مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

۸۱ مطلب در شهریور ۱۳۸۹ ثبت شده است

واکسن آنفلوآنزا - mahu.ir

درودیوار داروخانه‌ها پر شده از این دست‌نوشته که «واکسن انفلوآنزا رسید». اما کسی به این موضوع توجه نمی‌کند که تزریق این واکسن برا ی همه ضرورتی ندارد.

بیماری آنفلوآنزا عفونت مجاری تنفسی محسوب می‌شود که مسری و علایم آن شامل تب، بدن‌درد و گلودرد، سردرد، خستگی و کوفتگی شدید بدن، سرفه و گرفتگی بینی است.

به گفته پزشکان بسیاری از مبتلایان به آنفلوآنزا ممکن است بدون درمان دارویی این بیماری را پشت سر بگذارند اما آنفلوآنزا می‌تواند در برخی از مبتلایان منجر به بروز عوارض شدیدی مانند برونشیت (التهاب دیواره لوله‌های برونش یا نایژه‌ها) شود. در واقع معمولا ابتلا به آنفلوآنزا برای افراد سالم عوارض خطرناکی ندارد اما برخی از گروه‌ها ممکن است با عوارض خطرناک مبتلا به این بیماری مواجه شوند که از این جهت دریافت واکسن برای آنها ضروری محسوب می‌شود.
  • حامد عبیری

سفیده تخم مرغ - mahu.ir

یک متخصص تغذیه اظهار کرد: اغلب مادران به کودکان بالای 6 یا 7 ماهه خود تخم‌مرغ آب‌پز می‌دهند که گاهی به روزی 2 وعده هم می‌رسد. این در حالی است که توصیه می‌شود به کودکان زیر یک سال با احتیاط سفیده تخم‌مرغ داده شود.

دکتر کشاورز در گفتگو با ایسنا افزود: به طور کلی رابطه مستقیمی میان مصرف تخم‌مرغ و بیماری دیابت وجود ندارد، اما زرده تخم‌مرغ غنی از چربی‌های اشباع است و کسانی که کلسترول بالا دارند از آنجا که بیشتر چربی تخم‌مرغ جامد است، مصرف زیاد آن به این افراد توصیه نمی‌شود، اما در افراد عادی و سنین بالای یک سال روزی یک عدد تخم‌مرغ مشکلی نخواهد داشت.

وی افزود: به کرات دیده می‌شود مادران به نوزادان بالای 6 ماهه خود روزانه تخم‌مرغ می‌دهند که زرده آن منعی ندارد، اما بهتر است سفیده تخم‌مرغ با احتیاط به کودک داده شود چراکه در سفیده تخم‌مرغ احتمال ایجاد حساسیت بالا وجود دارد و بهتر است با مشورت پزشک یا به میزان کمتر سفیده تخم‌مرغ به کودک داده شود. کشاورز تصریح کرد: بهتر است مصرف تخم مرغ از 8 ماهگی و به اندازه یک نخود کوچک آغاز شود و در 9-10 ماهگی به یک تخم‌مرغ کامل برسد. بنابراین مصرف بیش از حد تخم‌مرغ به کودکان زیر یک سال نیز توصیه نمی‌شود.
 
  • حامد عبیری

عوارض سزارین

۳۰
شهریور

سزارین - mahu.ir

در سال‌های اخیر مادران بیشتر ترجیح می‌دهند از روش سزارین برای زایمان استفاده کنند. این مساله تا حدی پیش رفته که آمار سزارین در ایران 4 برابر استاندارد جهانی است و کارشناسان درباره روند رو به رشد آن هشدار می‌دهند. از سوی دیگر مادران نیز به دلیل نداشتن آگاهی کافی نسبت به زایمان طبیعی و سزارین به اشتباه رو به سزارین می‌آورند.

بارداری و زایمان قسمت مهمی از زندگی خانم‌هاست و تاثیر قابل ملاحظه ای بر زندگی آنها دارد. بنابراین تصمیم‌گیری در مورد آن هم مهم و قابل توجه است. پس این سوال که چه روشی برای زایمان بهتر است، همیشه برای آنان مطرح خواهد بود. اما باید با اطلاعات صحیح و با توجه به نظر پزشک معالج نسبت به انتخاب روش مناسب اقدام کرد.

دکتر ثریا عالمی، متخصص و جراح زنان و زایمان در مورد انتخاب روش مناسب زایمان به «جام‌جم» می‌گوید: خانم‌ها اطلاعات متفاوت و متنوعی درباره این مطلب دریافت می‌کنند. اما آنها ممکن است به اشتباه از عوارض زایمان طبیعی نکاتی بشنوند و به سزارین روی آورند.
  • حامد عبیری

عفونت ادراری

۲۹
شهریور

عفونت ادراری - mahu.ir

دستگاه ادراری شامل کلیه‌ها، حالب‌ها، مثانه و مجرای ادرار است. از آنجا که این دستگاه با محیط خارج از بدن مرتبط است و از طرفی ادرار ساعت‌ها در مثانه ساکن می‌ماند، محیط مناسبی برای رشد باکتری‌هاست. به‌این ترتیب عفونت‌های دستگاه ادراری یکی از رایج‌ترین بیماری‌های بشر است که در خانم‌ها به خاطر کوتاه بودن مجرای خروجی ادرار بسیار شایع‌تر است.
  • حامد عبیری

تنفس - mahu.ir

سیگار کشیدن، تهدیدی جدی‌ برای ریه افراد مبتلا به بیماری مزمن انسداد ریوی (COPD) است و جای تعجبی هم ندارد، چون دود توتون و تنباکو شامل بیش از 4 هزار ماده شیمیایی است. آلودگی هوا در خارج از خانه نیز عامل خطرناک دیگری برای این افراد است.

اما این عوامل تنها خطراتی نیستند که این بیماران را تهدید می‌کنند. باید بدانیم گرد و غبارهای داخل خانه، دود، میکروب‌ها و سایر مواد محرک، علائم این بیماری را حادتر می‌سازند؛ علائمی مانند خس‌خس سینه، تنگی نفس و سرفه. این خطرات به خصوص برای افرادی همراه با این بیماری‌ که آلرژی هم دارند، بیشتر و جدی‌تر است.

ممکن است شما از شنیدن آنچه در خانه‌ها وجود دارد و باعث می‌شود که این مشکلات پدید آیند تعجب کنید. در اینجا به برخی از عوامل دردسرساز در خانه اشاره می‌کنیم.
  • حامد عبیری

لوازم التحریر - mahu.ir

این روزها، بازار خرید لوازم‌التحریر بچه‌مدرسه‌ای‌ها بسیار داغ است. برخی والدین براساس قیمت و دوام و برخی براساس رنگ و لعاب این لوازم را خریداری می‌کنند، اما سوال اینجاست ملاک پدر و مادرها برای خرید لوازم‌التحریر چه باید باشد؟ آیا لوازم‌التحریر هم می‌توانند برای سلامت دانش‌آموزان مخاطره‌آمیز باشند؟
  • حامد عبیری

از کشف پنی‌سیلین تا شناخت چرخه زندگی انگل مالاریا و سی.تی.اسکن همگی موفقیت‌های پزشکی بی‌نظیری هستند که جان میلیون‌ها انسان را نجات داده‌اند. تمبرهای حاضر برای یادبود این تلاش‌ها طراحی شده‌اند.

کمتر شاهد تصاویر مرتبط با دانش پزشکی روی تمبرهای پست بوده‌ایم. اما این‌بار تعدادی از تمبرهای یادبود که توسط پست سلطنتی انگلستان به تازگی منتشر شده‌اند، منحصرا به دانش پزشکی و موفقیت‌های آن در دو قرن حاضر پرداخته‌اند.

  • حامد عبیری

دیابت - mahu.ir

دانشمندان آزمایشی را طراحی کردند که با کمک آن می‌توان از 10 سال قبل افرادی را که در خطر ابتلا به دیابت قرار دارند شناسایی کرد.محققانی که این آزمایش را طراحی کرده‌اند در فستیوال علوم بریتانیا در بیرمنگام اعلام کردند: این آزمایش می‌تواند نیمی از افرادی را که در آینده به بیماری دیابت نوع دوم دچار می‌شوند مشخص کند. این آزمایش با تشخیص میزان مولکول‌های ژنتیکی در خون عمل می‌کند. همین مولکول که میکرو آر.ان.ای نام دارد می‌تواند برای شناسایی افرادی که در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی قرار دارند مورد استفاده قرار گیرد.

دکتر مانوئل مایر از کالج کینگ لندن معتقد است که این آزمایش جدید می‌تواند همراه با روش‌های سنتی مورد استفاده قرار گیرد و حداکثر هزینه آن چند دلار خواهد شد.دکتر مایر در ادامه گفت: برای پزشکان بسیار مهم است که بتوانند بیماران دیابتی را شناسایی کنند که بیش از دیگران در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند. با این کار پزشکان می‌توانند افراد در معرض خطر را زودتر شناسایی کرده و اقدامات درمانی را قبل از آن که مشکلی به وجود بیاید آغاز کنند.

دیابت نوع دوم یکی از شایع‌ترین بیماری‌ها در سطح جهان است. تقریبا 5 درصد از بزرگسالان در انگلستان به دیابت نوع دوم دچار هستند. این در حالی است که نزدیک به 3 درصد از مردان و 2 درصد از زنان بالای 35 سال که به این بیماری دچار هستند هنوز شناسایی نشده‌اند.

افرادی که به دیابت دچار هستند بین 2 تا 5 برابر بیش‌ از دیگران در خطر حمله قلبی قرار دارند. تقریبا 15 درصد از حملات قلبی در اروپای غربی به واسطه دیابت اتفاق می‌افتد.

منبع

  • حامد عبیری

مصرف آسپیرین - mahu.ir

مصرف یک چهارم از قرص آسپیری در هر روز می‌تواند از بروز سرطان روده پیشگیری کند.دانشمندان در آخرین مطالعات خود متوجه شدند مصرف روزانه 75 میلی‌گرم آسپیرین در هر روز می‌تواند اثر محافظتی بسیار قدرتمندی در پیشگیری از بیماری سرطان روده داشته باشد، و هر چه زمان استفاده از این دارو بیش‌تر باشد به همان اندازه اثرات حفاظتی آن نیز بیش‌تر خواهد شد.

این محققان معتقدند حتی افرادی که در خطر ابتلا به این بیماری قرار ندارند با خوردن روزانه این دارو می‌توانند از فواید آن بهره مند شوند.دانشمندان با انجام مطالعاتی متوجه شدند مصرف روزانه 75 میلی‌گرم آسپیرین در هر روز و به مدت بین یک تا 3 سال می‌تواند خطر ابتلا به بیماری سرطان روده را تا 19 درصد کاهش دهد.

استفاده از آسپیرین بین 3 تا 5 سال خطر ابتلا به این بیماری را تا 24 درصد و بین 5 تا 10 سال تا 31 درصد کاهش می‌دهد.سرطان روده دومین نوع کشنده سرطان در جهان به شمار می‌آید و هر سال نزدیک به 16 هزار نفر را در بریتانیا قربانی خود می‌کند. هم‌چنین سالانه نزدیک به 38 هزار و 500 مورد جدید از این بیماری در انگلستان گزارش می‌شود.

البته قبلا هم دانشمندان متوجه شده بودند مصرف آسپیرین می‌تواند در پیشگیری از سرطان روده موثر باشد، اما میزان مصرف آن به طور دقیق مشخص نشده بود. اکنون محققان اعلام کردند بهترین دوز استفاده از این دارو برای پیشگیری از سرطان روده 75 میلی‌گرم در روز است. این در حالی است که برای کاهش درد باید بین 300 تا 900 میلی‌گرم آسپیرین مصرف شود.همین میزان هم برای افرادی که قبلا دچار بیماری‌های قلبی و سکته شده‌اند توصیه می‌شود.

منبع

  • حامد عبیری

پارکینسون - mahu.ir

اگر می‌خواهید بیماری پارکینسون را بیشتر بشناسید باید پای درددل مشهورترین بوکسور سنگین‌وزن جهان، محمدعلی کلی بنشینید. مسلمان بودن این ورزشکار مشهور ایالات متحده باعث شد که ما ایرانی‌ها او را خیلی دوست داشته باشیم. هنوز یادمان است که تا نیمه‌های شب بیدار می‌ماندیم تا پیکارهای جانانه وی را با حریفانش ببینیم و پیروز شدنش را جشن بگیریم و بر خود ببالیم، اما این روزها دیدن این قهرمان همیشگی دنیای اسلام دل دوستدارانش را می‌لرزاند، چراکه پارکینسون به او هم رحم نکرد، اما او باز هم جانانه با این بیماری پیکار می‌کند.

پارکینسون بیماری جدیدی نیست و کشف این بیماری قدمتی طولانی دارد و شواهد حاکی از آن است که اولین بار دانشمندی انگلیسی به نام دکتر جیمز پارکینسون، این بیماری عصبی را کشف کرد که ابتدا نام فلج لرزان را بر آن نهاد و امروز دانش پزشکی، نامی بهتر از همان بیماری پارکینسون برایش پیدا نکرده از همین رو پارکینسون همان فلج لرزانی است که سال 1817 میلادی برای اولین بار کشف و توصیف شد.

  • حامد عبیری