مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

مجله اینترنتی رویش

رویش جوانه‌های سلامتی

بوی ناخوشایند کشاله ران و راه‌های مقابله

دوشنبه, ۱۷ بهمن ۱۳۹۰، ۰۷:۴۰ ق.ظ

بوی ناخوشایند کشاله ران - mahu.ir

در مورد علل بروز بوی ناخوشایند کشاله ران و راه کارهای درمان آن ابتدا باید مروری بر عوامل زمینه‌ای آن داشته باشیم. نکته حائز اهمیت در ابتدای مبحث توجه به عملکرد غدد عرق در بدن انسان می‌باشد. در پوست انسان دو نوع کلی غدد عرق وجود دارد.

گروه اول غدد عرق اکرین می‌باشد که در اکثر نقاط بدن مانند کف دست و کف پا و صورت وجود دارند و ترشحات آن‌ها تعریق معمولی بدن را در مواجهه با گرما، فشارهای هیجانی یا عصبی ایجاد می‌کند.

گروه دوم به غدد آپوکرین موسوم است که عمدتا در ناحیه چین زیر بغل و کشاله ران وجود دارد. غدد آپوکرین معمولا قبل از بلوغ ترشحات بارزی ندارد ولی شروع فعالیت آن‌ها از دوره بلوغ باعث بروز بوی بدن می‌شود. نکته مهمی که در این زمینه باید توجه شود، بدون بو بودن ترشحات غدد عرق بدن (آپوکرین و اکرین) می‌باشد.

بوی ناخوشایند بدن که در برخی افراد روی می‌دهد عمدتا ناشی از تاثیر میکروب‌های سطح پوست در نواحی تجمع غدد آپوکرین نظیر زیربغل و کشاله ران بر روی ترشحات این غدد می‌باشد. براین اساس عدم استحمام منظم، قرار گرفتن در محیط‌های گرم به مدت طولانی، استفاده از البسه نامناسب که امکان تهویه هوایی را فراهم نمی‌کند و از طرفی باعث افزایش میزان تعریق بدن شده، از سوئی به علت وجود محیطی بسته و محصور در نواحی زیر بغل و کشاله ران، زمینه ساز رشد میکروب‌ها در این قسمت‌ها گردیده و با تاثیر این میکروب‌ها بر روی ترشحات غدد عرق بوی ناخوشایندی ایجاد می‌شود.

بر این اساس برای اجتناب از بروز این حالت به ویژه در فصول گرم سال باید از البسه نخی مناسب به ویژه لباسهای زیر مرغوب استفاده نمود و در صورت قرار گرفتن در محیط‌های گرم یا انجام ورزش که همراه تعریق فراوان است، بلافاصله با استحمام و شستشوی این نواحی مانع تجمع میکروب‌های موثر و مواد تعریقی در بروز بوی بد این نواحی گردید.

موارد نادری از بیماریهای ارثی خاصی نیز شناخته شده است که به علت نقصی آنزیمی در مسیر تولید عرق بدن، ترشحات غدد عرق همراه با بوی بسیار بدی نظیر بوی ماهی گندیده می‌باشد که این موارد با مراجعه به همکاران متخصص پوست قابل تشخیص بوده و با تجویز درمان‌های داروئی قابل کنترل است. گاهی اوقات خوردن غذاهائی که بوی ناخوشایند دارند نظیر سیر خوراکی به علت ترشح این مواد در عرق باعث بروز بوی ناخوشایند می‌گردد که این موارد نیز با تنظیم رژیم غذائی قابل کنترل است.

درمجموع مهم‌ترین رویکرد در پیشگیری از بوی نامطبوع کشاله ران در فصول گرم سال استفاده از البسه مناسب به ویژه لباس‌های زیر، استحمام منظم و پرهیز از قرار گرفتن در محیط‌های گرم به مدت طولانی می‌باشد و چنانچه این مشکل با این اقدامات برطرف نشد با مراجعه نزد همکاران متخصص پوست و انجام معاینات دقیق و در صورت لزوم ارزیابی آزمایشگاهی مناسب توسط پزشکان محترم و تجویز داروهای موثر می‌توان به شیوه کاملا مناسبی این مشکل را برطرف نمود.


مجله اینترنتی رویش - www.mahu.ir

  • موافقین ۰ مخالفین ۰
  • ۹۰/۱۱/۱۷
  • ۱۱۷۶ نمایش
  • حامد عبیری

نظرات (۴)

با سلام

تشکر از این مقاله‌ی کامل

من فکر میکردم این مورد شاید از عوارض برخی اختلالات باشه.


درود محمد جان ؛ وقت بخیر
امیدوارم این مقاله مفید واقع شده باشد.موفق باشید
بسم تعالی
با سلام و عرض احترام :
از مقالات ارائه شده بسیار بسیار متشکرم؛ چرا که موضوع مقالات بسیار خوب و آگاهانه انتخاب شده و اطلاعات جامع و بعضاً کاملی در اختیار قرار میدهد و از همه مهمتر، تشکر من باب آنکه حضور سایتهایی به زبان فارسی که اطلاعاتی صحیح در حوزه طب ارائه دهند بسیار حس میشود و هر سایتی در این زمینه میتواند بسیار مفید باشد.

اما تنها یک انتقاد :
برخی از مقالات - چون همین مقاله - دارای تصاویری بعضاً نامناسب میباشد که هرچند با موضوع تطابق دارد اما از آنجایی که تمامی بازدیدکنندگان این سایت میتوانند با زمینه تحقیقاتی وارد آن نشوند، لذا چه بهتر آنکه کمی انتخاب تصاویر با ملاحظات بیشتری باشد و حتی المقدور از تصاویر محرک استفاده نشود.

در پایان از شما و تمامی دست اندرکاران بسیار متشکرم

با احترام
با سلام
مطالب سایت جالب و اموزنده است. ولی به نظر بنده اگر از این چنین عکس ها برای مطالب سایت استفاده نکنید خیلی بهتر است
مقاله بسیار خوب است، تصویر هم مناسب است. جنبه باید موجود باشد که متاسفانه درصد زیادی از ما بر خلاف سایر ملل از این نظر ضعف داریم.
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی