی یک تا دو مرگ به ازای هر ۱۰۰۰نفر است. اگر مرگ‌های کمتر از ۲۴ساعت از شروع واقعه مرگ را در نظر بگیریم ۳۰درصد کل مرگ‌ها ناگهانی است و ۷۵درصد آن‌ها قلبی است و ۵۰ درصد مرگ‌های ناشی از بیماری عروق کرونر ناگهانی است و در کمتر از یک ساعت از شروع علایم رخ می‌دهد. از نظر آماری در بررسی‌های انجام شده مرگ ناگهانی در صبح‌ها و در روز دوشنبه و در فصل زمستان شایع‌تر است.

(متن کامل مقاله در ادامه مطلب)

  • حامد عبیری

روزاسه - mahu.ir

باید‌ها و نباید در روزاسه

دلیل قطعی بیماری روزاسه هنوز ناشناخته است. بهترین پیشگیری شاید اجتناب از حالات و اعمالی باشد که سبب قرمزی یا برافروختگی چهره می‌شوند: از نوشیدنی داغ (مثل چای)، غذاهای تند، نوشیدنی‌های کافئین دار و الکلی بپرهیزید.

از خودتان در برابر نور خورشید بخوبی محافظت کنید. این محافظت شامل رعایت موارد زیر است: محدود کردن زمان تماس با نور خورشید، استفاده از کلاه و بکار بردن ضد آفتاب‌های مناسب با SPF برابر با ۳۰ یا بیشتر و تکرار آن هر ۲ ساعت، دوری از محیط‌های خیلی داغ یا خیلی سرد که می‌توانند سبب تشدید علایم روزاسه شوند.

(متن کامل مقاله در ادامه مطلب)

  • حامد عبیری

کیست تخمدانی - mahu.ir

شیوع فیبروئیدهای رحمی و کیست‌های تخمدانی که به آن سندرم تخمدان پلی کیستیک می‌گویند رو به افزایش است. این بیماری‌ها معمولا ایجاد ناراحتی نمی‌کنند و به همین دلیل به صورت ناشناخته باقی می‌مانند. اما در برخی از زنان در پاسخ به نوسانات هورمونی در سیکل قاعدگی می‌تواند احساس درد ایجاد کند.

ریسک ابتلا به دیابت و بیماری‌های کاردیوواسکولار در خانمهای مبتلا به PCOS زیاد است. معمول‌ترین علائم کیست تخمدان و PCOS ایجاد آکنه، موهای زبر بر روی صورت، بازو، پا و موهای نازک بر روی سر می‌باشد. علت واقعی فیبروئیدهای رحمی و کیست‌های تخمدانی ناشناخته است. با این حال به نظر می‌رسدکه رژیم غذایی نقش در این میان دارد.

در رژیم غذایی روزانه باید کربوئیدراتهای پیچیده مانند میوه‌های تازه، سبزیجات و غلات کامل مورد استفاده قرارگیردو از مصرف کربوهیدراتهای ساده مانند شکر و محصولات آرد سفید پرهیزشود. مصرف غذاهای حاوی کربوهیدراتهای ساده به سرعت قند خون رابالا می‌بردو این باعث افزایش مقاومت به انسولین یا به عبارتی ناتوانی در جذب انسولین در درون سلول‌ها می‌شودکه خود باعث تحریک گیرنده‌های آندروژنیکی که بر سطح تخمدان قرار دارند می‌شود و درنتیجه از آزاد شدن تخمک از فولیکول جلوگیری می‌شود و کیست تخمدان ایجاد می‌شود.

مصرف بالای شکر یکی ازدلایل افزایش PCOS می‌باشد. در ۵۰ سال گذشته متوسط مصرف شکر یک پوند در سال بوذه در حالی که هم اکنون یک نوجوان به طور متوسط یک پوند شکر در هفته مصرف می‌کند. غذاهایی مانندفست فود، چیپس، برنج و پاستا همانند شکر چنین ا ثری دارند. چنین رژیم غذایی نهایتا منتج به چاقی می‌شود. کربوئیدراتهای پیچیده دارای مقادیر زیادی فیبر است که می‌تواندسرعت هضم را کاهش داده و ریسک افزایش قند خون را کاهش می‌دهد. همچنین با مصرف غذاهای فیبردارمقدار کالری کمتری مصرف می‌شودو احساس سیری سریعتری به فرد دست می‌دهد.

باید مصرف غذاهای پرچرب محدود گردد. هورمون استروژن می‌تواند باعث رشد فیبروئیدهای رحمی شود. مصرف زیاد غذاهای پرچرب باعث می‌شود کبد نتواند بدرستی نقش خود را ایفا کند و در نتیجه مقدار استروژن در بدن افزایش می‌یابد که این خود منتج به ایجاد فیبروئیدهای بیشتر و یا رشد فیبروئیدهای موجود می‌شود. علاوه بر آن رژیم غذایی پرچرب ریسک چاقی را افزایش می‌دهد که خود یکی از فاکتورهای ایجاد کیست تخمدان است. بنابراین غذاهایی که دارای مقادیر بالایی از چربی اشباع شده هستند یکی از عوامل ایجاد فیبروئید‌ها می‌باشند.

کافئین منبع موادی است که اصطلاحا به آن متیل گزانتین می‌گویند این موادقدرت عمل بعضی از آنزیم‌ها را مختل کرده و مواد سمی ایجاد می‌شود. این موادسمی در برخی قسمتهای بدن تجمع یافته و ایجاد کیست و فیبروئید می‌کند. توصیه می‌شود به جای نوشیدنی‌هایی مانند چای، نوشابه و قهوه نوشیدنی‌های غیر کافئینی مصرف شود.

همراه با صرف نهار و شام سبزیجات برگ تیره مصرف شود. سبزیجات برگ تیره اثرات مواد سمی که باعث باعث ایجاد فیبروئید می‌شود را خنثی می‌کند. کمبود ید در رژیم غذایی با رشد فیبروئید‌ها مرتبط است. گیاهان دریایی منبع خوبی از ید هستند.

از مصرف بی‌رویه گوشت قرمز، محصولات لبنی پرچرب و تخم مرغ پرهیز شود و به جای آن از غذاهای حاوی پروتئین زیاد مانند ماهی، حبوبات وگوشت ماکیان استفاده شود.

اگر از نگاه کلی کیست‌های تخمدان و PCOS را بررسی کنیم می‌توان به راحتی دریافت داروهایی که به منظور مهار هورمون‌ها و کاهش انسولین مصرف می‌شوند ظاهرا در طولانی مدت کارایی خود را از دست می‌دهند. پس علت اصلی PCOS را برطرف نمی‌کنند بلکه صرفا باعث برطرف شدن علائم می‌شوند. در صورتی که تغذیه سالم، کنترل وزن و ورزش در ایجاد و حفظ تعادل هورمونی نقش اساسی دارد.


مجله اینترنتی رویش - www.mahu.ir

  • حامد عبیری

کف پای صاف - mahu.ir

کف پای صاف یکی از اختلالات شناخته‌شده است که در بسیاری افراد بخصوص والدینی که فرزندی با این مشکل دارند نگرانی زیادی ایجاد می‌کند و بررسی کامل و اطمینان از عدم وجود اختلالات دیگر در افرادی که دچار صافی کف پا هستند لازم به نظر می‌رسد. به همین دلیل برای آشنایی بیشتر با مفهوم کف پای صاف، علل، علائم ایجاد و اقدامات لازم برای آن، با دکتر داریوش الیاس‌پور، متخصص طب فیزیکی و توانبخشی به گفت‌وگو نشستیم.

(متن کامل مقاله در ادامه مطلب)

  • حامد عبیری

روزاسه - mahu.ir

روزاسه بیماری شایع پوستی است که سبب قرمزی و تورم صورت می‌شود. این بیماری که اغلب از آن با نام (آکنه بزرگسالان) نیز یاد می‌شود، ‌ممکن است در ابتدا به شکل قرمزی و برافروختگی چهره در مواقع مختلف خود رانشان دهد و حالتی گذار داشته باشد. بتدریج این بیماری به سمت قرمزی پایدار در میانه چهره پیشرفت می‌کند و ممکن است رفته رفته گونه‌ها، پیشانی، چانه و بینی را هم مبتلا کند.

روزاسه حتی ممکن است گوش‌ها قفسه سینه و پشت را هم درگیر نماید. با پیشرفت بیماری، بتدریج عروق خونی کوچک و جوش‌های ظریفی در روی منطقه قرمز رنگ پوست ایجاد می‌شوند. ولی برخلاف آکنه، ‌در این بیماری جوش‌های سر سیاه وجود ندارد.

در اوایل پیدایش، روزاسه ممکن است خودبخود ایجاد شده و سپس برطرف شود. ولی با گذشت زمان وقتی پوست به رنگ طبیعی خود بر نمی‌گردد و یا سایر نشانه‌ها از قبیل جوش‌های ریز و عروق خونی بزرگ نمایان می‌شوند، بهترین کار مراجعه به پزشک است.

این بیماران به ندرت بهبودی کامل می‌یابند و ممکن است بیماری آن‌ها سال‌ها باقی بماند یا در صورت عدم درمان می‌تواند وخیم‌تر هم بشود.

روزاسه چگونه تشخیص داده می‌شود؟
جوش‌های روزاسه به صورت برجستگی‌های کوچک و قرمز در چهره پدید می‌آیند که بعضی از آن‌ها ممکن است محتوی چرک هم باشند. همراه با این جوش‌ها، تعداد زیادی عروق خونی نازک هم ممکن است بر روی سطح پوست نمایان شوند و قرمزی چهره حالت پایداری به خود بگیرد.

در موارد خیلی پیشرفته روزاسه، حالتی ممکن است پیش بیاید که به آن اصطلاحا (رینوفیما) گفته می‌شود. در این حالت، غدد چربی روی بینی وگونه‌ها بزرگ شده وبینی وگونه‌ها حالتی بزرگ، برآمده و پف آلود پیدا می‌کنند.

برجستگی‌های ضخیمی در نیمه تحتانی بینی و تا حدودی در گونه‌ها پدید می‌آیند. رینوفیما در مردان نسبت به زنان بسیار شایع‌تر است.

حدود ۵۰ درصد از بیماران به روزاسه، درگیری چشمی هم دارند. بعضی از این بیماران دچار قرمزی و احساس سوزش در چشم‌ها می‌شوند. این حالت تحت عنوان التهاب متلحمه شناخته می‌شود و اگر برای درمان آن اقدامی نشود، ممکن است سبب پیدایش مشکلات خیلی جدی تری برای چشم‌ها گردد.

چه کسانی در معرض ابتلا به روزاسه هستند؟
بزرگسالانی که پوست روشن دارند، بخصوص خانم‌های بین سنین ۳۰ تا ۵۰ سال خیلی بیش از سایرین مستعد ابتلا به روزاسه هستند.

اما این بیماری می‌تواند مردان و زنان را تمام سنین حتی کودکان را نیز مبتلا نماید. بدلیل ناشناخته، زنان اغلب بیش از مردان به روزاسه مبتلا می‌شوند و در بعضی از موارد این بیماری همراه با شروع یائسگی بوده است. سیر بیماری تدریجی است و مدت‌ها به طول می‌انجامد. اوایل ممکن است بیماری فقط به صورت گلگون شدن چهره و برافروختگی گذار و یا حساسیت شدید به موارد آرایشی خود را نشان دهد. گرفتاری، درگیری و یا فشار شدید روحی هم می‌توانند سبب شروع برافروختگی شوند.


مجله اینترنتی رویش - www.mahu.ir

  • حامد عبیری

بیماری دوران کودکی - mahu.ir

ابتلا به انواع و اقسام بیماری‌ها بخشی از دوران کودکی همه را شامل می‌شود چرا که تعدادی از بیماری‌های ویروسی یا باکتریایی به طور معمول در این دوران به بدن هجوم می‌آورند که مطمئنا پیش‌آگهی از این بیماری‌ها می‌تواند در پیشگیری و کنترل آن‌ها موثر واقع شود.

(متن کامل مقاله در ادامه مطلب)

  • حامد عبیری

آکنه - mahu.ir

یکی از شایع‌ترین بیماریهای پوستی انسان که فرضیات زیادی در مورد علل پیدایش و درمان آن مطرح شده، آکنه یا جوش غرور جوانی است. این بیماری در اکثر جوانان در سنین بلوغ پدید می‌آید و شدت آن در افراد مختلف متفاوت است و اکثرا پس از سن بیست و پنج سالگی بهبود مِی یابد. بسیاری از این افراد پس از ازدواج بهبود می‌یابند.

جوشهای غرور به صورت دانه‌های قرمز، حوشهای سر سیاه، و توده‌های سفت زیرپوستی در ناحیه گونه، بینی و پیشانی، پشت گردن و قسمت فوقانی پشت و سینه ظاهر می‌شوند. این جوش‌ها در پایه یک مو بوجود می‌آیند و ناشی از آماس، التهاب و انسداد مجرای غده چربی کنار مو هستند. پیدایش جوش غرور ناشی از یک علت خاص نیست بلکه چندین عامل در پیدایش و شدت آن نقش دارند: کمبود ویتامین A یا B، ارث، میکروب‌ها، نوع غذا، مشکلات عصبی و روحی، تغییرات غددی هورمونی، نوع پوست، بهداشت صورت، مصرف برخی دارو‌ها و بعضی از بیماری‌ها.

(متن کامل مقاله در ادامه مطلب)

  • حامد عبیری

گرگرفتگی - mahu.ir

گرگرفتگی مشکلی شناخته شده برای خانم‌ها درحوالی سن یائسگی است. قرمزی و تعریق مکرر و عود کننده بارز‌ترین شکل گرگرفتگی است.

علائم همراه دیگر عبارتند از: اختلال درخواب، فراموشی، مشکلات اسکلتی وعضلانی، اختلالات خلق و خو همه این علائم ناش از کاهش استروژن و افزایش هورمون FSH است.

گرگرفتگی می‌تواند خفیف یا خیلی شدید باشد. معمولا یک تا دوسال اول یائسگی تداوم دارد. اما بندرت می‌تواند تا پنج سال طول بکشد.

مطالعات علمی نشان داده داروهای گیاهی اثری درکاهش علائم گرگرفتگی ندارند. طب سوزنی کمی مؤثراست. بهترین درمان مصرف هورمون جایگزین یا HRT است. مصرف هورمون جایگزین در همه امکان پذیر نیست. و مدت طولانی توصیه نمی‌شود.

دریک مطالعه علمی تزریق بوتاکس در درمان گرگرفتگی بررسی شد. به سی نفر خانم مبتلا به گر گرفتگی بوتاکس در ناحیه سر و گردن و بالاتنه تزریق شد. سی بیمار دیگر گرگرفتگی هم همزمان بعنوان شاهد وارد مطالعه شدند.

نتایج نشان داد در بیماران دریافت کننده بوتاکس میزان تعریق به اندازه معنی دار کاهش یافته است. همچنین تعداد دفعات گر گرفتگی نیز کاهش معنی دار نشان می‌داد.

خلق و خوی بیماران دریافت کننده بوتاکس هم بهبودی قابل توجه نشان می‌داد. که احتمالا به خاطر کاهش دفعات گرگرفتگی بوده است. با یکبار تزریق بوتاکس اثر درمان تا شش ماه باقی می‌ماند.


مجله اینترنتی رویش - www.mahu.ir

  • حامد عبیری

سونوگرافی پستان - mahu.ir

سونوگرافی پستان که در اصطلاح غلط سینه نامیده می‌شود (سینه یا قفسه سینه محفظه استخوانی نگهدارنده قلب و ریه‌هاست) از بافت نرمی که حاوی چربی، غدد و مجاری شیری است تشکیل شده است. سونوگرافی در کنار روش‌های دیگری چون معاینه بالینی و ماموگرافی برای بررسی، تشخیص و درمان برخی از تومور‌ها و بیماری‌های پستان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

سونوگرافی از پستان‌ها گاهی در مردان نیز ضرورت می‌یابد. زنانی که هرماه پس از پایان دوره قاعدگی به معاینه پستان‌های خود می‌پردازند بسیار زود‌تر متوجه تشکیل توده در پستان‌های خود شده و در آینده در معرض خطرات کمتری قرار می‌گیرند. لذا حتماً:

از سن ۲۰ سالگی به معاینه مرتب و صحیح پستان‌های خود که توسط پزشک یا کار‌شناسان مامایی به شما آموزش داده می‌شود بپردازید.

در حوالی سن ۳۵ سالگی طبق نظر پزشک معالج خود یک عکس ماموگرافی از پستا‌‌نهایتان تهیه نمود و آن را به عنوان سابقه نگاه دارید.

معمولاً انجام ماموگرافی سالیانه پس از سال ۵۰ سالگی در خانم‌ها توصیه می‌شود. در زیر این سن معمولاً باید هر دو سال یک ماموگرافی تهیه شود. سونوگرافی پستان در هر سنی قابل انجام است. سونوگرافی به خصوص در سنین زیر ۳۰ سالگی که ماموگرافی انجام نمی‌شود، کاربرد دارد.

کاربرد اصلی سونوگرافی پستان در تشخیص کیست‌ها یا حفرات توخالی آن است. از این روش همچنین می‌توان برای مقاصد درمانی مانند تخلیه کیست‌ها یا نمونه‌برداری از تومورهای توپر استفاده نمود. پستان‌هایی که در حالت خوابیده کم ضخامت به نظر می‌رسند. را می‌توان در وضعیت نشسته مورد امتحان سونوگرافی قرار داد.

آمادگی‌های پیش از انجام سونوگرافی پستان

در سونوگرافی پستان باید همیشه زیر بغل‌ها را هم‌بررسی نمود، لذا همیشه قبل از مراجعه سعی کنید تا دوش بگیری و مراقب بهداشت، تعریق و بوی بد زیربغل و ضایعات قارچی این ناحیه باشید.

همیشه نتایج سونوگرافی‌ها و ماموگرافی‌های قبلی را همراه داشته باشید.


مجله اینترنتی رویش - www.mahu.ir

  • حامد عبیری