مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

طعم تلخ قند

يكشنبه, ۲۹ فروردين ۱۳۸۹، ۰۲:۵۸ ب.ظ

مواد غذایی شیرین، تاثیرات تلخی روی سلامتی می گذارند. پس یاد بگیرید از قند پرهیز کنید و موادی با ارزش غذایی بالاتر انتخاب کنید.

1- قند باعث می شود گلوکز خون ناگهان بالا رفته و سپس ناگهان افت کند:

نا پایدار بودن قند خون منجر به نوسانات خلق، خستگی، سردرد و تمایل بیش از حد برای مصرف مجدد قند خواهد بود. این تمایل ( اشتها ) برای قند منجر به نوعی اعتیاد می شود.

یعنی با مصرف قند، شما احساس بهتری خواهید داشت. ولی این موقتی است؛ چند ساعت بعد اشتها و گرسنگی بیشتری را سبب خواهد شد. از طرف دیگر کسانی که قند کمتری استفاده می کنند اشتهای کمتری برای مصرف مواد قندی و شیرینی دارند و از لحاظ روحی هم متعادل و با انرژی هستند.

علت موارد بالا این است که با مصرف قندهای ساده، انسولین به صورت سریع و شدید ترشح شده و این انسولین مترشحه مقداری از قند را به داخل سلول برده، صرف متابولیسم می کند و قند اضافه را تبدیل به چربی کرده و ذخیره می کند اما این قضیه منجر به افت سریع قند در خون شده و مجدداً شخص احساس افت قند کرده و نیاز به شیرینی پیدا می کند.

2- قند باعث چاقی، دیابت و بیماری های قلبی می شود:

چند مطالعه بزرگ نشان داده اند با مصرف غذاهای با قندهای ساده و زیاد ( که سریعاً روی قند خون اثر می گذارند ) شامل شیرینی ها و غذاهای با قند بالا، احتمال چاقی، دیابت و بیماری های قلبی زیاد می شود. در ضمن احتمال سرطان نیز زیادتر خواهد شد.

3- قند با سیستم ایمنی تداخل می کند:

در این مورد مطالعه روی انسان خیلی کم انجام شده است ولی مطالعات حیوانی نشان داده اند قند باعث ساپرس کردن پاسخ های ایمنی می شود. مطالعات و تحقیقات بیشتری لازم است تا مکانیسم دقیق آن مشخص شود. فقط در حال حاضر ما می دانیم باکتری ها و قارچ ها از قندها تغذیه می کنند و وقتی رشد این میکروارگانیسم ها از تعادل خارج شود، عفونت و بیماری ایجاد خواهد شد.

4- برنامه غذایی با قند بالا باعث کاهش کروم می شود:

اگر شما قند و کربوهیدرات های تصفیه شده زیاد مصرف کنید عنصر کروم که وظیفه اصلی آن تنظیم قند خون است را کمتر دریافت خواهید کرد. کروم در غذاهای حیوانی، دریایی و گیاهی یافت می شود. قندها و کربوهیدرات های تصفیه شده باعث می شود این غذاها از کروم تخلیه شوند.

5- قندها روند پیری را تسریع می کنند:

قندها در پژمرده شدن پوست نیز شرکت دارند. برخی از قندهایی که شما استفاده می کنید وقتی که وارد خون می شوند نهایتاً به پروتئین ها متصل می شوند، روندی که Glycation نام دارد. این ساختمان های مولکولی جدید باعث کاهش قابلیت ارتجاعی در بافت های مختلف (از پوست گرفته تا شریان ها و سایر ارگان ها) می شود. هرچه قند در گردش خون بیشتر باشد، این تخریب سریع تر انجام می شود.

6- قندها باعث پوسیدگی دندان می شوند:

با همه تاثیرات تهدیدکننده حیات قندها، ما تخریب اصلی آنها را گاه فراموش می کنیم. وقتی قند روی دندان می نشیند، بیشتر از هر ماده دیگری باعث تخریب دندان می شود. علت اصلی آن هم تبدیل قندها به اسید (ترش مزه شدن دهان پس از مصرف شیرینی جات) است.

7- قندها منجر به بیماری لثه و این هم به نوبه خود منجر به بیماری قلبی می شود:

شواهد زیاد نشانگر این است که عفونت ها نظیر آنهایی که منجر به مشکلات لثه می شوند، در پیشرفت بیماری عروق کرونر بسیار تاثیر دارند. معروف ترین تئوری این است که تاثیرات وسیع پاسخ التهابی بدن به عفونت در همه جا به هم مرتبط است.

8- قندها روی رفتار و شناخت در کودکان تاثیر می گذارند:

اگرچه اکثر والدین عقیده دارند محققان تاثیرات قندها را روی رفتار کودکان نمی توانند مشخص کنند ولی این نکته به علت آن است که احتمالاً در مطالعات از مقایسه مواد غذایی دارای قندهای طبیعی با مواد دارای قندهای مصنوعی استفاده می شود که احتمالاً کودکان به هر دو نوع قند واکنش یکسان نشان می دهند.

نکته درباره توانایی یادگیری در کودکان

بین سال های 1979 تا 1983 ، در 803 مدرسه دولتی میزان شکر (قند در سفره)، رنگ های مصنوعی، طعم دهنده ها و دو نوع نگهدارنده از صبحانه و ناهار این مدارس حذف شد. این روند ادامه داشت تا موقعی که 7/15 درصد افزایش در رتبه بندی آکادمیک ملی ایجاد شد (قبلاً بیشترین بهبودی که مشاهده شده بود 7/1 درصد بود).

9- قندها باعث افزایش استرس می شوند:

وقتی ما با استرس مواجه می شویم، هورمون های استرس ما (کاتکول آمین هایی نظیر آدرنالین و نورآدرنالین و کورتیزول) افزایش می یابند که منجر به واکنش های سریع جنگ یا گریزمی شوند. همین هورمون ها وقتی قند خون افت می کند نیز دیده می شوند.

پس وقتی که قند خون به حداکثر می رسد (مثلاً پس از مصرف یک تکه کیک تولد)، یک افت جبرانی قند (قبلاً در شماره یک توضیح داده شد) ایجاد شده و منجر به آزاد شدن هورمون های بالا می شوند که یکی از وظایف این هورمون ها افزایش قندخون است تا در موقع جنگ یا گریز بدن دارای منبع سریع انرژی باشد.

مشکل اینجاست که این هورمون های مفید می توانند باعث نگرانی، بی قراری و لرزش ما شوند.

10- قند جای مواد مغزی مهم را می گیرد:

افرادی که بیشترین مصرف قند و شیرینی جات را دارند، کمترین میزان مصرف مواد مغذی ضروری را دارا هستند، به خصوص ویتامین A، ویتامین C، فولات، ویتامین B12، کلسیم، فسفر، منیزیم و آهن. متاسفانه آنهایی که بیشترین مصرف قند و شیرینی جات را دارند همان بچه ها و نوجوانان در حال رشد هستند که بیشترین نیاز را به این مواد مغذی دارند.

تذکر مهم: هشدارهای بالا به این معنا نیست که قندها باید کاملاً از برنامه غذایی حذف شوند بلکه مهم این است که مصرف آنها حتی الامکان به حداقل برسد.



MAHU Thinks About Society Health

  • حامد عبیری

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی