آلودگی هوا موجب افت تحصیلی دانشآموزان میشود
شهرام خرازیها در گفتوگو با فارس با بیان اینکه تاثیرات سوء آلودگی هوا بر سلامت روان انسان غیرقابل انکار است، اظهار کرد: متاسفانه در این زمینه تحقیقات و پژوهشهای اندکی در سطح جهان صورت گرفته و یافتههای علمی مبتنی بر شواهد کم است به طوری که در داخل کشور حجم این پژوهشها در حد هیچ است و ضرورت دارد در شرایط فعلی هرچه سریعتر یک تیم تحقیقاتی در این زمینه وارد عمل شود و اثرات آلودگی هوا بر سلامت شهروندان را بسنجد.
خرازیها با بیان اینکه این ماهیت پنهانی نباید سبب غفلت مسوولان و برنامهریزان شود، افزود: آلودگی هوا میتواند سبب افزایش اضطراب، عدم تمرکز، فقدان دقت، تشدید افسردگی، افزایش پرخاشگری، کاهش تمایلات جنسی، نقصان موقت حافظه، ضعف در یادگیری، سردرد، پرخوابی، احساس خوابآلودگی در طول روز و حین بیداری، کاهش اشتها، افزایش تحریکپذیری، کاهش تطابق روانی با محیط آلوده، کاهش سازگاری در مواجهه با شرایط جدید، افت عملکرد، کمحوصلگی و کاهش بازده کاری شود.
خرازیها اظهار کرد: آلودگی هوا از میزان نور خورشید میکاهد که این مساله به تشدید برخی از انواع افسردگی بالاخص افسردگی فصلی میانجامد. همچنین احساسی مشابه دلمردگی حین غروب خورشید در طول روزهای آلوده به برخی از شهروندان دست میدهد و ممکن است این تصور برای آنها پیش بیاید که بیهوده دچار اندوه شدهاند بدون آن که متوجه باشند علت این غمگینی تغییر شرایط جوی است.
وی گفت: ورزشکاران، دانشآموزان و سالمندان از جمله گروههایی هستند که سلامت روانشان بیش از دیگر گروهها تحت تاثیرات سوء آلودگی هوا قرار میگیرد، چراکه ورزشکاران ممکن است روحیه مبارزه و جنگندگی، تمرکز حواس حین مسابقه و انگیزه برای بردن و پیروزشدن را از دست بدهند.
خرازیها گفت: این احتمال وجود دارد که دانشآموزان مقطع ابتدایی و راهنمایی به علت عدم تمرکز و نقصان دقت و کاهش اکسیژن رسانی به مغز نتوانند تکالیف درسی خود را آنچنان که باید و شاید انجام دهند و دچار افت تحصیلی شوند.
وی تاکید کرد: هم امتحان یک رخداد استرسزاست و هم آلودگی هوا. لذا بدیهی است که در چنین شرایطی برگزاری امتحانات باید به روزهایی موکول شود که آلودگی هوا کاملا از شرایط بحرانی خارج شده است.
مدیر گروه سلامت روانی ـ اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی تهران یادآور شد: برخی از سالمندان در شرایط اضطراری آلودگی هوا دچار افت موقت و کوتاهمدت حافظه میشوند که در پی این مشکل ممکن است داروهایشان را سر موقع مصرف نکنند بویژه کهنسالان مبتلا به دیابت، صرع یا فشار خون که باید حتما سر ساعت مقدار مشخصی دارو مصرف کنند. لذا اعضای خانواده این قبیل افراد باید ساعات مصرف دارو را به موقع متذکر شوند.
- ۸۹/۰۹/۲۲
- ۳۵ نمایش